Ultima oră

AFACERI:Business Report 05.01.2010

Ziarul de Vrancea
5 ian 2010 424 vizualizări
Ce biruri marite platim la stat; Performantele Unirii Urziceni, girate la banci; Penescu inchide si ultimul hipermarket; Avatar a avut in 2 saptamani la noi incasari de 1,5 mil. ă"š¬; Cum va arata viitorul Porsche Cayenne

Ce biruri marite platim la stat. Romanii vor plati, anul acesta, taxe locale cu aproximativ 20% mai mari decat cele de anul trecut, potrivit unei decizii luate de guvern in toamna lui 2009. Totusi, ultimul cuvant ramane la latitudinea autoritatilor locale. Alaturi de aceasta modificare, castigurile pe Bursa vor fi din nou impozitate, iar taxa de poluare va fi aplicata la autoturismele noi. Valoarea de impozitare pentru un apartament de bloc creste de la 669 lei/ mp la 806 lei/mp. Impozitul pe casa se calculeaza in functie de tipul imobilului, suprafata, anul constructiei, precum si de zona, scrie Evenimentul Zilei.


Pic, sfarsit de poveste: Penescu inchide si ultimul hipermarket. Compania Pic, aflata in insolventa, nu mai opereaza niciun hipermarket dupa ce retailerul a inchis in ultimele zile din decembrie magazinul din Craiova si va opri in cursul acestei saptamani si activitatea de la primul sau hipermarket, cel din Pitesti, a declarat, pentru capital.ro, Ilie Penescu, proprietarul companiei. "Pentru o perioada, renuntam la retail. Am inchis la sfarsitul anului trecut magazinul din Craiova, iar cel din Pitesti mai functioneaza doar saptamana asta", a declarat Penescu.


Performantele Unirii Urziceni, girate la banci. Dumitru Bucsaru, patronul echipei Unirea Urziceni, a cesionat bancii Unicredit Tiriac drepturile banesti pe care echipa trebuia sa le primeasca de la UEFA in urma participarii in Liga Campionilor, ba chiar si pentru rezultatele pozitive obtinute in meciurile cu Sevilla, Glasgow si Stuttgart. Adica si cele opt puncte pe care echipa le-a obtinut in grupele Ligii au fost transformate in lichiditati, prin operatiuni de factoring, inainte ca banii sa ajunga efectiv de la forul european, scrie Bursa.


Avatar a avut in 2 saptamani la noi incasari de 1,5 mil. ă"š¬. Avatar, filmul SF regizat de James Cameron, a reusit sa obtina pe piata romaneasca, de la data lansarii (17 decembrie) pana pe 3 ianuarie inclusiv, incasari de peste 6,5 mil. lei (1,5 mil. euro) din vanzarea a 308.000 de bilete, potrivit Odeon Cineplex, distribuitorul lungmetrajului. Recordul de incasari pe 2009 pe piata locala este detinut de Ice Age 3 (Epoca de Gheata 3: Aparitia Dinozaurilor), care a strans de la lansarea sa in iulie pana pe 25 decembrie anul trecut peste 6,85 mil. lei (1,62 mil. euro), scrie Ziarul Financiar.


Dacia a avut anul trecut cea mai mare crestere a inmatricularilor noi de pe piata franceza. Inmatricularile de autoturisme si vehicule comerciale usoare noi Dacia din Franta au inregistrat anul trecut cea mai mare crestere de pe piata locala, de 51,4%, la 65.956 de unitati, potrivit Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA). Cota de piata a Dacia din Franta a urcat astfel de la 1,7% in 2008 la 2,5%. In functie de numarul inmatricularilor din 2009, Dacia a devansat marci precum Nissan (52.249 unitati), Audi (49.703) si BMW (43.566), scrie StiriAuto.ro.


