Ultima oră

LIFE: Utile 07.01.2010

Ziarul de Vrancea
7 ian 2010 527 vizualizări
Top 5 motive pentru care ne ingrasam - altele decat mancarea; Topul meseriilor pentru 2010; Cum se trateaza sensibilitatea dentara; Remediile din "fructul oprit"

Top 5 motive pentru care ne ingrasam "" altele decat mancarea. Steroizii, medicamentele pentru tensiune, contraceptivele, medicamentele pentru cardiaci, antidepresivele si antipsihoticele au ca efect secundar retinerea unei cantitati mari de apa in organism. Pentru a scapa de kilogramele acumulate ai incercat tot felul de metode care mai de care mai drastice. De la exercitii fizice epuizante si pana la infometare - nimic nu a dat rezultate. Specialistii in nutritie americani au constatat ca nu doar stilul de viata sedentar si mancarurile pline de kilocalorii sunt vinovate de luarea in greutate, ci si o serie de alti factori, scrie Gandul.


Topul meseriilor pentru 2010. Intr-un an de criza acuta, una dintre dorintele rostite cel mai des este aceea a pastrarii locului de munca, oricare ar fi acesta. In acest context, ierarhiile celor mai cautate meserii s-au schimbat, cea mai profitabila si, in acelasi timp, cea mai sigura fiind, potrivit specialistilor de pe piata muncii, profesia de statistician. "Sa fii statistician, sa faci calcule si sa determini probabilitatile si riscul este cea mai buna profesie pentru anul 2010, in timp ce sa lucrezi ca muncitor necalificat pe o nava petroliera este considerata cea mai proasta meserie in acest an", scriu jurnalistii de la Reuters, citati de EvZ.


Cum se trateaza sensibilitatea dentara. Motivul pentru care unele persoane acuza dureri ascutite la rece, cald, dulce sau la alimente acide este ca nu se spala corect pe dinti. Periajul incorect si folosirea unor substante abrazive pot traumatiza dantura si gingia. Igiena adecvata si gelurile speciale tin problema sub control. Sensibilitatea dentara este durerea de dinti provocata de retractia gingiei sau de uzura suprafetei dentare, prin subtierea smaltului. Cea mai frecventa cauza de sensibilitate la adulti este dezgolirea radacinii dintelui, consecinta a microtraumatismelor la locul de contact dintre gingie si dinte, scrie Adevarul.


Antidepresivele, prea putin eficiente in cazul depresiilor usoare si moderate. Medicamentele antidepresive par sa aiba efecte extrem de limitate impotriva depresiilor usoare si moderate, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Pennsylvania din Statele Unite ale Americii. Cercetatorii spun ca acest tip de medicamente au efect doar in cazul starilor depresive grave. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii americani au realizat o meta-analiza a datelor provenind de la sase studii clinice ample, in cadrul carora au fost comparate mai multe tipuri de medicamente antidepresive, in timp ce o parte dintre voluntari au primit placebo, scrie Gandul.


Remediile din "fructul oprit". Rodia, cunoscuta in mitologia religioasa drept "fructul oprit", contine enzime care pot reduce semnificativ riscul de cancer la san. Exoticul fruct are, de asemenea, numeroase alte beneficii. Prin inhibarea aromatazei, o enzima care are proprietatea de a transforma androgenul in estrogen, rodia diminueaza pericolul aparitiei cancerului la san, se precizeaza intr-un studiu publicat de revistaCancer Prevention Research. Potrivit sursei citate, specialistii care au realizat cercetarea au descoperit ca zece dintre compusii naturali ai rodiei pot preveni aparitia cancerului la san provocat de expunerea la estrogen, scrie EvZ.


Iaurtul mentine echilibrul intestinal. Iaurtul este o sursa excelenta de calciu. Chiar si cel degresat contine peste 400 mg din acest mineral, adica 40 la suta din necesarul zilnic pentru adulti. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, ne recomanda sa consumam, zilnic, o cana de iaurt. Sortimentele naturale de iaurt contin bacterii sanatoase care contribuie la mentinerea echilibrului intestinal, scrie Adevarul.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.