Ultima oră

Sacrificatii Anului Nou: Ciocniti pentru ei, nu plingeti dupa ei!

Ziarul de Vrancea
31 dec 2009 2439 vizualizări
Cine ne va pazi revelionul de la locul de munca: pentru multi vrinceni noaptea de revelion este una de munca la foc continuu u medicii de la Ambulanta si de la unitatile de primiri urgente vor fi pe baricade in noaptea de 31 decembrie, pentru a avea grija de sanatatea celor care ar putea sa aiba de suferit u la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta vor lucra cei mai multi sacrificati , peste 90 de pompieri, gata sa intervina in caz de urgente u din pacate, cind avem noi de lucru, oamenii sint nefericiti , spune ofiterul de serviciu de la pompieri u numaratoarea inversa ii va gasi la munca si pe jandarmi sau pe angajatii de la CUP Salubritate, care fie ii vor supraveghea pe petrecaretii din Piata Garii, fie vor stringe resturile de pe urma focsanenilor u in noaptea dintre ani vor avea liber si taximetristii, nu si ospatarii insa u supermarketurile vor fi inchise pe 1 ianuarie

Noaptea de Revelion este poate cel mai asteptat moment al intregului an, cind, alaturi de prieteni, sarbatorim trecerea in noul an ciocnind un pahar de sampanie, in fata unei mese imbelsugate. Nu toti sint insa la fel de norocosi, unii dintre noi raminind la datorie chiar si in aceasta noapte. Mii de vrinceni sint de serviciu "la permanenta" chiar de revelion. Fie ca este vorba de chelnerii care ne servesc in noaptea dintre ani, sau de medicii de garda de la ambulanta sau spitale, pompieri, sau jandarmi, toti vor veghea in noaptea de 31 decembrie in cazul in care apar urgente nedorite de nimeni. Daca aveti cumva nevoie de ajutor poate nu uitati sa le urati si acestor oameni un an mai bun si traditionalul "La multi ani!".


Medicii stau pe baricade


Daca cei mai multi vrinceni vor putea sarbatori asa cum se cuvine intrarea in Noul An nu acelasi lucru se poate spune despre cadrele medicale. O mare parte dintre angajatii unitatilor spitalicesti si ai Serviciului de Ambulanta (SAJ) vor fi pe baricade si vor avea grija de sanatatea celor care ar putea sa aiba de suferit in aceste zile speciale. Cei mai aglomerati vor fi medicii si asistentii de la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Cei mai multi dintre bolnavi vor fi nevoiti, in caz de necesitate, sa treaca pragul UPU in conditiile in care policlinicile vor fi inchise, iar medicii de familie se afla intr-un concediu prelungit. Pentru a simti ca vine Anul Nou halatele albe au impodobit deja un bradut care le aduce spiritul sarbatorilor in suflete si pacientilor ajunsi pe patul de spital. Tot ce isi doresc cadrele, care formeaza o echipa de foarte multi ani, este sa isi ureze "La multi ani" la trecerea dintre ani. "De Revelion in fiecare an a fost foarte aglomerat. In ceilalti ani cind am fost de garda nu am reusit nici macar sa ne uram «La multi ani», la trecerea dintre ani, fiind cazuri chiar grave aduse la serviciul de urgenta. M-as bucura bineinteles sa fie o noapte mai usoara si sa ne uram «La multi ani», sa ne bucuram ca sintem impreuna, o familie, chiar daca avem multe probleme de rezolvat in noaptea de Anul Nou", ne-a spus dr. Dana Mariana Dinca, medic sef la Unitatea de Primiri Urgente. Si pe medicii de la Ambulanta ii asteapta o noapte departe de cei dragi. Medici, asistenti, ambulantieri vor petrece primele ore din 2010 impreuna la locul de munca sau chiar pe drum, la preluarea unor urgente. Dr. Laurentiu Albis, care va fi de garda in noaptea dintre ani la statia din Focsani, spera sa aiba parte de o noapte linistita. "Speram sa fie o noapte linistita. Totusi, nu stim ce ne va oferi noaptea de 31 decembrie. Speram sa nu fie foarte multe urgente si la 12 noaptea sa sarbatorim si noi intrarea in noul an, sa stam la masa", ne-a spus dr. Laurentiu Albis. Si persoanele care vor avea dureri de dinti vor putea merge in aceste zile sa se trateze. Vrincenii se vor putea adresa la UPU de unde vor fi directionati catre cabinetul de urgente stomatologice infiintat in acest an la Spital. De asemenea, multe farmacii sint deschise. In cazul in care veti avea nevoie de pilule in prima zi din an va puteti adresa la 32 de farmacii din judet care vor avea citeva ore program cu publicul. Singura farmcie care asigura permanenta in tot judetul si de Revelion este Multifarm Focsani (Farmacia 24) de pe Bulevardul Unirii.


