Ultima oră

POLITICA:Emil Boc: 2010 va fi anul in care va trebui sa facem ceea ce trebuie si mai putin ceea ce ne place

Ziarul de Vrancea
1 ian 2010 392 vizualizări
"Anul 2010 va fi anul in care va trebui sa facem ceea ce trebuie si mai putin ceea ce ne place", a declarat premierul Emil Boc, aflat joi in vizita la Centrul de Ingrijire si Asistenta Cluj. Intr-o declaratie citata de Mediafax, Boc a afirmat ca isi doreste pentru anul 2010 sa poata face, impreuna cu colegii din Guvern, tot ceea ce ii sta in putinta pentru ca Romania sa iasa din criza economica si fiecare roman sa o duca mai bine.


"Incheiem un an economic extrem de greu, poate cel mai greu din ultimii 60 de ani si, cu siguranta, cel mai greu de dupa Revolutie. Intram intr-un an 2010 care, chiar daca va fi inca dificil, totusi va fi mai bun decat 2009, pentru ca vom avea crestere economica si impreuna, prin munca, solidaritate, lege si eliminarea risipei si prin munca politicienilor, speram sa ducem Romania acolo unde toti romanii asteapta, unde sa aiba acces la demnitate, prosperitate si la acea zi de maine fara griji si cu multa speranta", a afirmat Emil Boc.


Premierul a precizat ca Guvernul va lua, in noul an, o serie de masuri de relansare economica: "Anul 2009 a fost cu un deficit de 7,3 la suta, iar 2010 va fi cu un deficit de 5,9 la suta. Va fi un buget mai mic sub aspectul deficitului si inseamna ca va trebui sa facem economii acolo unde este risipa si sa dam mai multi bani acolo unde ne aduc locuri de munca, in infrastructura, in investitii si in dezvoltarea tarii. Anul 2010 va aduce si alte masuri de stimulare a mediului de afaceri, a intreprinderilor, a patronilor care angajeaza someri, astfel incat, fructificand cresterea economica de 1,3 la suta prevazuta in buget, sa ne aduca siguranta locului de munca si modernizarea tarii".


"Anul 2010 va fi anul in care va trebui sa facem ceea ce trebuie si mai putin ceea ce ne place. Daca nu luam masuri corecte pentru 22 de milioane de romani, vom ramane in continuare o tara disproportionata ca dezvoltare, care nu-si aranjeaza cum trebuie resursele, care isi mentine privilegiile, iar orice reducere de personal se va face pe baza standardelor de cost", a spus Boc, care a adaugat ca isi doreste pentru anul 2010 sa poata face, impreuna cu colegii din Guvern, tot ceea ce ii sta in putinta pentru ca Romania sa iasa din criza economica si fiecare roman sa o duca mai bine.


Emil Boc isi va petrece Revelionul in Piata Avram Iancu din Cluj-Napoca si va participa la o petrecere organizata de PDL Cluj la o cabana de langa Cluj-Napoca.



de A.N. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.