Ultima oră

AUTO:Masinile aduse din UE pana la 31 decembrie trebuie inscrise in doua lun

Ziarul de Vrancea
25 dec 2009 594 vizualizări
Guvernul a cerut CE prelungirea cu sase luni a exceptiei la taxa auto, solicitarea a fost respinsa

Persoanele care cumpara autovehicule noi inmatriculate in Uniunea Europeana in intervalul 15 decembrie 2008- 31 decembrie 2009 vor fi obligate sa inscrie masinile in tara intr-un interval maxim de 60 zile, incepand cu anul viitor, pentru a beneficia de scutire de la plata taxei auto, potrivit Mediafax.


"Am avut o corespondenta cu Uniunea Europeana, care ne-a atras atentia ca legislatia actuala in domeniul taxei auto nu corespunde prevederilor europene si ca nu avem dreptul sa continuam cu aceasta exceptie. Voi prezenta Guvernului o ordonanta de urgenta prin care persoanele care au cumparat masini inmatriculate in UE in perioada exceptiei vor avea la dispozitie 60 de zile pentru a inmatricula autoturismul in tara, fara plata taxei auto. Ceilalti care depasesc acest termen vor plati taxa", a declarat, joi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.


Guvernul a cerut CE prelungirea cu sase luni a exceptiei la taxa auto, solicitarea a fost respinsa


Guvernul a cerut Comisiei Europene sa accepte prelungirea perioadei de exceptare de la plata taxei auto pentru masinile noi cu sase luni, pana la sfarsitul lunii iunie 2010, dar solicitarea a fost respinsa, iar exceptia va fi ridicata, urmand ca Executivul sa caute alte solutii pentru industria auto.


Guvernul a decis, in luna aprilie 2008, introducerea taxei de poluare auto, calculata in functie de datele tehnice ale fiecarei masini in parte, pe baza capacitatii cilindrice si emisiilor de dioxid de carbon.


Pe fondul cresterii numarului de masini second-hand importate , Guvernul a decis, in urma cu un an, ca taxa auto perceputa la achizitia masinilor noi sa fie suspendata incepand cu 15 decembrie 2008 si pana la sfarsitul lunii decembrie 2009, pentru vehiculele Euro 4 cu motorizari de pana la 2.000 centimetri cubi inmatriculate pentru prima data in Romania si in Uniunea Europeana.


Exceptia va fi astfel ridicata incepand cu 1 ianuarie 2010.


In ultimele saptamani, Guvernul a discutat cu oficialii Comisiei Europene (CE) despre posibilitatea prelungirii perioadei de exceptare de la plata taxei auto si a solicitat acordul pentru extinderea facilitatii cu sase luni, pana la sfarsitul lunii iunie 2010, fara sa primeasca insa un raspuns favorabil, au declarat surse oficiale. Solicitarea a fost adresata CE de catre statul roman dupa discutii cu reprezentantii companiilor de automobile prezenti in Romania, potrivit surselor citate.


"In momentul in care va inceta exceptia, industria autohtona de automobile va fi dezavantajata in fata autoturismelor inmatriculate pentru prima data in alta tara a Uniunii Europene. Explicatia este ca masinile care au fost inmatriculate in ultimul an in UE, pe perioada cat a functionat exceptia, si care sunt aduse in Romania vor beneficia in continuare de scutire de la plata taxei auto, dincolo de perioada de exceptare", au aratat sursele.


Legislatia in vigoare prevede ca autovehiculele a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 centrumetri cubi si care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau in alte state membre ale Uniunii Europene incepand cu 15 decembrie 2008 se excepteaza de la obligatia de plata a taxei pe poluare pentru autovehicule. Prevederile se aplica pana la 31 decembrie 2009 inclusiv.



doua luni. Guvernul a cerut CE prelungirea cu sase luni a exceptiei la taxa auto, solicitarea a fost respinsa VIDEO Papa Benedict al XVI-lea, trantit la podea, in timpul slujbei de Craciun

Senatul american a votat controversatul proiect de lege privind reforma sistemului de sanatate Masinile aduse din UE pana la 31 decembrie trebuie inscrise in doua luni. Guvernul a cerut CE prelungirea cu sase luni a exceptiei la taxa auto, solicitarea a fost respinsa VIDEO FOTOGALERIE Ion Barladeanu - artist plastic, fost homeless: "Si-a dat seama toata lumea "" om simplu din gunoaie sa ajunga asa de celebru si sa fie aplaudat la scena deschisa" Marele premiu la Loto 6/49 - peste 9,5 mil. euro - a fost castigat. Biletul s-a jucat in Valcea Premiera la Vatican: Papa Benedict al XVI-lea va celebra traditionala slujba de Craciun de la miezul noptii cu doua ore mai devreme

VIDEO FOTOGALERIE Ion Barladeanu - artist plastic, fost homeless: "Si-a dat seama toata lumea "" om simplu din gunoaie sa ajunga asa de celebru si sa fie aplaudat la scena deschisa" Pakistan: Crestinii, marginalizati si foarte saraci, isi vand rinichii in speranta ca le vor putea oferi un Craciun copiilor Unde petrecem de Craciun Masinile aduse din UE pana la 31 decembrie trebuie inscrise in doua luni. Guvernul a cerut CE prelungirea cu sase luni a exceptiei la taxa auto, solicitarea a fost respinsa Premiera la Vatican: Papa Benedict al XVI-lea va celebra traditionala slujba de Craciun de la miezul noptii cu doua ore mai devreme



de R.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.