Ultima oră

Lovi-te-ar trenul fericirii, trasni-te-ar fulgerul iubirii!

Silvia Vrînceanu Nichita
28 dec 2009 3584 vizualizări
Sezonul SMS-urilor : vrincenii s-au intrecut si anul acesta in trimis SMS-uri de Craciun u cele mai gustate au fost evident urarile politice, dar si cele in care criza financiara a fost luata peste picior de romanul aflat in fata unei mese pline cu bucate u multe urari au intrat deja in folclorul texting-ului

Mosul ne-a umplut si anul acesta inbox-ul cu mesaje care de care mai haioase. Ba chiar, multi spun ca facem exces de SMS-uri de sarbatori. Iata si dovada:




"Sarbatorile au sosit,

Bradul l-am impodobit,

Si in graba cea mai mare

SMS-uri... baga tare!


Rude, prieteni si amici,

Pe toti ii SMS-uiti,

Uitind cum era odata,

Cind umblam din poarta-n poarta.


Puneti mina si sunati!

Pe net nu mai cautati,

SMS-uri vechi, banale,

Si mereu impersonale...


Eu va pup si va iubesc,

Toate bune va doresc,

Promit sa va sun mereu,

Am minute, nu e greu!"


Craciunul nu a venit anul acesta doar cu zapada flescaita, brazi impodobiti dupa buzunar, colinde si cadouri de criza ci si cu SMS-uri cit cuprinde, care mai de care sau dimpotriva. Fara indoiala, de sarbatori, romanii sint campionii SMS-urilor. Chiar daca este recomandat sa-i suni pe cei dragi si sa-i auzi macar de sarbatori, cei mai multi au recurs si anul acesta la SMS-uri, ca la o modalitate mai formala de a le transmite cunoscutilor un gind bun de sarbatori. Fiecare posesor de telefon mobil a primit cel putin citeva zeci, altii se lauda chiar cu sutele. Daca cele mai multe sint urari banale, pe care le primim aproape in fiecare an, cu "lumina in suflet, pace in casa si in inima si impliniri in viata", citeva au reusit sa ne faca sa zimbim, pentru ca pina si SMS-urile tin tonul cu criza si cu evenimentele politice. Si daca romanul nu este poet macar de Craciun si Anul Nou, atunci cind sa mai fie si sa mai faca si haz de necaz, chiar daca asta inseamna si cite un nevinovat copy/paste ca sa se amuze si amicii. Iata un top al SMS-urilor care au circulat de aceste sarbatori din telefon in telefon:


"Va uram de prin nameti

S-aveti lichide sa beti,

Sa glumiti cu multa verva,

Sa mincati fara rezerva!

C-am poftit cu sufletelu"â„¢

Sa viseze iar Baselu...

Simte-acum o tara-ntreaga,

C-are cine sa i-o traga...

Iarna e si afara-i frig

Dar guvernu-i cel mai "big"

Si speram ca "Boc forever"

Ne-o pofti macar c-un leber,

Si-om avea zile cu plata,

Ca sa mai votam o data.

Ne-o pofti pe nepoftite

La salarii nesimtite,

Cei ce sint pensionari

Or pofti la bugetari,

Cine nu e de acord

Va pofti la Polul Nord...


Si SMS-urile de criza au fost la putere


"Raspuns de la Mos Craciun: dragul Mosului baiat, iti spun clar si raspicat, am primit scrisoarea ta, dar m-am sters la fund cu ea, si fac pis pe ce-ti doresti, nici un vis n-ai sa primesti, si daca-mi mai scrii vreodata, iti rup gura c-o lopata. Nu-l mai cauta pe Mosu"â„¢ ca iti face fundul rosu. Mosu"â„¢ a plecat din tara, ca-i criza financiara!"


"Fie ca aceasta criza financiara sa va arate spiritul adevarat al Craciunului si sa nu mai faceti toxiinfectie alimentara mincind 100 de sarmale, 50 de caltabosi si doi metri de sorici. La multi ani!"


