Ultima oră

Accidente, morti, incendii si hoti neobositi de Anul Nou

Dan Chiriac
4 ian 2010 2564 vizualizări
O tinara a decedat intr-un accident produs linga Adjud pe 2 ianuarie u alte patru persoane au murit chiar de Anul Nou u Biblioteca si Caminul Cultural din Racoasa au fost cuprinse de flacari, dupa ce in cladire a fost organizata petrecere de Revelion u un barbat din Tifesti a fost colindat de hoti in aceste zile, acestia furind mincare si imbracaminte de 4.500 lei

Anul Nou nu a adus numai bucurie in sinul familiilor reunite de sarbatori in Vrancea. Pe soselele judetului s-au produs mai multe accidente care s-au soldat si cu decesul unei tinere, dupa intrarea in noul an, iar citiva vrinceni si-au dat ultima suflare la final de an. Nici hotii nu si-au luat liber, acestia pradind o locuinta din Tifesti. Nenorocul a dus si la incendierea bibliotecii si a Caminului Cultural din Racoasa, dar cartile au fost salvate de furia flacarilor. Sarbatori in doliu pentru citeva familii din Vrancea. Tocmai in ultima zi a anului 2009, un batrin si-a dat duhul, in grajd, linga animalele pe care le-a ingrijit toata viata. In comuna Vulturu, Grigore Arcan, 72 ani, a fost gasit decedat, la picioarele unui cal. Se pare ca barbatul a mers sa hraneasca animalele dar i s-a facut rau si a intrat astfel in lumea celor drepti. Alti trei barbati au murit de Anul Nou. La Vidra, Stefan Lacatus, 60 ani, din localitate, a fost gasit mort in casa. Tot la domiciliu a murit si Toader Potica, 52 ani, din comuna Birsesti. Melu Panter, 30 ani, din comuna Homocea, a decedat la Spitalul Adjud, dupa ce s-a simtit rau. In toate aceste cazuri, necropsia va stabili cauza mortii.


O moarte pe E 85 in a doua zi a lui 2010


Si soselele si-au cerut jerta de viata umana de Sarbatori. Pe 2 ianuarie, la Adjud, o tinara a murit in urma unui accident rutier. Pe E 85, in afara localitatii, Adrian Necula, de 27 ani, din comuna galateana Liesti, in timp ce conducea autoturismul marca Opel Astra, pe fondul neatentiei in conducere a patruns pe contrasens, unde a intrat in coliziune laterala cu autoturismul marca Skoda Octavia, care circula regulamentar din sens opus. în urma accidentului a rezultat decesul pasagerei din Opel, Neli Cirlan, 30 ani, din Galati. Alte trei accidente s-au produs in aceasta perioada pe sosele din judet. Pe strada Revolutiei din Focsani, Emil Cosma, de 33 ani, din Focsani, in timp ce conducea autoturismul marca Opel, la plecarea de pe loc, a accidentat-o usor pe Alexandra Stroe, de 68 ani, din Focsani, care s-a agatat cu mina de portiera stinga fata cazind pe partea carosabila. La Adjud, Anisoara Irodiu, 36 ani, din municipiu, in timp ce conducea un VW, nu a acordat prioritate de trecere autoturismunlui marca Dacia Logan, condus regulamentar de Cornel Atomei, din Focsani. în urma accidentului a rezultat ranirea usoara a celui de-al doilea sofer, dar si a doua tinere, Dana Panaite, 20 ani, din Focsani si Adina Durac, de 23 ani, din comuna bacauana Parincea. Ieri, la Panciu, Vasilica Pascu, 22 ani, din Marasesti, in timp ce isi conducea autoturismul Dacia Logan, nu a adaptat viteza intr-o curba, derapind si intrind in coliziune cu un copac de pe margine drumului. în urma accidentului a rezultat ranirea Vergenicai Ghitan, 19 ani, din Marasesti, pasagera in masina. "Din pacate, s-a produs acel accident mortal la Adjud, dar in rest nu am avut fapte comise cu violenta. In ceea ce priveste cele patru decese, doar intr-un singur caz a existat o suspiciune, dar aceasta a fost eliminata dupa necropsie", a fost concluzia comisarului sef Victor Norcoea, adjunctul sefului politiei vrincene. (Dan CHIRIAC)


  • Hotii au pradat un tifestean de sorici


  • Daca de Craciun vrincenii s-au mai batut prin baruri si discoteci, de Anul Nou lumea a fost ceva mai linistita. Un singur scandal s-a produs la Vidra, unde localnicul Maricel Anghel, 31 ani, a fost victima unei agresiuni comisa de consateanul sau Sandel Negut, 40 ani. Fapta a avut loc pe fondul betiei si a unor neintelegeri mai vechi. Victima a ajuns pe patul Spitalului Vidra. De munca a fost si pentru raufacatori de Anul Nou. Hotii au dat spargere in locuinta unui satean din Tifesti, Ioan Buzdrug, de unde au furat alimente si imbracaminte in valoare de 4.500 lei. (D. C.)


  • Incendiu la biblioteca


  • Si un incendiu a avut loc in aceasta perioada, flacarile ducind la distrugerea cladirii Bibliotecii si a Caminului Cultural din comuna Racoasa. Simbata, 2 ianuarie, incendiul a distrus acoperisul celor doua cladiri, iar pentru lichidarea focului a fost nevoie de interventia autospecialelor de la Cimpuri, Panciu si Focsani. Totul a pornit de la un cos de fum supraincalzit, dupa cum spun autoritatile. "A fost organizat un Revelion, dar focul s-a produs pe 2 ianuarie, dimineata. Nu stim de la ce poate fi, dar e posibil de la o priza. Este bine ca am reusit sa salvam toate volumele care se aflau in biblioteca, acestea fiind depozitate acum intr-o alta locatie. Vom vedea ce vom face in continuare, noi avem un proiect de reabilitare a Caminului Cultural, la Legea 322, dar ramine de vazut daca proiectul nostru va fi acceptat la finantare. Nu am calculat exact cit este paguba, dar este apreciabila, daca tinem cont ca acoperisul era acoperit cu tabla, iar peretii au avut la rindul lor de suferit", ne-a detaliat Vasile Raiu, viceprimarul comunei Racoasa. (Dan CHIRIAC)





    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.