Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
7 ian 2010 750 vizualizări
Zestrea vrincenilor s-a intors acasa

Consiliul Judetean Vrancea a intrat oficial in posesia celor 15 episoade ale documentarul artistic de etnografie si antropologie culturala taraneasca "Zestrea Romanilor - Tara Vrancei", produs de postul national de televiziune TVR 2. Daca initial au fost contractate 12 episoade, bogatia culturala a Vrancei arhaice a generat pe teren inca doua episoade. Autoritatile pot folosi materialul video pentru promovarea judetului. Important este ca posturile locale de televiziune pot prelua din materialul filmat, in anumite conditii, pentru a-l populariza si pe plan local, astfel incit vrincenii sa-si cunoasca mai bine traditiile. Documentarul a fost filmat in 27 de localitati, timp de 14 luni si s-a incheiat in toamna anului trecut, cind a fost lansat episodul pilot la Focsani. Puteti urmari filmul-document despre traditiile Vrancei in fiecare duminica si miercuri, pe TVR2. Ultimele episoade au prezentat minunatele traditii de Craciun si Anul Nou. Din bugetul judetului s-au alocat 90.000 de lei pentru acest serial. (S. V.)


Angajat al SIF, cercetat penal


Focsaneanul Catalin Nicolae Cirimpei a fost trimis in judecata zilele trecute pe motiv ca, in calitate de administrator al unei societati din Focsani, a prezentat o situatie inexacta a starii financiare a firmei catre actionari. In rechizitoriul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea, Cirimpei, in virsta de 28 de ani, este acuzat si ca a folosit creditul societatii in interes propriu, cercetarile in privinta acestuia demarind in urma plingerii facute de fostii sai asociati. "Nu este absolut nimic adevarat. Nu exista nici un credit pe firma aceea, pina acum, de care sa nu fi stiut eu", ne-a declarat Cirimpei, care in prezent este angajat al Sif Computer. Potrivit unor surse judiciare, desi nu este cunoscut ca fiind "certat cu legea", acesta este cunoscut ca fiind unul dintre vrincenii care fac periodic reclamatii. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.