Pentru pompieri vor fi zile obisnuite de munca


La Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta vor lucra cei mai multi "sacrificati". "Peste 90 de angajati vor munci in noaptea de Revelion. Vom asigura permanenta si vor avea oameni la toate subunitatile", ne-a spus lt. col. Flaviu Chiscop, seful ISU. Cei doi subofiteri care vor raspunde la telefon la apelurile oamenilor sint plt. major Emil Petrea si sg. major Valentin Pesterau. Daca primul este obisnuit cu Revelioane petrecute la munca, pentru celalalt va fi intiia oara cind va lipsi din sinul familiei in noaptea dintre ani. "Este al patrulea sau al cincilea Revelion pe care-l petrec la munca. Asta este situatia, iar serviciul este pe primul loc. Va fi o zi obisnuita de munca, vom lucra la foc continuu, nu conteaza ca e Revelion sau Craciun. De regula lumea se fereste sa faca gesturi necugetate, iar noaptea dintre ani este lipsita de incidente nedorite. Din pacate cind avem noi de lucru, oamenii sint nefericiti. Prima data am lucrat in 1998, dar nu au fost niciodata incendii violente. Familiile s-au obisnuit cu situatia si cu lipsa noastra de acasa de sarbatori", ne-a spus Emil Petrea. Si Valentin Pesterau va petrece noul an in dispeceratul 112. "Familiile trebuie sa se obisnuiasca cu lipsa noastra de acasa de sarbatori. Cei de acasa inteleg ca populatia are nevoie de noi. Ne vine rindul odata la patru ani, in mod normal, dar se poate intimpla si mai des sa lucram de Revelion. Nu am planificat nimic pentru 1 ianuarie, vom sta cu familia dupa ce vom iesi de la munca", ne-a spus Valentin Pesterau. Toate autospeciale cu apa si spuma, dar si echipajele de descarcerare vor fi la dispozitia populatiei, pentru interventia in caz de nevoie.


Jandarmii ne pazesc de scandalagii, CUP si ENET rezolva avariile


Numaratoarea inversa ii va gasi la munca si pe jandarmi sau pe angajatii de la CUP Salubritate Focsani. In cea mai mare parte, acestia ii vor supraveghea pe petrecaretii din Piata Garii, jandarmii pentru a preveni eventuale incidente, iar "cupistii" pentru a stringe resturile de pe urma focsanenilor. De asemenea, de permanenta vor fi oameni si la dispeceratele Jandarmeriei, care vor raspunde la apelurile 112, si ale Companiei de Utilitati Publice SA sau la societatea de termoficare ENET SA Focsani. Posibile defectiuni sau avarii la instalatiile sanitare pot fi anuntate de cetateni la 226.400 la CUP si la 212.400 la ENET. Oamenii legii vor avea "in priza" de Anul Nou un efectiv de 60 de persoane. Peste 30 de angajati ai CUP Salubritate vor fi si ei pe strazile municipiului inca din prima zi pentru curatenie. "Vom avea pina in 10 oameni printre cei care petrec la Gara si care vor stringe eventuale sticle sparte sau pahare imprastiate pe jos. Oamenii pot calca prin cioburi si se pot rani, iar noi vrem sa preintimpinam astfel de incidente. Iar de dimineata, in prima zi a anului 2010, vom avea 30 de oameni care vor stringe deseurile. Cei care lucreaza acum vor fi recompensati cu zile libere. Iar echipa de Anul Nou nu este aceeasi cu cea care a lucrat de Paste, permanenta de sarbatori se face prin rotatie", ne-a spus Viorel Profiroiu, reprezentantul CUP Salubritate Focsani. Permanenta va fi si la Prefectura, unde subprefectul Vincentiu Micheci va fi de serviciu pentru a se ocupa de toate problemele care ar putea aparea in aceasta perioada, la trecerea intre 2009 si 2010.


Permanenta de Revelion la Politie si Parchet


Si angajatii Parchetului vor asigura permanenta si de Revelion, asa ca cei certati cu legea vor putea fi arestati la orice ora. Pina luni, 4 ianuarie 2010, procurorul de serviciu va prelua toate plingerile facute de cetateni, iar procurorul de interventie va fi la dispozitie, timp de 24 de ore, in cazul unor evenimente deosebite. De asemenea, un grefier si un sofer al institutiei vor lucra in program non-stop, dar vor ramine la domiciliu. "In fiecare zi va fi un alt procuror de serviciu, grefier sau sofer. Astfel, fiecare om va lucra doar o zi in aceasta perioada", ne-a spus Ion Lefter, prim-procurorul Parchetului Vrancea. Si la Inspectoratul Judetean de Politie vor asigura permanenta oameni la fiecare serviciu. Ofiter de serviciu pe toata unitatea va fi Cosmin Sulgheru, iar la dispeceratul 112 va raspunde agentul Dan Porumboiu. Nici politistii rutieri nu vor avea liber in zilele Revelionului. Daca traficul se va desfasura in conditii normale, oamenii legii vor iesi cu radarele pe traseu. "Daca soselele vor fi uscate vom amplasa aparatele radar pe E 85, iar in zilele de 31 decembrie si 3 ianuarie si pe Soseaua Vrancei, tinind cont de faptul ca multi turisti se intorc de la munte. In fiecare zi vor fi la lucru minim cinci politisti rutieri, iar fiecare va primi cite o zi libera in luna ianuarie", ne-a spus comisarul sef Alexandru Cara, de la Politia Rutiera. Tuturor "sacrificatilor" de Revelion le uram "La multi ani!" si o noapte fara incidente. Iar cititorilor le recomandam sa ciocneasca si pentru ei, ca altfel ar putea plinge dupa ei! (R. MANOLACHE, I. CRETU, D. CHIRIAC)