Luna aceasta, impozitul minim se transforma in forfetar. Impozitul minim va fi inlocuit luna aceasta cu impozitul forfetar, pe baza unei ordonante pe care Guvernul o va putea adopta in vacanta parlamentara. Senatorii din Comisia juridica au aprobat luni, cu amendamente, cu cinci voturi "pentru" si un vot "impotriva", proiectul propus de Executiv, care vizeaza in special companiile din domeniile cu evaziune ridicata, precum hotelurile si restaurantele. Spre deosebire de noua obligatie, impozitul minim s-a aplicat in 2009 tuturor firmelor, companiile cu venituri totale de pana la 52.000 lei avand de platit un impozit mimin anual de 2.200 de lei (aproximativ 500 de euro), scrie Gandul.


De la frizeriile Igiena, la mastere in hairstyling in academii de renume. Cand vine vorba de hairstilisti cu diplome la unele dintre cele mai inalte scoli de profil de lume si de colectii de tunsori inspirate din curentul dadaist, gandul te poate duce la un salon luxos, cu preturi exorbitante, plasat undeva la etajul superios al unui mall din centrul orasului. Lucrurile nu stau tocmai asa. "Fiecare master la care participam necesita inscrierea pe o lista de cel mult 10 participanti. Pregatirea noastra temeinica a facut ca pana acum sa fim printre cei admisi, poate chiar singurii din Romania", a declar Diana Ionita, directorul general al unui astfel de salon, pentru capital.ro.


Etios, primul sedan low cost Toyota. Toyota Etios va avea o caroserie clasica, in 3 volume cu 4 usi, cu motorizarea diesel de 1,4 litri imprumutata de la Yaris si careia i s-ar putea alatura inca o versiune, de 1,2 sau 1,3 litri. Etios va concura pe piata indiana cu sedanul Suzuki Swift, care se vinde acolo sub brandul Maruti, scrie 24auto.ro.


Asigurarea obligatorie a caselor s-ar putea aplica din martie-aprilie, estimeaza directorul PAID. Legea asigurarilor obligatorii a locuintelor ar putea deveni operationala in martie-aprilie, cu conditia incheierii contractului de reasigurare pana la acel moment, termenii contractului fiind agreati si semnati de ambele parti, a declarat ieri directorul general al PAID, citat de NewsIn. "La sfarsitul lunii ianuarie vor demara primele tratative cu brokerii, cu reasiguratorii si societati de prim rang din lume in vederea incheierii contractului de reasigurare", a afirmat Marius Bulugea citat de Bursa.


Nexus One, Apple iSlate si CES 2010 tin capul de afis la inceput de an. Anul 2010 incepe in forta pentru pasionatii IT. Google si Apple au anuntat ca vor lansa noi produse, un telefon mobil, respectiv o tableta de Internet, iar joi va incepe, in SUA, Consumer Electronic Show, cel mai mare targ de gadgeturi si electronice de consum din lume. Primul gadget care va fi lansat anul acesta si care este asteptat cu nerabdare de fanii Google din intreaga lume este telefonul Nexus One, scrie capital.ro.


Leroy Merlin, noua retea care ataca piata de bricolaj. Grupul francez Adeo, unul dintre gigantii retailului european, cu afaceri anuale de peste 9 miliarde de euro, isi construieste echipa cu care va ataca piata locala de bricolaj prin deschiderea primului magazin Leroy Merlin din Romania in 2010. Francezii l-au recrutat pe fostul director de expansiune de la Praktiker, Cristian Petrescu, pentru a coordona dezvoltarea retelei, miza fiind pe termen scurt piata din Capitala. Petrescu a extins reteaua Praktiker Romania de la zero la 25 de locatii in perioada 2002-2008, scrie Ziarul Financiar.


Cum va arata viitorul Porsche Cayenne. Urmatoarea generatie a SUV-ului Porsche Cayenne, ce va fi lansata oficial la Salonul Auto de la Geneva din martie, a fost surprinsa in trafic de catre fotografi descoperita aproape in totalitate. Desi noul Cayenne pastreaza multe similaritati cu actuala versiune, se simte ca Porsche a incercat sa-i confere un design mai temperat. Partea frontala este mai putin agresiva, cu prizele de aer mai mici si mai fin desenate, iar farurile sunt mai elegante, scrie AutoDigest.ro.



de I.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.