Ultima oră

Politistii si jandarmii, la vinatoare de pocnitori

Ziarul de Vrancea
30 dec 2009 1022 vizualizări
Oamenii legii au gasit comercianti de pocnitori si in tren u marfa a fost confiscata, iar vinzatorii ambulanti s-au ales cu dosare penale

Comerciantii de artificii de Sarbatori au intrat in vizorul politistilor si al jandarmilor, in cadrul actiunii nationale "Foc de artificii 2009". Apropierea Anului Nou a facut ca prezenta acestora prin pietele municipiului Focsani sa fie simtita mai accentuat, mai ales ca vinzatorii de pocnitori isi fac reclama la marfa de contrabanda precum niste "traficanti". La inceputul saptaminii, politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul IPJ Vrancea l-au depistat la Slobozia Bradului pe Nicolae Calin, de 24 ani, care voia sa vinda 52 petarde clasa a doua. în aceeasi zi, au fost prinsi Alexandru Alexandrescu, de 19 ani, din Racoasa, care detinea 177 de pocnitori, si Ioan Negrut, 25 ani, din Focsani, care detinea alte 130 de petarde in scopul vinzarii acestora. "Avind in vedere faptul ca acestia nu erau autorizati sa detina si sa comercializeze obiecte din aceasta categorie, in toate cazurile au fost intocmite dosare penale", ne-au spus politistii de la Arme. Oamenii legii au gasit comercianti de pocnitori si in trenul Focsani - Rimnicu Sarat. Marian Oprea, de 50 de ani, de la Slobozia Bradului, avea 16 cutii de petarde, care i-au fost confiscate si s-a ales si el cu dosar penal. Si jandarmii au avut de furca cu vinzatorii ambulanti de amestecuri pirotehnice. Ieri, in Piata Moldovei, un tinar de 33 de ani din Lamotesti, Costel T., expunea pe o taraba improvizata "un adevarat arsenal de obiecte pe baza de amestecuri pirotehnice interzise de lege". Acesta le-a spus jandarmilor ca a luat pocnitorile de la Bucuresti, pentru 3.500 lei, si dorea sa le vinda la Focsani. Acestuia i-a fost intocmit dosar penal, iar marfa a fost confiscata. (I. C., D. C.)








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.