Un taxi, va rog!


  • Dispeceratele Taxi nu vor functiona de Revelion


  • In noaptea dintre ani vor avea liber si o parte din taximetristi. Dispeceratele vor fi inchise astazi in jur de ora 18.00 si vor fi redeschise dupa Revelion, pe 1 ianuarie, in jur de ora 12.00. Astfel, Taxi Ral a anuntat ca de la ora 18.30 nu va mai functiona dispeceratul, deci comenzile nu vor mai fi preluate pina in prima zi din 2010, la ora 13.30. De asemenea, Taxi Fulger va inchide dispeceratul insa comenzile vor fi preluate. Telefoanele mobile vor ramine in noaptea de Anul Nou la unii dintre soferii care vor munci si acestia vor incerca pe cit posibil sa acopere solicitarile. Nici Taxi For You nu va tine deschis in noaptea artificiilor, astfel ca la ora 17.00 astazi va fi inchis dispeceratul si va fi redeschis la ora 12.00 pe 1 ianuarie. Majoritatea soferilor vor alege sa nu munceasca in noaptea de 31 decembrie astfel ca parcarile speciale pentru taxi nu vor fi prea ocupate, dat fiind si faptul ca solicitarile vor fi multe. "Nu muncesc de Revelion, ma duc si eu sa ma distrez. Sint unii care muncesc dar sint cei mai batrini care stau sa faca bani. Nu ma imbogatesc din noaptea de Revelion", ne-a spus Silviu Ravoiu, angajat la Taxi Ral. Alti taximetristi spun ca nu vor duce lipsa de clienti si vor iesi pe traseu. Ziarul de Vrancea va recomanda sa solicitati numarul de telefon al unui sofer care lucreaza in noaptea dintre ani pentru a avea siguranta ca ajungeti inapoi acasa in conditii bune. De asemenea, este bine sa stiti ca pe 1 si 2 ianuarie 2010 toate agentiile de voiaj CFR vor fi inchise. Exact ca in ajunul sarbatorii Nasterii Domnului si astazi, pe 31 decembrie 2009, programul de lucru cu publicul al agentiei din Focsani si al celor din tara se va desfasura intre orele 09.00 - 17.00.


    Supermarketurile vor fi inchise pe 1 ianuarie


    In prima zi a anului 2010 toate supermarketurile din Focsani vor fi inchise. Daca nu v-ati preocupat din timp sa va faceti provizii pentru citeva zile o sa fiti nevoiti sa colindati tot orasul in speranta ca un non-stop va avea cele trebuincioase. Astazi este deschis in mai toate centrele comerciale, insa programul este redus. Carrefour va fi deschis in ultima zi din an pina la ora 16.00, Paco si G"â„¢market pina la ora 20.00, Kaufland si Zanfir vor primi clienti pina la ora 17.00, Praktiker pina la ora 14.00 si Hala Moldovei pina la ora 18.00. 1 ianuarie va fi zi libera pentru toti lucratorii in comert, o zi de odihna dupa un efort sustinut din ultimele zile ale anului. Incepind cu 2 ianuarie majoritatea punctelor comerciale vor relua activitatea, in unele cazuri cu program normal. Carrefour va deschide la ora 10.00 si va inchide la ora 20.00, Paco asteapta clientii incepind cu ora 10.00 pina la 18.00, Kaufland va avea program intre orele 9.00 si 17.00, Hala Moldovei intre orele 7.00-14.00, iar Zanfir, Dedeman si Bricostore vor fi inchise. Cel mai lung program in data de 2 ianuarie va fi la G"â„¢market, care a anuntat ca pina la ora 23.00 usile nu se vor inchide pentru clienti. Imediat dupa ce zilele de sarbatoare au trecut, centrele comerciale isi vor relua activitatea cu sperante de depasire a crizei in noul an. (Daniel GIRLEANU)



    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 1

    Adaugă comentariu
    , acum 739392 zile, 7 ore, 58 minute, 13 secunde
    Nu-i asa de grav...si eu voi lucra in noaptea asta dar nu ma plang. ne-am ales meseria si daca in noaptea de revelion nu putem fi alaturi de prieteni, asta e! sarbatorim muncind :)
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.