Ultima oră

LIFE: Utile 30.12.2009

Ziarul de Vrancea
30 dec 2009 577 vizualizări
Dieta, un esec pentru majoritatea femeilor; Tratamentele naturiste pot fi nocive; Studiu: Femeile plang si sufera mai mult decat barbatii; Fumatul pasiv provoaca 600.000 de decese pe an

Studiu: Femeile plang si sufera mai mult decat barbatii. Femeile plang mai mult, cu mai putine retineri decat barbatii, anunta un studiu german, publicat de saptamanalul francez Le Point. In schimb, pana la 13 ani, fetele si baietii plang aproape in aceeasi masura. Profesor Elisabeth Messmer de la clinica oftalmologica a Universitatii Ludwig-Maximilian din Munchen a calculat ca femeile plang de 30-64 de ori pe an, in timp ce barbatii doar de 6-17 ori, scrie Adevarul.


Afectiunile digestive si raceala au doborat romanii dupa primele zile de Craciun. Dupa primele trei zile ale sarbatorilor de iarna, romanii au avut nevoie de medic, pentru a se drege dupa mesele imbelsugate.In primele trei zile ale Craciunului, aproximativ 3.200 de bucuresteni au apelat la Serviciul de Ambulanta pentru diferite probleme, de la cazaturi in strada cauzate in special de consumul excesiv de alcool si pana la crizele biliare provocate de mesele imbelsugate, potrivit datelor furnizate de dr. Alice Grasu, directorul medical al Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti, scrie Gandul.


Tratamentele naturiste pot fi nocive. Furnicaturile de la nivelul degetelor pot aparea atunci cand bem ceaiuri in exces. Plantele medicinale pot fi o alternativa eficienta la tratamentul medicamentos, dar nu trebuie folosite fara recomandarea unui specialist fitoterapeut.Persoanele care folosesc remediile pe baza de plante medicinale ca metoda alternativa de tratament pe termen lung ar trebui sa ceara in prealabil sfatul unui medic fitoterapeut, scrie Adevarul.


Fumatul pasiv provoaca 600.000 de decese pe an. Fumatul pasiv provoaca 600.000 de decese pe an in intreaga lume, conform unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.Raportul OMS arata ca fumatul ucide peste cinci milioane de persoane in fiecare an, mai mult decat SIDA, tuberculoza si malaria la un loc. Daca se mentin actualele tendinte, consumul de tutun ar putea provoca moartea a peste opt milioane de persoane pe an in 2030, scrie Libertatea.


Dieta, un esec pentru majoritatea femeilor. Femeile isi doresc sa arate bine, iar la fiecare inceput de an isi propun sa tina o cura de slabire pentru a avea silueta visata. Trei sferturi din femeile supraponderale incep un regim de slabire in primele trei luni ale anului, relateaza presa belgiana.Datele unei cercetari realizate de compania GlaxoSmithKline pe un esantion reprezentativ format din 2.000 de femei din Belgia arata insa ca peste jumatate esueaza. Potrivit studiului, 74% din doamnele si domnisoarele supraponderale au incercat sa slabeasca de cel putin doua ori in ultimii doi ani, scrie Adevarul.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.