Ultima oră

POLITICA:Traian Basescu: 2010 va fi anul in care vom scapa de criza

Ziarul de Vrancea
1 ian 2010 362 vizualizări
2010 va fi anul in care romanii vor scapa de criza, dupa un 2009 in care dificultatile economice au afectat Romania, fara insa s-o ingenuncheze, a afirmat presedintele Traian Basescu, in discursul de Anul Nou, potrivit NewsIn.


"¢"Vom intra in 2010. Va fi un an in care vom scapa de criza. Va fi un an in care optimismul va fi cel care ne va anima sa depasim momentul pe care l-am trait in 2009. 2009 a fost un an dificil, un an in care peste Romania a trecut criza globala care ne-a afectat, dar nu ne-a ingenuncheat", a declarat presedintele, la Sinaia, inainte de trecerea in noul an.

"¢Traian Basescu mai spune ca in 2010, oamenii politici au de facut testul fidelitatii fata de propriul popor, care prin referendumul de pe 22 noiembrie, a dat "o comanda" care nu poate fi negociata - reforma statului: "2010 va fi anul in care se va hotari daca suntem capabili sa ramanem loiali comenzii pe care poporul roman ne-a dat-o pe 22 noiembrie. Oamenii politici au de facut testul fidelitatii si al loialitatii fata de propriul lor popor. Comanda primita de la romani pe 22 noiembrie nu poate sa fie negociata. Avem toti obligatia sa raspundem acestei comenzi, acestei vointe pe care romanii au exprimat-o prin vot si in cel mai democratic mod. Cred ca esenta evolutiei noastre pozitive in perioada urmatoare este reforma statului. Fara reforma statului, nu vom putea valorifica in favoarea romanilor cresterea economica ce va fi reluata in al doilea trimestru al anului 2010".

"¢Seful statului a mai adaugat ca anul 2009 a fost marcat si de o criza politica transata de romanii care l-au votat pentru un nou mandat: "2009 a fost si un an in care am avut parte si de crize politice, crize politice pe care romanii le-au transat prin votul lor pe 6 decembrie, atunci cand au decis sa fiu presedinte al tuturor romanilor pentru inca un mandat. Le multumesc si celor care prin votul lor m-au sprijinit, le multumesc si acelora care, prin votul lor, mi-au dat o lectie. Certitudinea votului din 6 decembrie ramane ca politicienii care pot sa castige sunt aceia care isi iau ca aliat poporul roman".

Traian Basescu a adaugat ca reforma statului nu inseamna doar reformarea Parlamentului, ci si a sistemului de educatie, de sanatate, de justitie si dezvoltarea unor domenii precum agricultura, turismul si IT-ul.


de Alina Neagu HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.