Ultima oră

LIFE: Utile 28.12.2009

Ziarul de Vrancea
28 dec 2009 647 vizualizări
Cum sa dai jos rapid ce ai pus de Craciun si Anul Nou; Bautura ce nu te imbata si nici nu te face mahmur; Lipsa de miscare poate fi benefica; 9 metode contra racelii

Cum sa dai jos rapid ce ai pus de Craciun si Anul Nou. Ai exagerat cu mancarea de sarbatori, iar acum nu stii cum sa dai repede jos kilogramele acumulate? Daca in zilele astea am cam exagerat cu mancarea, nutritionistii ne recomanda sa nu apelam la infometare, deoarece organismul nostru va folosi caloriile acumulate pe post de rezerva, iar rezultatul nu va fi cel dorit, ci dimpotriva, vom constata ca pana si apa bauta ne ingrasa. In al doilea rand, in aceasta perioada cantarul ar trebui sa fie aliatul nostru de incredere. Medicii nutritionisti spun ca trebuie sa ne urcam pe cantar de doua ori pe zi, mai exact dimineata si seara, iar atunci cand am observat ca am acumulat chiar si 500 de grame in plus trebuie sa renuntam la cozonac, caltabos, sarmale, racitura sau dulciuri. In plus, medicii recomanda ca dupa fiecare masa sa mancam jumatate de grapefruit, deoarece acesta este fructul "minune" care "arde" grasimile. Integral in Gandul.


Lipsa de miscare poate fi benefica. Persoanele care viziteaza des sala de fitness se tem ca Sarbatorile de iarna le strica planurile de a-si mentine corpul intr-o forma fizica de invidiat. Profesorul de sport John Brewer de la Universitatea din Bedfordshire explica insa ca pauza de Sarbatori este bine venita, releva "The Times". Orele petrecute de Craciun si de Revelion in fata televizorului, alaturi de platourile cu mancare si de cutiile de ciocolata se pot dovedi o binefacere pentru organism. "Odihna si refacerea sunt adesea trecute cu vederea, dar sunt la fel de importante precum exercitiile fizice", da asigurari John Brewer. Integral pe Adevarul.ro.


9 metode contra racelii. Cel mai important este sa va odihniti, sa ignorati frigul, sa faceti miscare si, nu in ultimul rand, sa va asigurati necesarul de vitamine. Indiferent ca este vorba despre gripa noua sau despre cea sezoniera, sunt cateva lucruri pe care le puteti face ca sa va intariti organismul, asa cum arata si specialistii site-ului medical in limba engleza www.webmd.com. In primul rand trebuie sa va obisnuiti sa dormiti opt ore pe noapte, sa faceti miscare si sa va hidratati la fel de consistent ca si vara. Cititi mai mult pe EvZ.ro.


Vascul, un nou aliat in lupta impotriva cancerului intestinal. Extractul obtinut din vasc de cercetatorii germani mareste cu aproximativ cinci ani speranta de viata a persoanelor care sufera de aceasta maladie. De ani intregi, vascul a fost scuza perfecta pentru a fura un sarut persoanei iubite in perioada sarbatorilor de iarna. O echipa de cercetatori de la Institutul de Imunonolgie si Oncologie din Germania a constatat ca vascul are capacitatea de a ameliora efectele negative pe care chimioterapia si radioterapia le au asupra persoanelor bolnave de cancer. Oamenii de stiinta germani au descoperit o substanta in aceasta planta care spera sa duca chiar la vindecarea cancerului intestinal, scrie Gandul.


Bautura ce nu te imbata si nici nu te face mahmur. Este la fel de placuta ca alcoolul, dar nu are aceleasi inconveniente. Adica nu duce la betie si cu atat mai putin la mahmureala. Miraculoasa bautura este, de fapt, un alcool sintetic, noteaza "The Daily Telegraph". Oamenii de stiinta de la Colegiul Imperial din Londra s-au gandit sa produca aceasta licoare magica pentru a veni in ajutorul celor care ar vrea sa bea un pahar fara sa-si faca griji ca trebuie sa se urce apoi la volan. Echipa de cercetatori, condusa de profesorul David Nutt, mai are un pic de lucru la acest produs. Alcoolul sintetic, ce are la baza substante similare valiumului, functioneaza precum cel clasic. Aduce o stare de bine, de relaxare, sustin oamenii de stiinta. Dar mai are cateva avantaje. Nu afecteaza partile creierului ce controleaza starea de spirit, scrie Adevarul.ro.


Anumite alimente ii fac pe barbati agresivi. Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca mai multe produse alimentare activeaza si amplifica agresivitatea masculina. Un studiu realizat de oamenii de stiinta americani a indicat ca nu doar alcoolul sau drogurile accentueaza agresivitatea. Astfel, s-a dovedit ca un regim alimentar bogat intr-o serie de alimente poate declansa instinctul agresiv, in special la barbati. Iar pentru barbatii cu un temperament impulsiv, aceste alimente e bine sa fie evitate. De exemplu, ouale daca sunt consumate la micul dejun, grasimile toxice si colesterolul din ou pot determina tulburari ale sistemului nervos. Integral in Libertatea.


de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.