Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
30 dec 2009 1509 vizualizări
Nu Revelionului in Piata Garii!

In timp ce salariatii de la Protectia Copilului si-au primit doar 75% din leafa pe luna noiembrie, consilierii judeteni au aprobat suma de 400.000 lei pentru organizarea Revelionului 2009 -2010 in Piata Garii din Focsani. Daca acesti bani ar fi fost directionati catre DGASPC poate ca ar fi fost posibila o achitare integrala a salariilor. In mijlocul iernii insa, institutia a ramas fara bani pentru plata furnizorilor, dar si a hainutelor pentru copiii aflati in plasament sau institutionalizati. Din acest motiv, bisaptaminalul "Milcovul.ro" a lansat ieri o petitie impotriva organizarii Revelionului din bani publici. Petitia este gazduita de site-urile petitieonline.ro si petitiionline.ro. "Tinem sa atragem atentia Consiliului Judetean ca organizarea unei astfel de manifestari in momente de criza economica, in care oamenii se gindesc daca mai au hrana pentru ziua de miine, este cel putin inoportuna. Incercam pe aceasta cale sa-i ajutam sa se faca auziti si pe cei care se opun unei astfel de initiative", precizeaza in petitie ziaristul Gabriel Micu. Ieri, la o zi de la lansare, petitia era semnata de sase persoane nemultumite atit de locatia aleasa de autoritati cit si de faptul ca s-au luat bani de la gura orfanilor. (D. G.)


Sanitar militar in Afganistan


Inca un subofiter sanitar care profeseaza la Spitalul Militar din Focsani a plecat intr-o misiune in cel mai fierbinte loc de pe glob, Afganistan. Plutonierul adjutant Marian Titi Pirlog a plecat pe 18 noiembrie in Afganistan impreuna cu detasamentul organizat prin grija Statului Major General. Maiorul Sorin Ivan, purtatorul de cuvint al Spitalului, spune ca scopul acestei misiuni este instruirea trupelor afgane pentru a se descurca in conditiile dificile din aceasta tara devastata de conflicte. Sanitarul Marian Titi Pirlog este la cea de-a doua misiune externa si se va intoarce acasa la cei dragi peste sase luni. Un asistent medical aflat in Afganistan cistiga pe zi in jur de 80 de dolari. Pina acum, zeci de cadre militare din spital au fost in misiuni externe, in Irak, Afganistan sau Angola. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.