Ultima oră

POLITICA:Oltean: Modernizarea PDL trebuie facuta, dar nu prin voci singulare -Sursa:www.impactnews.ro

Ziarul de Vrancea
6 ian 2010 498 vizualizări
Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a intervenit in polemica iscata in jurul candidatului Honorius Prigoana, sprijinind oarecum pozitia eurodeputatului Cristian Preda, dar taxindul pe acesta pentru metoda aleasa pentru derularea dezbaterii. Oltean a declarat la RFI, ca PDL resimte nevoia unei modernizari, dar a sustinut ca aceasta nu se poate face din afara partidului, "prin voci singulare spuse pe bloguri".

"Partidul Democrat Liberal n-as putea spune că nu resimte nevoia unei anumite modernizări, dar această modernizare nu poate fi făcută din afara partidului, nu poate fi făcută prin voci singulare spuse pe bloguri. Un partid se modernizează din interior, un partid se reformează prin participarea tuturor membrilor si nu a unor membri singulari, unor voci singulare, asa cum am spus, a căror manifestare este resimtită doar pe bloguri personale si nu in interiorul partidului", afirmă Ioan Oltean.


El deplange totusi faptul că PDL nu are o politică de cadre "evidentă".


"Partidul Democrat Liberal are o problemă, in sensul că nu a avut niciodată o politică de cadre evidentă, foarte bine sustinută, foarte bine consolidată. în această privintă, nu numai eu, ci si multi alti membri marcanti ai partidului realizează acest lucru", declară Ioan Oltean.


"PDL trebuie să desfăsoare o politică de cadre mult mai evidentă, mult mai selectivă si mult mai antrenată in cercul larg al populatiei din Romania, nu numai in interiorul partidului, ci si in afara lui, in cadrul societătii civile. Asta inseamnă că partidul nu are o bază de date atat de bine pusă la punct, incat in orice moment să poată să scoată din baza de date o personalitate care să fie propusă pentru o anumită functie", explică vicepresedintele PDL.


Polemica din jurul candidatului Honorius Prigoană


După cum a consemnat Mediafax, europarlamentarul PDL Cristian Preda a făcut, intr-o postare de marti pe blogul său, o analiză a modului in care ar trebui să se modernizeze PDL, sustinand că "voturile nu se strang precum profitul unei firme, iar partidul trebuie să asume o libertate de opinie considerabilă" si atentionand că "un partid nu e modern dacă vorbeste pe o voce".


Cristian Preda a atras atentia si asupra faptului că PDL a fost doi ani pro-PNL, urmati de doi ani anti-PNL si anti-PSD, după care un an pro-PSD, iar din decembrie 2009 a intrat intr-o epocă pro-minorităti si independenti, apreciind că, in privinta identităÃii doctrinare, "parcă o busolă nu ar strica".


Totodată, europarlamentarul PDL i-a transmis lui Honorius Prigoană că ideea că lupta din 17 ianuarie pentru colegiul 1 ar fi legată de o promisiune de reformă a statului e ridicolă si l-a sfătuit pe "soferul cu numeroase amenzi la activ" să nu isi conducă retorica pe un teren prea accidentat.


Deputatul PDL Sever Voinescu a apreciat, intr-un răspuns la comentariul unui vizitator al blogului său, postat la sfarsitul lunii decembrie, că PDL are "o serioasă problemă de gestiune a resurselor umane".


"Mare problemă! Sper ca apropiatul Congres să o rezolve in bună parte. în ceea ce mă priveste, lucrez intens in aceste zile pentru ca la Congres să avem o solutie modernă si raÃionala la problema «cadrelor»", a continuat el.


Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marti, referitor la criticile formulate de Cristian Preda si Sever Voinescu, că cei doi au mai putină experientă in partid, astfel că, dacă vor participa la dezbaterile interne, se vor lămuri.


Boc a tinut să precizeze că, potrivit statutului PDL, anul acesta va fi organizat congresul partidului, ceea ce inseamnă alegerea unei noi structuri de conducere si unele modificări "de jos pană la varful" partidului, potrivit unei proceduri firesti prevăzute de statut.


"Domnii Voinescu si Preda au mai putină experintă politică in partid, fiind si mai noi, astfel că, participand si mai mult la dezbaterile interne care au avut loc, se vor lămuri si cu aspectele pe care le-au sesizat", a comentat Emil Boc afirmatiile celor doi membri PDL despre modul in care se iau deciziile in partid si gestiunea resurselor umane.


Desemnarea lui Honorius Prigoană drept candidat la alegerile parlamentare partiale este "semnul unei tendinte clare de oligarhizare a PDL", consideră eurodeputatul Cristian Preda, care ii transmite totodată lui Emil Boc că poate imbrătisa orice opinii, dar e bine să vadă si consecintele lor.


"Candidatul Prigoană Honorius e bun, zice premierul Boc pe 4 ianuarie, deoarece are experientă in afaceri. Eu si amicul Voinescu nu suntem buni, zice tot premierul Boc a doua zi, pe 5 ianuarie, deoarece nu avem experientă in partid. Sunt putin mirat. Eu il respectam pe domnul Boc tocmai pentru că nu provine din lumea afacerilor intrepătrunse cu politica. Iar acum aflu de la domnia sa că, de fapt, respectă doar lumea afacerilor si crede că, dacă n-ai această "origine sănătoasă", nu"¦ ai experientă. Tare m-as bucura să clarificăm cestiunea!", scrie Preda, miercuri, pe blogul personal.


Europarlamentarul democrat-liberal adaugă că Emil Boc nu le oferă lui si lui Sever Voinescu "foarte multe sperante", menÃionand că premierul foloseste, in replica dată marti, "o inedită (ne)concordantă a timpurilor: «dacă vor participa la intalnirile de partid care au avut loc se vor lămuri»".


www.impactnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.