Ultima oră

Politistii au alergat dupa un sofer fugar toata ziua

Dan Chiriac
8 ian 2010 1683 vizualizări
Un barbat din Obrejita a fost lovit mortal de un Peugeot u autorul accidentului a parasit locul faptei, dar a fost prins la Birlad u acesta incerca sa le spuna politistilor ca a fost doar o simpla tamponare

Politistii au cautat mai bine de sase ore un sofer care a fost implicat intr-un accident rutier mortal si care apoi a parasit locul faptei. Incidentul a avut loc marti noaptea, dar a fost descoperit dupa citeva ore. In apropierea comunei Obrejita, ieri dimineata, un trecator a observat trupul fara viata al unui barbat, intr-un sant. Apelul acestuia la 112 a dus prima data cu gindul la o moarte suspecta. Politistii ajunsi la fata locului au inteles imediat ca au de a face cu un accident rutier. Pe marginea drumului a fost gasita o oglinda retrovizoare, ceea ce le-a confirmat politistilor ipoteza ca barbatul a murit dupa ce a fost lovit de un autoturism. "Este fara discutie vorba de un accident cu fuga de la locul faptei. La fata locului a ramas oglinda retrovizoare stinga, ceea ce inseamna ca pietonul a fost lovit pe mijlocul soselei. Accidentul a avut loc marti noaptea, iar barbatul a fost observat in sant pe la 8.20. Nu exista nici o indoiala asupra faptului ca soferul a fost constient ca a acrosat aceea persoana. Cazul nu poate fi asemanat cu altele, in care soferul vreunui TIR nu realizeaza ca a acrosat un pieton. Aici a existat intentia de a parasi locul faptei", a precizat comisarul sef Viorel Gheorghe, seful Politiei Rutiere, imediat dupa descoperirea cadavrului. Oamenii legii au luat in calcul doua variante. Soferul ar fi putut pleca de la locul incidentului in doua directii, spre Rimnicu Sarat sau spre Focsani. In acest sens, politistii ar fi urmat sa verifice inregistrarile video de la toate statiile de benzina aflate in Vrancea si Buzau. Barbatul omorit nu avea acte asupra sa, asa incit identitatea acestuia a fost aflata mai tirziu. La prinz, s-a stabilit ca barbatul decedat este Constantin Popescu, 57 ani, originar din comuna Obrejita, dar care locuia in judetul Suceava.


Autorul a fost gasit in mai putin de 24 de ore


Politistii vrinceni au cerut ajutorul colegilor din regiune. In cele din urma autorul a fost gasit la Birlad. Bogdan Pancu, 20 ani, a incercat sa-i duca pe o pista falsa pe anchetatori. "Accidentul a avut loc in jurul orelor 21.30, marti seara, iar la miezul noptii, la Politia din Birlad s-a prezentat tinarul care a spus ca a fost implicat intr-o tamponare fara victime in Vrancea. Ofiterul de serviciu l-a rugat sa vina a doua zi pentru ca nici un agent nu este la aceea ora disponibil. Ieri, tinarul s-a prezentat din nou la politie si a sustinut in continuare varianta tamponarii. Avind solicitarea noastra, politistii de la Birlad ne-au anuntat despre prezenta tinarului. Masina implicata in accident este un Peugeot si nu un Fiat Ducato cum am crezut initial. Avariile masinii arata ca aceasta este implicata in incidentul de la Obrejita. Tinarul ne-a spus ca a depasit un TIR si ca s-ar fi acrosat cu acesta. Sustine ca s-a oprit la Dumbraveni, a vazut avariile si o bucata de material textil pe aripa, dar de frica si-a continuat drumul", ne-a relatat Viorel Gheorghe, la finalul zilei agitate pentru politistii rutieri. In acest moment, in Vrancea mai exista un singur caz in care autorul unui accident cu fuga nu a fost inca identificat. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739390 zile, 2 ore, 33 minute, 17 secunde
soferul nu este vinovat deoarce victima era p mijlocul soselei din ceea ce relatati voi in articol.
, acum 739390 zile, 2 ore, 33 minute, 17 secunde
din punctu meu de vedere alina are dreptate si trebuie mentionat k poate victima era beata si nu purta vesta sau ceva care sa ii lumineze sa se faca vazut.nu cred k are vina soferul.
, acum 739390 zile, 2 ore, 33 minute, 17 secunde
din articol reiese k soferul implicat in accident sa dus singur din propria initiativa la politia din barlad si a povestit despre accident numai k la politia rutiera nu era nimeni de servici dupa care citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.