Ultima oră

Primaria asigura 80% din utilitati pentru noile ANL-uri din Focsani

Iulia Crețu
8 ian 2010 957 vizualizări
Agentia Nationala pentru Locuinte anunta ca va continua extinderea cartierului pentru tineri de pe b-dul Brailei.

Potrivit afirmatiilor facute de directorul institutiei, Jan Vraciu, in Vrancea sint programate a fi construite in 2010 aproape 500 de garsoniere si apartamente, citeva zeci fiind in plan pentru Focsani. La sedinta de lucru din luna decembrie, consilierii municipali au fost de acord cu incredintarea in folosinta gratuita a unei suprafete de 6.450 mp in zona pentru ridicarea de noi blocuri. La rindul sau, Consiliul Local are obligatia contractuala de a asigura, de la bugetul municipiului, costul pentru utilitatile aferente constructiilor: apa, canalizare, energie termica si electrica, gaze, telefonie, cai de acces, alei pietonale si spatii verzi. Toate acestea trebuie finalizate de Primarie pina la receptia blocurilor ANL. Pe b-dul Brailei nr. 112 "lucrarile de viabilizare constind in retele de apa, canalizare, iluminat si gaze sint realizate in proportie de 80% deoarece acest teren este adiacent amplasamentului pe care au fost deja receptionate blocurile construite in etapa I (suprafata totala a amplasamentelor aferente etapelor I "" 10.750 mp si II "" 6.450 mp)", se arata intr-un raport al Primariei Focsani. Pina in prezent, in Focsani s-au construit 683 de locuinte, dintre acestea in jur de 250 implinind termenul de 5 ani dupa care pot fi vindute chiriasilor. Lista de asteptare pentru tinerii care doresc un apartament ANL este insa cu mult mai mare decit sporul autoritatilor de a pune caramida peste caramida la constructia de case. Unele familii asteapta de ani buni sa primeasca o cheie de la primarul Decebal Bacinschi. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.