Ultima oră

Pagube de peste 7, 5 milioane de lei in incendiile din 2009

Dan Chiriac
28 dec 2009 633 vizualizări
Cinci persoane si-au pierdut viata in mijlocul flacarilor in acest an u cele mai multe deflagratii s-au produs din cauza unor scurtcircuite u cele mai mari pagube au fost la Hotel Tresor din Lepsa si la Mopaf Focsani

Pompierii vrinceni si-au prezentat zilele trecute bilantul pe primele 11 luni ale anului. Cele mai grave incendii din acest an cu care s-au confruntat pompierii au fost cele de la Hotel Tresor, din satul turistic Lepsa si cel de la falimentara Mopaf SA Focsani. Chiar daca nu s-au soldat cu victime, cele doua incidente au produs multe pagube materiale. In acest moment, la Lepsa se fac toate eforturile pentru ca hotelul Tresor sa fie pus din nou in functiune. Alte probleme ivite in activitatea pompierilor au fost incendiile in care au murit mai multe persoane. Astfel, la Gologanu, un tinar si nepoata sa au decedat in chinuri groaznice dupa ce nu au putut iesi din flacarile care le-au cuprins casa. O batrina din Tataranu a avut aceeasi soarta. Incidente asemanatoare au avut loc in luna decembrie si la Bordesti si Rastoaca, unde doua persoane au incercat sa se salveze din incendii, dar au murit printre flacari. în cursul anului 2009, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea si serviciile voluntare si private pentru situatii de urgenta locale au fost alertate pentru a interveni la solutionarea unui numar de 1.287 actiuni, fata de 1.006 produse in aceeasi perioada a anului 2008, in medie 3,8 evenimente/zi. Pompierii au stins 350 de incendii si au decarcerat 47 de persoane. Alte 249 de interventii au fost facute pentru alte situatii de urgenta, insemnind misiuni pirotehnice, alunecari de teren, arderi necontrolate, alerte false, intoarceri din drum sau salvari de animale. Serviciile voluntare au intervenit, pe parcursul anului 2009, independent, la 59 incendii. Pagubele produse la incendii au fost estimate la 7,5 milioane lei fata de 5,2 milioane lei in 2008. Incendiile au avut drept cauza instalatii electrice defecte, mijloace de incalzire improvizate sau nesupravegheate, cosuri de fum defecte, jocul copiilor cu focul, echipamente electrice improvizate sau fumatorii neglijenti. Specialistii de la Protectia Civila au efectuat in aceasta perioada 157 de misiuni de asanare a munitiei si 16 pentru distrugerea acesteia. Inspectorul sef Flaviu Chiscop s-a aratat multumit de activitatea depusa de cadrele institutiei si a promis ca si pe viitor misiunile se vor indeplini cu acelasi profesionalism. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.