Ultima oră

Administratia Pietelor, ramasa temporar fara sef

Doina Ganea
30 dec 2009 1414 vizualizări
Puiu Spiridon a ales pensia in locul salariului de la Piata Moldovei

Administratia Pietelor, institutie aflata in subordinea Primariei Focsani, a ramas fara sef. Ca urmare a prevederilor Legii 329/2009, directorul Puiu Spiridon a ales pensia militara in locul salariului de bugetar. Potrivit actului normativ mentionat, pensionarii care depasesc salariul mediu brut de 1.693 lei trebuiau sa opteze intre salariul din sistemul bugetar sau indemnizatia de pensionare. Aceasta masura a fost luata pentru reducerea cheltuielilor bugetare si a intrat in vigoare pe 9 decembrie, la 15 zile dupa ce a fost publicata in Monitorul Oficial. La nivelul Primariei municipiului Focsani si a unitatilor subordonate au existat 26 de astfel de cazuri de pensionari care luau si pensie si erau si lefegii la stat. Asa se face ca printre persoanele care au avut de ales intre cele doua surse de venit s-a numarat si seful Pietelor Focsani, Puiu Spiridon, care in calitate de fost ofiter MapN are o pensie de peste 3.000 de lei/luna, iar din pozitia de sef la Piata mai semna lunar un stat de plata pentru inca aproape 3.000 de lei. In acest context, municipalitatea va avea de organizat anul viitor un concurs pentru ocuparea functiei de adminstrator sef al pietelor din Focsani. «Postul de la Piata este liber fiindca dl Spiridon n-a vrut sa renunte la pensie in favoarea salariului de director. Asa ca a plecat! Eu am apreciat foarte mult ce a facut pentru Piata si m-am inteles bine cu dinsul. Urmeaza ca anul viitor, probabil, sa scoatem postul de director al Adminsitratiei Pietelor la concurs. In prezent am numit un director cu delegatie in persoana contabilei sef de la Piata", ne-a precizat seful executivului local, Decebal Bacinschi. Potrivit aceleiasi declaratii, adjunctul fostului director Puiu Spiridon, inspectorul Gheorghe Jipa, nu putea sa preia functia de sef al Administratiei Pietelor, neavind studii superioare. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 16 ore, 45 minute, 35 secunde
Domnule primar, putem sti pentru ce l-ati apreciat foarte mult? Pentru faptul ca producatorii expun la vanzare fie iarna fie VARA!!! carnea descoperita pe tarabe??? Domnule Bacinschi, daca mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.