Ultima oră

AFACERI: Business report

Ziarul de Vrancea
29 dec 2009 547 vizualizări
Proprietarii de terenuri isi vor plange de mila si in 2010; Romania poate fi o noua destinatie la moda; Cele mai importante jocuri video din ultimii 10 ani , iar Rossion Q1 - un nou supercar american de 450 de cai putere

Proprietarii de terenuri isi vor plange de mila si in 2010. Piata terenurilor ramane si anul viitor la mana investitorilor straini, care inca de la mijlocul lui 2008 au inceput sa ocoleasca Romania. De la un volum de 680 mil. euro cumulat din tranzactiile cu terenuri din Bucuresti in 2007, anul acesta nu s-a realizat nici o tranzactie notabila cu pamant, nici in Bucuresti si nici in tara. Dramatismul situatiei, pentru proprietarii de terenuri, este vazut printr-o prisma pozitiva de agentii imobiliari care spera ca reducerile de pret din aceasta perioada sa mai "inroseasca in obraji" Romania si sa o faca mai atractiva pentru straini, scrie capital.ro.


Lista "foarte scurta" a proiectelor in care vor fi terminate locuinte la anul. Piata constructiilor de locuinte din Bucuresti se va prabusi in 2010, dupa un an in care dezvoltatorii au finalizat un numar record de proiecte de mari dimensiuni in majoritatea cartierelor Bucurestiului. Pe aceasta lista principalele proiecte sunt ansamblul UpGround din Pipera (600 de locuinte), prima faza a proiectului Laguna Residence de pe malul Lacului Tei (252 de apartamente), a doua etapa a proiectului Green City (200 de case in comuna 1 Decembrie) si, poate, blocul Blue Tower din Plumbuita (daca reprezentantii Copper Beech vor reusi sa continue constructia aflata intr-un stadiu avansat evitand falimentul) sau primele doua blocuri din Planorama (cu conditia ca dezvoltatorii sa ajunga la o intelegere cu banca si cumparatorii), scrie Ziarul Financiar.


Guvernul intentioneaza sa depuna amendamente la proiectele Legii responsabilitatii fiscale. Secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, a declarat pentru NewsIn ca Guvernul ia in calcul sa se pronunte favorabil asupra propunerilor legislative privind responsabilitatea fiscala aflate deja in circuitul parlamentar, propunand insa amendamente solicitate de FMI. "In mod cert, urmeaza ca Guvernul sa depuna punctul sau de vedere la cele doua proiecte existente privind responsabilitatea fiscala. Este posibil ca Executivul sa se pronunte favorabil si sa propuna cateva amendamente. Cele doua proiecte din Parlament- unul intiat de PSD, al doilea de PDL- nu erau 100% agreate de FMI si Banca Mondiala. Proiectele au fost trimise pentru consultari, iar FMI a emis amendamente care trebuie preluate", a explicat Iliescu, citeaza Bursa.


ANAT: Romania poate fi o noua destinatie la moda. Desi anul 2009 a fost unul dificil atat pentru hotelieri cat si pentru agentiile de turism, ca urmare a scaderii numarului de turisti, anul viitor Romania ar putea profita de "miturile turistice" si "recordurile" sale. "Prin raport excelent calitate-pret, preturi chiar sub cele ale concurentei, crearea de produse turistice noi si de "mituri turistice" si o promovare agresiva si eficienta. Romania are o multime de recorduri mondiale sau europene, dar nu stim sa profitam de ele. 2010 poate fi un an bun pentru Romania, in contextul crizei globale si al faptului ca poate fi o noua destinatie la moda", declara Traian Badulescu, consilierul de presa al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) intr-un interviu pentru evz.ro.


Povestea insolventei celui mai mare magazin de pantofi din Romania. Leonardo Romania a avut in 2008 o cifra de afaceri de 500 milioane de lei, fara TVA, iar vanzarile au ajuns la peste 600 milioane de lei in aceeasi perioada. Datoriile sunt in acest moment aproape egale cu cifra de afaceri din 2008. Toate aceste date au "gonit" majoritatea furnizorilor. "Doar 30% dintre partenerii cu care lucra Leonardo au ales sa ramana", a spus Lotrean. Motivul este unul foarte simplu. "Au inteles ca daca vor ajuta compania acum, cand trece printr-un moment foarte dificil din punct de vedere financiar, au toate sansele sa isi recupereze datoriile", a explicat Radu Lotrean. Conform estimarilor acestuia, daca lucrurile vor merge asa cum au fost planificate, Leonardo ar putea ajunge pe linia de plutire la jumatatea lui 2010 cand va incepe sa isi plateasca "darile" catre banci, creditori si stat, scrie capital.ro.


S-a demonstrat: barbatii parcheaza mai bine decat femeile. Un grup de 65 de persoane, barbati si femei, au acceptat sa participe la un astfel de studiu, efectuat de Universitatea Ruhr din Bochum. A fost ales un Audi A6, pe care persoanele testate l-au parcat in diferite variante - cu spatele, paralel, etc. Timpul necesar parcarii precum si acuratetea manevrelor au fost atent masurate. Rezultatele au demonstrat ca barbatii sunt, in medie, cu 20 de secunde mai rapizi decat femeile. In plus, manevrele de parcare efectuate de barbati au o mai mare acuratete, scrie 24auto.ro.


De la promisiuni la propuneri: Ce crede Berceanu ca ar putea face in infrastrustura, daca va avea fonduri necesare. Radu Berceanu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, afirma ca ar putea fi in lucru in 2010 circa 12 variante ocolitoare, astfel incat sa fie in constructie 204,96 km, din care 90,76 km sa fie finalizati, in functie de asigurarea necesarului de finantare. In ceea ce priveste drumurile nationale, in present sunt in lucru 1630,7 km, la care se vor adauga alti 315,7 km aflati in present in procedura de contractare. "Estimam ca pana la sfarsitul anului viitor vor fi receptionati pana in 855,1 km, in functie de asigurarea necesarului de finantare", afirma reprezentantii ministerului Transporturilor citati de Ziarul Financiar.


Cele mai importante jocuri video din ultimii 10 ani. Cele mai infuente jocuri video din ultima decada nu sunt doar cele produse de echipe de sute de oameni cu bugete de milioane de dolari. Bejeweled, The Sims sau Brain Age sunt jocuri low budget care au schimbat industria tocmai prin simplitatea lor. Japonezii de la Nintendo Wii sunt cei care au creat o legatura intre real si virtual prin Wiimote, iar chinezii au construit, mai mult din intamplare, cel mai influent joc din retelele de socializare, Happy Farm, scrie capital.ro.


Rossion Q1 - un nou supercar american care incearca sa se ia la tranta cu Ferrari. Rossion Q1, o sportiva construita in State, a poposit in Italia pentru a filma un clip de promovare si pentru a-si anunta lansarea pe piata europeana printr-un dealership din Bergamo. Bolidul Q1 are sub capota un propulsor de 3.5 litri bi-turbo V6 care dezvolta 450 de cai putere. Accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 3,1 secunde si atinge 160 km/h in 7,7 secunde, scrie AutoDigest.ro.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.