Ultima oră

POLITICA:Elena Udrea, in presa italiana: E vina mea ca sunt frumoasa si inteligenta? / Raspunsul ministrului: Nu am facut astfel de afirma

Ziarul de Vrancea
7 ian 2010 495 vizualizări
Elena Udrea ajunge din nou in colimatorul presei straine. Dupa ce mai multe publicatii occidentale au comentat, saptamanile trecute, despre numirea "unui ministru controversat" la conducerea Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania, a venit randul cunoscutei reviste italiene Gente sa mentioneze faptul ca Udrea se va ocupa in noul mandat de administrarea a miliarde de euro din fondurile europene pentru dezvoltare, lucru care, se pare, i-a alarmat pe oficialii europeni.

Articolul aparut in ultimul numar al revistei italiene a fost semnalat de jurnalistul Cristian Sutu pe blogul sau, care noteaza: "Elena Udrea si Traian Basescu, impreuna, cu poze, in Gente, una dintre cele mai cunoscute reviste din Italia. Titlul e atragator: "Ministra blonda de 3 miliarde de euro". Acuzatia e inedita: "Romanca Elena Udrea, ex-model, a fost investita cu gestionarea banilor UE. Dar cei de la Bruxelles au ramas perplecsi: se pare ca s-au folosit fonduri "suspecte" in timpul campaniei electorale a presedintelui Basescu si s-au incredintat achizitii publice sotului manager".


"Este un fapt clar ca Guvernul Romaniei este sub lentilele expertilor economici ai UE. Bruxelles-ul avertizeaza: \'Vom veghea asupra destinatiei fondurilor europene gestionate de Elena Udrea", mai noteaza autorul articolului din Gente, potrivit lui Cristian Sutu.


Elena Udrea este prezentata de jurnalistii italieni drept "pupila lui Basescu", care s-a distins in campania electorala a presedintelui reales utilizand fonduri publice "suspecte" in favoarea acestuia. De asemenea, seful statului - "care s-a prezentat la aceste alegeri ca omul anti-coruptie" - este descris drept "nasul Elenei in politica".


Mai mult, publicatia italiana prezinta si "raspunsul Elenei Udrea la aceste acuzatii": "Sunt foarte multi invidiosi in jurul meu. E vina mea ca sunt frumoasa si inteligenta?", este citat ministrul roman.


Nu este pentru prima data cand numirea Elenei Udrea la conducerea unui minister important atrage atentia presei occidentale. Publicatia Die Welt scria saptamana trecuta despre "fericirea" Elenei Udrea de a fi gasit un sot putred de bogat si notorietatea ei ca "vedeta" in revistele romanesti cu pretentii. Fosta consiliera a presedintelui Traian Basescu si ministru al Turismului in guvernul Boc, Udrea urmeaza sa administreze in urmatorii patru ani 3,7 miliarde de euro, bani europeni pentru dezvoltare regionala. Cotidianul german se arata ingrijorat de faptul ca banii contribuabilului din UE vor sta la mana unei persoane care a stat in mod repetat sub acuzatia de coruptie.


Drept la replica. Elena Udrea reactioneaza la articolul aparut in presa italiana


Ministrul Elena Udrea sustine ca faptele relatate in materialul publicat de revista italiana Gente sunt mincinoase si calomnioase si ca, de asemenea, nu a facut niciuna din afirmatiile care ii sunt atribuite in acel articol.


"In legatura cu articolul "O blonda doamna ministru de 3 miliarde de euro" publicat in revista Gente (Italia) si semnata de Renzo Magosso, articol preluat de presa romana in cursul zilei de astazi, va transmitem urmatoarele precizari: Articolul contine o serie de minciuni si calomnii, de natura de a aduce prejudicii de imagine ministrului Elena Udrea", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro de catre Biroul de presa al Ministerului Dezvoltarii Regionale.


"Asa cum v-am mai comunicat, ministrul nu a pozat in lenjerie provocatoare, nu a gestionat fonduri publice suspecte in favoarea presedintelui, nu a atribuit si nu a fost acuzata ca ar fi atribuit contracte prietenilor sotului sau, asa cum se afirma in articolul citat", precizeaza comunicatul.


"Nu in ultimul rand, ministrul Elena Udrea nu a facut niciuna din afirmatiile care ii sunt atribuite in acest articol si, dealtfel, nu a discutat cu autorul materialului sau alt redactor al revistei", se mai arata in comunicatul citat.


de V.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.