Ultima oră

POLITICA:Lovitură grea / Baronii locali primesc bani numai dupa finalizarea actualelor proiecte-Sursa:www.impactnews.ro

Ziarul de Vrancea
7 ian 2010 495 vizualizări
Lovitura grea pentru baronii locali indiferent de culoarea lor politica. Comisiile de buget-finante au adoptat un amendament conform caruia presedintii de Consilii Judetene si primarii nu vor mai putea primi bani de la Guvern fara ca mai inainte sa finalizeze proiectele in derulare. Propunerea venita din partea PNL a beneficiat de aportul voturilor PDL si UDMR. In replica, social-democratii au incercat sa impuna un alt amendament care oferea CJ-urilor posibilitate de a aloca cum vor dori sumele pentru echilibrarea bugetelor consiliilor locale, atribut detinut pina in prezent de Finantele Publice

Ministerul de Finante s-a plins de nivelul scazut al veniturilor care ajung la buget. Unul dintre motive este sistemul de taxe si de impozite. Liberalii au propus ca o metoda de cheltuire transparenta a banilor publici ca alocările de fonduri sa fie făcute spre administratiile locale numai dupa ce acestea vor dovedi ca si-au finalizat deja toate proiectele aflate in derulare.



"Din punctul meu de vedere, dacă putem să scădem taxele si să mărim veniturile as fi foarte deschis pentru această idee. Sunt reticent vizavi de riscul pe care l-ar constitui pentru un sistem care nu e foarte echilibrat. Liberalii cred că bugete alocate pentru sănătate, armată si justitie sunt prea mici. de exemplu banii pentru medicamentele compensate vor ajunge in 2010 doar pentru 6 luni", a afirmat deputatul Eugen Nicolăescu.


Social democraÃii au criticat foarte aspru proiectul de buget si au amenintat că nu il vor vota. Cu peste 3.000 de amendamente ale opozitiei pe masă, parlamentarii PDL s-au tot contrat cu cei ai PSD si PNL pe marginea unora dintre proprunerile făcute.


Printre altele social-democratii au solicitat adoptarea de măsuri anticriză, acordarea de ajutoare de stat pentru agricultură, majorarea bugetului pentru agricultură si majorarea bugetului Educatie pentru prevenirea concedierii a 15.000 de oameni.


Nervii s-au intins la maximum in comisii in momentul in care deputatul PSD, Petre Petrescu a propus un amendament prin care Consiliile Judetene să fie mandatate să aloce sumele pentru echilibrarea bugetelor consiliilor locale, un atribut care ar fi urmat a fi cedat de directiile Ministerului Finantelor, parlamentarii PDL provocand suspendarea sedintei comsiilor de resort pană maine dimineată.



www.impactnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.