Ultima oră

LIFE: Utile 31.12.2009

Ziarul de Vrancea
31 dec 2009 697 vizualizări
Mituri despre mahmureala; Top 5 minciuni si erori ale dietei de Sarbatori; Daca nu rezistati unei felii de tort va oferim scuza perfecta - dati vina pe "Hormonul foamei"; Lucruri despre care se stie mai putin ca fac bine inimii

Top 5 minciuni si erori ale dietei de Sarbatori. Pentru cei mai multi dintre noi venirea sarbatorilor de iarna reprezinta un bun prilej de a ne aduna cu intreaga familiei in jurul mesei, care este plina de bunatati. Sarbatorile de iarna sunt extrem de periculoase pentru sanatatea noastra, deoarece timp de sapte zile nu facem nimic altceva decat sa ne ridicam de la masa pentru a ne pune iar la masa. Potrivit site-ului msnbc, in aceasta perioada trebuie sa ne hidratam, deoarece grasimile si dulciurile duc la deshidratatre. In plus, nutritionistii recomanda sa evitam sucurile carbogazoase sau cele de fructe cumparate din comert, deoarece acestea accentuaza starea de deshidratare, iar organismul are nevoie de apa pentru a functiona. Acelasi lucru este valabil si in cazul alcoolului si a cafelei, laudate de unii pentru ca usureaza digestia, in realitatea acestea au efect diuretic si sunt responsabile pentru pierderea rapida a lichidelor din organism, scrie Gandul.


Mituri despre mahmureala. Miturile despre mahmureala sunt la fel de variate si de fanteziste ca si cocktailurile care cauzeaza neplacutele dureri de cap ce apar dupa betii. Iata noua idei gresite care circula pe seama mahmurelii.

1. Mahmureala nu e asa importanta

Mahmureala este reactia corpului la otravirea cu prea mult alcool. "Acesta destabilizeaza sistemul nervos central, care incearca sa remedieze problemele prin producerea unor chimicale ce duc la dureri de cap, ameteli si greata, care pot cauza deshidratare. In plus, sistemul imunitar va fi slabit", explica specialisti citati pe site-ulmedical web.md.com. Citeste mai multe in EvZ.


Aveti grija ce faceti in noaptea de Revelion! Noaptea de Anul Nou este un moment cu mare incarcatura simbolica. In clipa in care trecutul intalneste viitorul totul este posibil. Legenda spune ca oamenii sunt mai aproape de divinitate si prin anumite gesturi isi pot determina viitorul. Asa au aparut superstitiile specifice. Banatenii stiu ca este bine sa ai vasc in casa, pentru a avea un an plin de reusite. "Vascul este considerat o planta sacra, cu puteri miraculoase, care aduce viata indelungata, putere, sanatate si vitalitate", a explicat Gheorghe Sechesan, antropolog timisorean, potrivit Adevarul.


Daca nu rezistati unei felii de tort va oferim scuza perfecta - dati vina pe "Hormonul foamei". Indiferent cat de mult ai mancat sau daca ai senzatia ca esti plin, o felie de tort ti se va parea intotdeauna greu de rezistat, mai ales in acesta perioada cand masa e plina de bunatati. O echipa de cercetatori de la Centrul Medical Southwestern din cadrul Universitatii din Texas a gasit vinovatul in cazul persoanelor care sunt gurmande. Astfel, specialistii americani sunt de parere ca un nivel ridicat al secretieide grelina, cunoscuta si sub denumirea de "hormonul foamei", este responsabil pentru pofta de nestamanit a unor persoane cand vine vorba de mancare, scrie Gandul.


Lucruri despre care se stie mai putin ca fac bine inimii. Sampania, fisticul, optimismul si siesta sunt factori care imbunatatesc functionarea sistemului cardiovascular, potrivit celor mai recente studii.Sanatatea inimii depinde direct de cea a vaselor si a arterelor prin care circula sangele in organism. Starea acestora este influentata de alimentatie, de activitatile zilnice, dar si de sanatatea psihica a fiecaruia dintre noi. Unele alimente sau bauturi influenteaza intr-o masura mai mare decat altele functionarea inimii, la fel ca si unele obiceiuri, scrie Adevarul.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.