"Asa cum cei 3 Magi au anuntat Nasterea Domnului, asa te anunt si eu ca pina in 2010 trebuie sa imi dai toti banii inapoi! Craciun Fericit!"


"Sarbatori fericite si toate cele bune alaturi de cei dragi. P.S. Criza financiara m-a determinat sa-ti trimit mesajul cu taxa inversa!"


"Catelus cu parul cret sa ai Jeep-ul in cotet si o casa cu piscina si Madonna ca vecina. Craciun fericit si La multi bani!"


"Lovi-te-ar trenul fericirii, trasni-te-ar fulgerul iubirii, cade-ti-ar in cap un sac cu bani si un bilet cu La multi ani!"


"Mos Craciun cu suflet bun, Sa va aduca in Ajun, Carduri VISA Diamant, Carnavaluri pe la Rio, Brazilience-n custodie, Haide, gata cu VISAtul, S-a mai ars si cozonacul!"


"Pe la geamuri cad stelute, iar pe foc sint sarmalute, iar bradul e la locul lui, mosul e la treaba lui, sa ne fie noua bine, iaca si Craciunul vine. Craciun Fericit!"


"Sarbatorile sa va aduca belsug in casa, bucate pe masa, valuta in cont, un iaht in port, motor pe strada si vecinii ca sa vada. La Multi Ani!"


SMS-urile au venit si in ton cu vremea


"Fie ca inima ta calda sa topeasca zapezile iernii, iar sloiurile de gheata sa se transforme in lacrimi cristaline de fericire, alinind prin lumina si dragoste sufletele cuprinse de melancolia sarbatorilor de Craciun!"


"De Sarbatori sa ninga cu bucurii, sa fiti inzapeziti de fericire, sa va inghete toate necazurile, dar sa va ramina mereu sufletul cald si curat. Craciun fericit!"


"Cu colinde de Craciun, va dorim un an mai bun, si cu dragoste crestina sa primiti in dar lumina, zurgalai de flori de gheata sa va bucure de viata, mult noroc sa aveti in toate, la multi ani cu sanatate!"


Tocmai am mai primit un SMS:


"Consumul excesiv de alcool dauneaza grav sanatatii. Tutunul cauzeaza cancer, impotenta, infertilitate. Evitati consumul excesiv de zahar, sare si grasimi. Na! Sarbatori fericite acum!"

In lipsa unei semnaturi cui trebuie oare sa multumim pentru mesaj?

(Silvia VRINCEANU)


Voi ce SMS-uri haioase ati primit de Craciun?



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 10 ore, 4 minute, 51 secunde
Iata si sms-urile mele, altaturi de urari de mai bine. In acest Craciun inzapezit umbli pe strzi ca un hoinar si te-ai suparat pe noi toti ca Elena Basescu pe Abecedar. Daca un picior de-al tau citeste integral
, acum 739398 zile, 10 ore, 4 minute, 51 secunde
Urez intotdeauna Craciun fericit doar persoanelor frumoase si inteligente! Tie iti urez Paste fericit!!
, acum 739398 zile, 10 ore, 4 minute, 51 secunde
Fulgii cand incep sa cada… se asterne iar zapada, pe strazile poleite…multi betivani or sa cada…(Morala: Sa nu beti de Craciun) In ziua de Craciun cand te indopi cu porc si citeste integral
, acum 739398 zile, 10 ore, 4 minute, 51 secunde
daca vreti sa vedeti ce brad se poarta acum in 2009 intrati aici http://gigimihalache.blogspot.com/
, acum 739398 zile, 10 ore, 4 minute, 51 secunde
Ho Ho Ho, ati vazut un ren maro? Sau un spiridus in bleu? S-aveti Mos gustos, bogat, un An Nou de Invidiat, Sanatate, La Multi Ani (si la multi bani) Special pentru ZdV, de la un cititor fideluta.
, acum 739398 zile, 10 ore, 4 minute, 51 secunde
Semnat Mos Crãciun: Nu mai ajung la tine anul ãsta. Cadourile o sa ti le aduca iepurasul de Paste. Cu drag, Mos Craciun.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.