Ultima oră

AFACERI:Vladescu: Daca se majoreaza pensiile, demisionez! -Sursa www.realitatea.net

Ziarul de Vrancea
7 ian 2010 446 vizualizări
Mandatul lui Sebastian Vladescu s-ar putea incheia foarte repede

Ministrul de Finante, Sebastian Vlădescu, se pronuntă impotriva majorării cu 100 de lei a punctului de pensie si cu scăderea CAS, propuse miercuri de comisiile parlamentare si ameninta aproape direct cu demisia. "Nu poti să stai să fii ministrul Finantelor in conditiile in care bugetele sunt dezechilibrate prin legi care nu tin cont de realitatea economică. Noi nu ascundem banii. Dacă am avea 2-3% din PIB in plus, am da bani la Sănătate, la Educatie", a declarat astăzi Vlădescu, in Parlament.


"Eu am fost din nefericire, adversarul majorării pensiilor in 2007, din cauza riscurilor de sistem pe care le introducea. Din păcate, am avut dreptate. Dacă Parlamentul va vota aceste modificări la buget, va fi nevoie de un alt ministru de Finante care să le aplice. Eu nu sunt capabil să aplic un alt buget", a spus acesta.


în fata comisiilor de buget-finante ale celor două Camere, Vlădescu si-a sustinut pledoaria din fata jurnalistilor: "Oricine judecă bugetul Romaniei trebuie să plece de la această cifră: 30% venituri efective. Ă’stia sunt banii pe care ii impărtim. Noi nu avem 35% cat are Bulgaria. Din păcate acest 5% noi nu il colectăm. Nu avem cum. Rugămintea mea este să incepeti să reflectati care ar fi cel mai biun sistem de taxe si impozite pentru Romania in contextul a 10-15-20 de ani. Statele mari isi gandesc strategia pe termen lung. în ciuda unei doze de optimism pentru 2010, cu o crestere economică de mai mult de 1%, asa cum fiecare a văzut, din păcate pentru fiecare nevoie cu care veniti dumneavoastră, resursele sunt extrem de limitate. Astăzi sunt nevoit să spun: Nu avem bani", a subliniat Vlădescu.


Ministrul de Finante a recunoscut că 4% din PIB pentru investitii este extrem de putin: "Aici văd cea mai mare slăbiciune a bugetului in momentul de fată. Ca să investim pentru toate ministerele ar trebui să avem un deficit de 10%, ceea ce este inacceptabil. Nu putem trăi cu un deficit de 6-7%. Nu avem nici măcar un deficit care să ne permită să văruim casa".


Numirea lui Vlădescu in fruntea Finantelor Guvernului Boc a fost o surpriză luna trecută. Acesta a mai fost ministru in Guvernul Tăriceanu si nu este membrul niciunui partid


www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.