Ultima oră

POLITICA:Cristian Preda: Desemnarea lui Prigoana jr. drept candidat este semnul unei tendinte clare de oligarhizare a PD-L

Ziarul de Vrancea
6 ian 2010 566 vizualizări
Europarlamentarul PD-L il critica pe presedintele Emil Boc pentru faptul ca acesta pare sa tina partea oligarhilor din partid si nu a celor care nu vin din lumea afacerilor. Preda sa respecte disciplina de partid, nu sa scrie pe bloguri, ii transmite vicepresedintele Ioan Oltean. Cristian Preda face valuri în partid

Cristian Preda isi continuă schimbul de replici cu presedintele PD-L Emil Boc. Intr-o postare pe blog, Preda răspunde criticilor directe formulate ieri de Boc pe tema observatiilor lansate de europarlamentarul PD-L pe tema necesitatii modernizarii partidului.


"Candidatul Prigoană Honorius e bun, zice premierul Boc pe 4 ianuarie, deoarece are experienta in afaceri. Eu si amicul Voinescu nu suntem buni, zice tot premierul Boc a doua zi, pe 5 ianuarie, deoarece nu avem experientă in partid. Sunt putin mirat. Eu il respectam pe dl Boc tocmai pentru că NU provine din lumea afacerilor intrepătrunse cu politica. Iar acum aflu de la domnia sa că, de fapt, respectă DOAR lumea afacerilor si crede că, dacă n-ai această "origine sănătoasă", nu"¦ ai experientă. Tare m-aº bucura să clarificăm cestiunea! Dl Boc nu ne oferă, mie si lui Sever Voinescu, foarte multe speranÃe: in replica domniei sale, premierul foloseste, asa cum remarca si un cititor al blogului, o inedită (ne)concordantă a timpurilor: "dacă VOR PARTICIPA la intalnirile de partid care AU AVUT LOC se vor lămuri". Mai e ceva. Dl premier poate imbrăÃisa orice opinii. Dar e bine să vadă si consecinÃele lor", afirmă Preda.


Europarlamentarul democrat-liberal sustine că PD-L este pe punctul de a deveni un partid de tip oligarhic. "în ceea ce mă priveste, eu cred, de pildă, că fenomenul de oligarhizare a partidelor si, prin ele, a vietii publice trebuie stopat. Presedintele Băsescu a asumat această credintă cu fortă si PD-L a subscris discursului anti-oligarhi. A făcut-o si dl Boc. Numai că PD-L in general si dl Boc in particular au o problemă dacă văd oligarhia doar in curtea adversarilor. Desemnarea lui Prigoană jr drept candidat este semnul unei tendinte clare de oligarhizare a PD-L. Iar dacă e cineva care crede că oligarhii nostri sunt mai buni decat oligarhii lor, acela se insală. A avea experientă nu poate insemna a ignora adevărurile care sar in ochi. Sau, mă rog, eu nu vreau să am o asemenea experientă"¦", scrie Preda.


Oltean: Preda să respecte disciplina de partid, nu să scrie pe bloguri


SURSA:www.realitatea.ne


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.