Ultima oră

Obrejita: Banii infirmilor, furati de la postas din casa

Daniel Garleanu
30 dec 2009 1337 vizualizări
Posta va pune la dispozitie o noua suma care se acopere indemnizatiile ramase neplatite u Politia, dar si Posta au demarat cercetari pentru stabilirea faptasului si recuperarea banilor

Locuitorii din comuna Obrejita, care asteptau pensia sau ajutoarele de handicap, au primit o veste nu prea buna in prag de sarbatori, cind au aflat cu stupoare ca banii nu mai sint la factorul postal. Munteanu Costica a semnalat organele de politie din localitate cu privire la furtul unei sume de bani din cutia cu valori aflata chiar in locuinta sa. Banii pentru cetatenii din comuna se aflau la postas acasa din cauza ca primaria Obrejita a luat foc in urma cu 10 zile si oficiul postal din comuna s-a mutat in casa postasului pradat. "Eu am auzit ca a fost pagubit de banii de pensii. Pensionarii au mers la el acasa si le-a zis ca nu au venit banii", ne-a spus consilierul local Costel Iliescu din localitate. Reprezentatii Postei dau asigurari ca banii pentru indemnizatii vor ajunge in casele oamenilor fara probleme si ca au demarat o ancheta interna pentru a stabili atit conditiile cit si vinovatul pentru situatia neplacuta. "Agentul de acolo este sub cercetari. Este o suspiciune de furt dar inca nu se cunosc circumstantele. Nu am mai avut astfel de incidente in zona. Daca postasul este vinovat va suporta consecintele. Banii vor fi platiti la timp, este vorba doar de ajutoarele de handicap, si nu este o suma mare care sa influenteze mult", ne-a spus directorul Oficiului Judetean de Posta, Camelia Iliescu. Cu toate ca banii au disparut din casa postasului, acesta nu a facut decit o sesizare telefonica la politia din comuna si a declarat pe proprie raspundere ca i-au fost furati banii din cutia cu valori, drept pentru care organele nu pot face inca dosar penal. "In cauza s-au facut cercetari. Din cauza faptului ca nu s-a facut plingere, politia nu a instrumentat inca dosar penal", ne-a declarat subcomisarul Zorel Burlan de la Biroul de Presa al Politiei. Urmeaza ca Posta sa puna la dispozitie o noua suma care se acopere indemnizatiile ramase neplatite pentru ca beneficiarii sa nu sufere chiar in prag de An Nou, dupa care sa recupereze banii. Deocamdata nu se cunoaste oficial valoarea prejudiciului. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.