Ultima oră

TOP STIRI:Au fost gasite armele de la Ciorogarla

Ziarul de Vrancea
27 dec 2009 630 vizualizări
Peste 20 de persoane sunt audiate in cazul armelor disparute, la inceputul anului, de UM 01916 Cirogarla. Armele au fost gasite in localitatea Dragomiresti, judetul Ilfov, iar un inventar se va face in cursul zilei.

In acest moment, nu se stie daca au fost descoperite toate armele disparute in ianuarie de la Ciorogarla.


400 de jandarmi, politisti si procurori DIICOT au participat la actiunea de duminica, la care au fost folosite elicoptere MAI. Elicopterele repereaza caldura umana si pot identifica o persoana de la distante mari.


Cele 45 de perchezitii efectuate dimineata in cazul armelor disparute de la Ciorogarla au legatura cu membrii clanului Preda, informatii despre implicarea acestui clan existand de mai multe luni, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.


Membrii clanului, implicati anul acesta in scandalul de la Mall Plaza si in mai multe scandaluri cu violenta, erau monitorizati de mai multa vreme.


Armele furate de la UM 01916 Ciorogarla in luna ianuarie au fost gasite in urma a 45 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov si alte judete, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.


62 de arme au disparut din depozitul Unitatii Militate Ciorogarla. Sigiliul unui depozit din unitatea militara din Ciorogarla, judetul Ilfov, a fost gasit rupt pe 28 ianuarie.


Intre timp, pe 23 decembrie, Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a admis, in recurs, cererile de eliberare conditionata sub control judiciar, formulate de cei sapte arestati in dosarul Ciorogarla, au confirmat pentru NewsIn reprezentanti ai instantei. Decizia instantei militare este definitiva.


Procurorii Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General au dispus, in data de 2 martie, trimiterea in judecata a 11 persoane, din care sapte in arest preventiv, pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si calcare de consemn.


Valoarea totala a armelor si a obiectelor sustrase din depozitul de armament este de 34.518 lei, precizau procurorii.


Prin acelasi act, procurorii au dispus disjungerea cauzei cu privire la persoanele cu functii de conducere din cadrul UM 01916 Cirogarla si esaloanelor superioare ce au atributii privind organizarea si functionarea sistemului de paza al unitatii, precum si disjungerea cauzei si declinarea competentei de solutionare in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria Bolintin Vale cu privire la participarea la comiterea acestui furt si a altor persoane neidentificate si cu privire la persoane care au calitate de detinatori sau tainuitori a armelor si obiectelor sustrase


sursa:www.ziaruldeiasi.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.