Ultima oră

POLITICA:Politic Show 08.01.2010

Ziarul de Vrancea
8 ian 2010 432 vizualizări
Revolta anti-Oprea la filiala PDL Ilfov; Finantele ameninta cu demisia; Pesedistii si liberalii vor sa sparga pusculita secreta a lui Boc; Cristian Preda continua cruciada in PDL

Revolta anti-Oprea la filiala PDL Ilfov. Parlamentarii, primarii si consilierii PDL Ilfov i-au dat premierului timp pana azi sa se decida: ori il schimba pe prefectul impus de Gabriel Oprea, ori ei isi dau demisia in bloc. Motivul: revenirea camarilei lui Gabriel Oprea la putere in judet prin instalarea prefectului Dan Cornel Baranga, mana dreapta a actualului ministru al apararii inca de pe vremea cand acesta era prefect al Capitalei, sub guvernarea Nastase. Intr-o sedinta tensionata care s-a intins miercuri pana aproape de miezul noptii, PDL-istii i-au dat premierului Emil Boc termen pana astazi sa aleaga: ori il retrage pe omul lui Oprea, numit cu cateva ore inainte in sedinta de guvern, ori ies din partid in bloc. Integral in EvZ.


Finantele ameninta cu demisia. Dezbaterile din Comisiile de buget au debutat ieri cu un avertisment dur din partea ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu: acesta isi da demisia daca Parlamentul refuza sa tina cont de limitele bugetului si impune cresterea pensiilor si reducerea contributiilor la asigurarile sociale. "Nu poti sa stai sa fii ministru al Finantelor in conditiile in care bugetele sunt dezechilibrate prin legi care nu tin cont de realitate. (...) Daca Parlamentul va vota aceste decizii (cresterea punctului de pensie si reducerea CAS "" n.r.), va fi nevoie de un alt ministru al Finantelor sa le aplice, pentru ca eu nu sunt capabil sa aplic un alt buget decat cel pe care il avem acum", a subliniat Sebastian Vladescu. Integral in Romania Libera.


Pesedistii si liberalii vor sa sparga pusculita secreta a lui Boc. Parlamentarii au cerut bani pentru reabilitarea caminelor culturale, repararea bisericilor si modernizarea drumurilor. Majoritatea amendamentelor depuse au fost respinse in comisii. Alesii opozitiei nu se dau batuti, fiind convinsi ca Emil Boc are bani de dat din fondul de rezerva, aflat la dispozitia sa, scrie Gandul.


Cristian Preda continua cruciada in PDL. Blogul europarlamentarului Cristian Preda a fost blocat, ieri, pentru cateva ore dupa ce doua zile consecutiv acesta a postat comentarii defavorabile candidatului Honorius Prigoana si care acuzau oligarhia din PDL. Ulterior, defectiunile au fost remediate, iar Preda a anuntat ca e vorba despre un gest intentionat. "Pret de cateva ore, acest site nu a functionat. Din ceea ce mi-au spus informaticieni priceputi, e vorba de un gest intentionat, nu foarte complicat tehnic. Adaug ca, indiferent de cine l-a facut si cu ce intentie, e un gest stupid", a scris Preda pe blog. Integral in Gardianul.


In editorialul "Reforma statului, de la Publius la Honorius" Cristian Campeanu scrie: "Fotoliul de parlamentar nu ar trebui sa fie o recompensa acordata de partide pentru servicii mai mult sau mai putin obscure, ar trebui sa fie o misiune publica. Cei nominalizati pentru a servi publicul din Parlament ar trebui sa fie oameni in care alegatorii sa aiba incredere ca vor vota avand in vedere interesul national si ca vor urmari efectele acestor legi in interesul comunitatii pe care o reprezinta. Mai mult, candidatul la o functie de reprezentare ar trebui sa fi dovedit in vreun fel ca merita sa i se faca aceasta onoare, sa fi demonstrat in vreun fel un interes pentru binele public." Integral in Romania Libera.


In editorialul "Seful bun si seful rau al PSD", Silviu Sergiu scrie: "Ion Iliescu nu si-a anulat petrecerea de Sf. Ion. Si-a contramandat-o pana la congresul PSD din primavara. Atunci spera sa-si ia revansa in fata lui Mircea Geoana, cel care, in aprilie 2005, i-a "confiscat" cea mai inalta pozitie in partidul pe care l-a creat. Umbla o vorba veche in PSD ca Iliescu nu uita si nu iarta. Asteapta doar momentul potrivit pentru a se razbuna. Si a asteptat suficient. Un cincinal. A dat deja primele semne ca asteptarea sa se apropie de final. Intr-un interviu pentru ziarul "Gandul", Ion Iliescu a spus explicit ca in fruntea PSD trebuie sa vina alti lideri." Integral in EvZ.



de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.