Ultima oră

Radovici isi incepe anul la Tribunal

Nicoleta Cristea
5 ian 2010 916 vizualizări
Fostul viceprimar al Focsaniului nu scapa nici in 2010 de procese

Cele doua procese in care fostul viceprimar al Focsaniului, Dan Constantin Radovici, este inculpat vor debuta anul acesta in apel la Tribunalul Vrancea. Aceasta dupa ce in ambele dosare, cel in care era acuzat de infractiuni de coruptie, si cel demarat dupa o alcoolemie nepermisa la volan, Radovici a fost achitat. Pina acum, doar cauza legata de alcool a fost inregistrata pe rolul Tribunalului Vrancea, primul termen fiind stabilit pe 10 februarie. Este posibil ca in ceea ce priveste procesul intentat lui Radovici de Directia Nationala Anticoruptie sa fie la studiu la procurori, pentru redactarea motivelor de apel. Desi in acest dosar lui Radovici i se imputa de catre DNA ca s-a "jucat" cu fonduri europene, surse judiciare spun ca probele adunate impotriva fostului edil au fost "subtiri". Astfel, vinovatia lui Radovici ar fi reiesit doar din raportul de constatare intocmit de specialisti ai DNA si din declaratiile a 100 de martori. Mai mult decit atit, se pare ca lui Radovici i se imputa o suma mult mai mare decit ar fi folosit. Astfel, fostul edil ar fi fost considerat raspunzator pentru toata suma obtinuta in cadrul proiectului ""¦si NOI putem sa muncim!", nu numai pentru cea contractata de societatea la care actionar. In ceea ce priveste dosarul cu alcoolemie, Radovici a fost achitat la Judecatoria Focsani pentru cele 1,65 de grame la mie, descoperite in singele fostului edil pe 8 noiembrie 2008. In fata anchetatorilor, Radovici a explicat insa ca alcoolemia se datora unui tratament prescris de medic pentru durerile dentare. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.