Ultima oră

Strainii cu sedere ilegala, ochiti de autoritati

Raluca Manolache
7 ian 2010 822 vizualizări
Mai multi cetateni din China, Egipt, Liban, Venezuela, Kenya, Pakistan si Siria au ajuns in Vrancea anul trecut u 17 strainii sint urmariti penal

Strainii care stau fara acte legale in Vrancea nu au avut viata usoara nici anul trecut. Lucratorii de la Serviciul pentru Imigrari (S.P.I.) Vrancea au participat astfel la peste 100 de actiuni ce au avut drept scop depistarea cetatenilor straini cu sedere ilegala. De asemenea, lucratorii S.P.I. au organizat 70 de controale in locurile si mediile frecventate de acestia precum piete, parcuri sau chiar restaurante. Cu aceasta ocazie au fost depistati 61 de straini din state terte altele decit U. E., respectiv 48 din Republica Moldova, cite trei din Ucraina si Turcia, unul din Bangladesh, doi din Albania si cite unul din Serbia, Belarus, China si Rusia. "Impotriva lor au fost luate urmatoarele masuri: 42 de decizii de returnare de pe teritoriul Romaniei; 4 au fost condusi cu escorta la Centrul de cazare a strainilor luati in custodie publica Otopeni;1 a fost condus la frontiera in vederea returnarii in tara de origine; 1 tolerat. S-a mai luat masura interzicerii de a mai veni in Romania pe o perioada cuprinsa intre 6 luni si 2 ani si 6 luni, impotriva a 12 cetateni straini", se arata in bilantul intocmit de Serviciul pentru Imigrari Vrancea pentru anul 2009. De altfel, comisarul Dumitru Amititeloaie, seful Serviciului, spune ca numarul cetatenilor straini cu sedere ilegala care sint depistati in judet nu a crescut si a dat asigurari ca "am incercat sa ne facem treaba cit mai bine". Conform aceleiasi situatii, anul trecut 23 straini au fost sanctionati contraventional cu o suma totala de 8.100 lei. In evidentele S.P.I. se afla si 17 straini urmariti penal acestia find din Moldova, Irak, Turcia, Belarus, China, SUA, Italia, Bulgaria si Danemarca. Tot anul trecut au fost emise 28 autorizatii de munca si au fost vizate 32 invitatii in scop de vizita sau afaceri pentru cetateni provenind din tari precum China, Egipt, Liban, Venezuela, Kenya, Pakistan si Siria. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.