Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele Zilei 04.01.2010

Ziarul de Vrancea
4 ian 2010 489 vizualizări
Serviciile secrete nu strang cureaua in criza; Anul Nou a inceput cu scumpiri in lant; In fiecare ora doi romani se imbolnavesc de gripa porcina; Politia in pana de cauciucuri de iarna

Colaj foto Serviciile secrete nu strang cureaua in criza. SRI, STS, SIE si SPP au asigurate fonduri la fel de consistente ca si anul trecut, in unele cazuri alocatiile bugetare fiind chiar mai mari. Serviciile secrete din Romania au, in 2010, bugete cel putin la fel de generoase ca anul trecut. De o majorare substantiala beneficiaza Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), care a primit cu aproape 40% mai multe fonduri ca in 2009. Serviciul de Informatii Externe (SIE) a primit cu 1,52% mai mult, iar celelalte doua - Serviciul Roman de Informatii (SRI) si Serviciul de Paza si Protectie (SPP), la fel ca anul trecut. Integral in EvZ.


Anul Nou a inceput cu scumpiri in lant. Deprecierea leului, majorarea accizelor si neacordarea unor subventii sunt principalii factori care duc la cresterea preturilor. Odata cu intrarea in noul an, romanii vor avea un trai mai piperat. Preturile au crescut sau urmeaza sa fie majorate in primele luni din 2010. De la paine la carne, de la tigari la bauturi alcoolice, de la energie electrica la carburanti - pentru toate acestea, romanii vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar. Integral in EvZ.


Guvernul pregateste panglica: in 5 ani inauguram cei 55 km din Autostrada Zapezii. Potrivit Ministerului Transporturilor, pana la finalul lunii se va semna contractul pentru constructia Autostrazii Comarnic - Brasov. Pana in 2015 pe cei 55 de kilometri de autostrada s-ar putea circula. "Sper ca pana la finele lunii ianuarie sa semnam contractul, ceea ce inseamna ca anul acesta va fi facuta organizarea de santier in paralel cu proiectarea", descrie situatia directorul de la Infrastructura din Ministerul Transporturilor, Adrian Ionescu. Sa nu va asteptati ca in 2010 sa vedeti utilajele la treaba, "lucrarile propriu-zise vor incepe in 2011, iar termenul de executie este de 4 ani", mai spune Ionescu. Cititi mai mult in Gandul.


In fiecare ora doi romani se imbolnavesc de gripa porcina. In ultimele 24 de ore s-au inregistrat cinci decese printre pacientii infectati cu A/H1N1, numarul total al victimelor ajungand astfel la 58, potrivit datelor centralizate de Ministerul Sanatatii. Tot in ultimele 24 de ore au fost confirmate 54 de noi infectari cu A/H1N1, bilantul total ajungand la 5.680. In acelasi timp, Romania a renuntat la ideea de a mai cumpara vaccin impotriva gripei noi de la Franta. Peste 120.000 de romani, dintre care 47.000 de angajati din sistemul sanitar si aproape 27.000 de bolnavi cronic, au fost vaccinati contra gripei porcine, potrivit ministerului de resort. Cu toate acestea, specialistii estimau ca Romania nu poate produce intr-un ritm optim suficient vaccin, de aceea oficialii au deschis negocieri cu state care au produs in exces astfel de substante pentru prevenirea gripei noi. Integral in Romania Libera.


Petitie impotriva diplomatului roman din Singapore, acuzat de un accident rutier mortal. Cel putin 400 de persoane au semnat o petitie electronica prin care ii cer guvernului roman sa coopereze cu autoritatile de la Singapore in anchetarea sefului ambasadei romane de acolo, Silviu Ionescu, acuzat ca ar fi fugit de la locul accidentului dupa ce a lovit trei persoane. Conform editiei de duminica a cotidianului central din Singapore, Straits Times, comunitatea romaneasca din aceasta tara se teme ca incidentul, caruia i se adauga si cazul unor conationali retinuti in timp ce retrageau bani din bancomate folosind carduri clonate, ii va pune pe romanii din Singapore intr-o lumina nefavorabila, scrie Romania Libera.


Politia in pana de cauciucuri de iarna. In fiecare iarna politia recomanda soferilor sa isi doteze masinile cu anvelope corespunzatoare si lanturi pentru zapada. Dar putini stiu ca multe din echipajele aflate in trafic nu sunt dotate corespunzator. Multe dintre masinile Politiei Rutiere si de Ordine Publica circula fara anvelope de iarna. Principalul motiv: nu sunt bani. Integral in Adevarul.


Goana dupa joburi, sport extrem in 2010. Declinul economic va creste somajul si va restrange oferta de locuri de munca. Piata se va dezgheta abia la inceputul lui 2012. Rata somajului va ajunge de la 7% cat este acum la 10% in 2010, iar numarul somerilor va depasi 900.000 de persoane. Romania va avea abia in 2011 acelasi numar de angajati ca in 2008. Somajul va creste cel putin in prima jumatate a lui 2010, spun analistii de pe piata muncii. Daca pana acum criza financiara a ocolit bugetarii, anul care vine intre 70.000 si 80.000 de persoane angajate la stat vor ramane fara loc de munca, scrie Adevarul.


Previziunile Corinei Cretu. Un nou partid de stanga va face concurenta PSD pe scena politica. Europarlamentarul PSD Corina Cretu face pe blogul personal cateva previziuni politice pentru anul care abia a inceput. Potrivit analizei sale, in PDL-ul dominat de Traian Basescu se vor da lupte subterane acerbe intre vechea garda si noua generatie de politicieni. Corina Cretu mai intuieste posibila aparitie a unei noi structuri politice de stanga menita sa concureze PSD. Despre partidul din care face parte, fosta consiliera a presedintelui Ion Iliescu spune ca nu se va scinda, in ciuda luptelor interne care il macina. Integral in Gardianul.



de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.