Ultima oră

Adio sistemului primul venit, primul servit la Casa de Pensii

Daniel Garleanu
5 ian 2010 1073 vizualizări
Cererile se primesc din 18 ianuarie u numarul de bilete repartizat pensionarilor vrinceni va fi aflat dupa repartizarea bugetara

Inceputul de an vine cu vesti bune pentru pensionarii care isi faceau griji in privinta biletelor de odihna si tratament pentru anul 2010. Cozile de la Casele de Pensii vor disparea pentru ca a fost aprobata pe 23 decembrie 2009 noua procedura de acordare a biletelor de tratament. Metodica a ajuns in teritoriu pe 30 decembrie, iar dosarele pentru acordare pot fi depuse din 18 ianuarie. Fata de procedura veche, cind se acordau biletele in functie de numarul de inregistrare de pe cerere, acum pensionarii vor merge la statiune dupa citeva criterii stabilite de Casa Nationala de Pensii si prelucrate in sistem informatic. Toate coordonatele fiecarui pensionar care solicita bilet de tratament vor fi introduse in calculator, de unde se va afla daca pesoana respectiva are dreptul sau nu la vacanta de tratament in anul 2010. "Lumea sa nu se inghesuie pentru ca acum se acorda biletele in functie de punctajul obtinut. Cel care are punctaj mai mare are toate sansele sa mearga la tratament. Nu are rost ca cei care vor concediu in vara sau in toamna sa vina acum", ne-a declarat Adrian Juravle, directorul CJP Vrancea, tinind cont ca anul vrecut vrincenii se asezau la coada cu noaptea in cap. Dupa noua procedura, cererea trebuie depusa cu minimum 40 de zile inainte de prima zi de concediu solicitata pentru a se putea face comunicarea rezultatului telefonic sau in scris. Programul informatic la nivel national de calculare a dreptului de concediu de tratament urmareste cuantumul pensiei, frecventa cu care a beneficiat un pensionar de bilet de tratament, dar si natura pensiei (anticipata, la limita de virsta, speciala, stagiul de cotizare etc.). "Cei care vor sa depuna cereri o pot face din data de 18 ianuarie. Data este stabilita la nivel judetean, daca vor veni instructiuni de la CNPAS vom da drumul mai repede", ne-a mai spus Adrian Juravle. Cu toate ca a fost aprobata noua procedura, numarul de biltete disponibile pentru vrinceni in acest an este necunoscut deocamdata, acesta depinde de aprobarea bugetului de stat. "Anul trecut am stiut numarul de bilete disponibile la sfirsitul lunii februarie. Deocamdata nu s-a aprobat bugetul de stat, dar urmeaza si vom vedea atunci cite bilete avem pentru 2010", a mai adaugat seful de la Casa de Pensii. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.