Ultima oră

POLITICA:Die Welt: Desi suspectata de coruptie, Elena Udrea va administra miliarde de euro din fondurile europene de dezvoltare regionala

Ziarul de Vrancea
1 ian 2010 329 vizualizări
Publicatia Die Welt scrie joi despre fericirea Elenei Udrea de a fi gasit un sot putred de bogat si notorietatea ei ca vedeta in revistele romanesti cu pretentii


. Fosta consiliera a presedintelui Traian Basescu si ministru al turismului in guvernul Boc, Udrea urmeaza sa administreze in urmatorii patru ani 3,7 miliarde de euro, bani europeni pentru dezvoltare regionala. Cotidianul german se arata ingrijorat de faptul ca banii contribuabilului din UE vor sta la mana unei persoane care a stat in mod repetat sub acuzatia de coruptie.


"E pur si simplu scandalos sa o imputernicesti pe doamna Udrea cu administrarea fondurilor de dezvoltare europene", ar fi spus Alina Mungiu-Pippidi la Hertie School of Government din Berlin. Un purtator de cuvant al Comisiei europene, ar fi avertizat: "Statele membre (n.r. ale UE) trebuie sa dovedeasca indeplinirea conditiilor, in cadrul fiecarui proiect. In caz contrar, Comisia poate sista platile sau poate solicita returnarea lor".


Cotidianul german mentioneaza faptul ca Udrea, ca Ministru al Turismului, a fost supusa unei anchete parlamentare, referitoare la "finantarea de campanii mediatice cu bani publici". In 2005, pe cand era consiliera presedintelui Basescu, ea ar fi fost implicata in favorizarea obtinerii de contracte de catre unii parteneri de afaceri ai sotului ei, Dorin Cocos. "Situatia e incheiata", a declarat un consilier al Elenei Udrea, pentru Die Welt.


De la intrarea in Uniunea Europeana, Romania sta in vizorul administratiei de la Bruxelles.


Controlorii UE ar fi sesizat "pe langa coruptie in aparatul justitiei si administrativ, deturnare de fonduri de dezvoltare, plati dubioase si o economie de cumetrie". Inge Grässle, experta pe probleme bugetare in Parlamentul UE, ar fi spus: "Intre timp, problemele cu statele UE Romania si Bulgaria sunt mai mari decat cele din majoritatea statelor africane".



de Dani Rockhoff HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.