Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE;Subiectele Zilei 25.12.2009

Ziarul de Vrancea
25 dec 2009 591 vizualizări
REVISTA PRESEI CENTRALPatru zile in Bucovina costa cat o saptamana in Cipru; Umbra lui Ceausescu bantuie Romania; "Noi in anul 2000 : de la Horia Moculescu la generatia Counter Strike; Guvernul a depus la Parlament proiectul de buget

Umbra lui Ceausescu bantuie Romania. Procesul sotilor Ceausescu si executia lor, in ziua de Craciun este inca un subiect de presa. Este si pretext de film si de spectacol de teatru, este subiect de analiza si comentariu, pentru presa din tara ori pentru cea din strainatate. Cu certitudine procesul sotilor Ceausescu este un subiect despre care nu s-a spus totul. Cei 20 de ani trecuti, par sa nu aduca linistea, iar umbra Epocii de Aur si personalitatea lui Nicoale Ceausescu bantuie inca Romania, scrie EvZ.ro


"Noi in anul 2000": de la Horia Moculescu la generatia Counter Strike. Ce visau parintii lor si la ce viseaza tinerii "bezmetici" din ziua de azi. O adaptare a celebrei melodii "Noi in anul 2000", scrisa in anii \'70 de Horia Moculescu, face zilele acestea senzatie la posturile de radio si pe youtube. Piesa, avand un puternic mesaj social, se numeste "Nu ne-am nascut in locul potrivit" (sau "Locul potrivit") si este interpretata de un tanar care nu a prins comunismul. Laurentiu Mocanu avea trei ani la Revolutie si a crescut odata cu "democratia" iar versurile melodiei sale vorbesc despre o parte din sperantele si dezamagirile ultimilor 20 de ani, scrie Gandul.


Guvernul a depus la Parlament proiectul de buget. Guvernul a depus la Parlament, joi seara, proiectul de buget pentru 2010, cu solicitarea ca documentul sa fie dezbatut in regim de urgenta, au declarat pentru Mediafax surse oficiale. Guvernul a aprobat,ieri, proiectul de buget pentru 2010. Premierul Emil Boc a declarat, la finalul sedintei de guvern, ca proiectul de buget ia in calcul o crestere economica de 1,3% si o rata a inflatiei de 3,7%, scrie Evz.ro


Patru zile in Bucovina costa cat o saptamana in Cipru. Desi criza financiara s-a resimtit din plin in buzunarele multor romani, preturile pachetelor de vacanta pentru Craciun si Revelion au ramas la fel de ridicate, indiferent daca vorbim de Valea Prahovei, litoral sau Bucovina. . Spre comparatie, sejururile oferite in Bulgaria, la schi in Austria, Cipru si Tunisia rivalizeaza ca pret cu destinatiile romanesti, iar in multe cazuri sunt chiar mai ieftine. Este riscant de aproximat gradul de ocupare al statiunilor din Romania in perioada sarbatorilor, scrie Romania Libera.


Pierderi de memorie. Basescu recunoaste ca l-a impins pe copilul din Ploiesti. Cu toate cartile facute, presedinte la al doilea mandat si "vesnicul" Guvern Boc, Traian Basescu recunoaste ca l-a impins pe copilul de la mitingul electoral din Ploiesti in 2004. Desi initial negase, ba chiar a sustinut ca niciodata nu a lovit vreun copil, actualul sef al statului, Traian Basescu, si-a amintit brusc ca, de fapt, l-a impins pe acel copil. Mai mult, acesta sustine ca daca filmul ar fi fost lansat cu trei zile inainte de turul II, "ar fi fost mortal", scrie Gardianul.


Bugetul public, sac fara fund: 1.600 lei, prima de Craciun. Zeci de institutii publice din mai multe judete ale tarii acorda in aceste zile prime de Craciun ori prime de vacanta care ajung si chiar depasesc suma de 1.600 lei pentru fiecare functionar. Premierea angajatilor din servicii deconcentrate ori primarii are loc in contextul in care acestia au fost trimisi in concediu fara plata in lunile noiembrie si decembrie pentru a face economii la buget. In pofida indemnurilor la austeritate transmise de catre Guvern in teritoriu, conducerile mai multor institutii publice din judetele Tulcea, Botosani, Bistrita-Nasaud, Hunedoara, Cluj, Gorj ori Constanta au scos de la buget cateva miliarde de lei vechi pentru a-si premia angajatii la sfarsit de an, scrie Romania Libera.


Calaul sotilor Ceausescu: "Stiam inainte de proces ca vor fi executati ". Laurentiu Stefanescu a fost in plutonul de executie al cuplului de dictatori. "Jos comunismul", "Jos dictatorul", "Am invins, victorie" sunt cuvintele care se auzeau pretutindeni pe 25 decembrie 1989. In acest timp, la Targoviste, sotii Ceausescu erau executati, scrie Adevarul.


Cu patinele si saniuta, prin Bucuresti. Evz.ro a colindat Bucurestiul pentru tine si a gasit locurile cele mai bune pentru a-ti scoate patinele si saniuta. Cu numai 10-15 lei poti petrece pana la doua ore pe gheata, pe unul dintre cele peste zece patinoare amenajate in oras. Iar in parcuri, distractia e gratuita, partiile fiind pregatite pentru cursele cu sania.





de Victor Cozmei HotNews.ro




































În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.