Ultima oră

AFACERI:Vladescu il contrazice pe Boc: Relansare economica, doar in 2011-sursa:www.impactnews.ro/MoneyBiz

Ziarul de Vrancea
24 dec 2009 733 vizualizări
Dupa sedinta de Guvern de ieri seara, in care a fost aprobat bugetul pe 2010, premierul Emil Boc s-a laudat din nou cu masurile eficiente pe care le-a luat in acest an. Mai mult, prim-ministrul a vorbit si despre o relansare economică a Romaniei, programata pentru 2010. Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, are insa vesti proaste pentru romani: in 2009 ne-a fost prea bine pentru cit ne permiteam , iar economia nu se va relansa decit cel devreme in 2011.



Cei doi guvernanti s-au contrazis,practic, in declaratii.



"Ne propunem pentru anul 2010 să asigurăm o relansare a economiei nationale, pentru a pregăti consolidarea cresterii economice din anii următori", a subliniat Boc la finalul sedintei de Guvern. "Romania va fi in anul 2010 un stat functional, un stat cu o economie stabilă in crestere usoară si un stat care va putea să isi relanseze economia in anul 2011 pe bazele de echilibru stabilite in acest an si in anul 2010", a fost comentariul lui Vladescu la discursul premierului.

Ministrul de Finante nu vede un succes nici in măsurile luate de fostul Guvern, chiar daca Boc sustine că progoza de crestere economică cu 1,3%, acceptată de institutiile financiare europere, "e o dovadă că in 2009 am făcut ceea ce trebuie".

"Domnul prim-ministru Emil Boc a spus si am să-l parafrazez "ne va fi rău, inainte de a ne fie bine". Eu am să spun ceva putin diferit: ne-a fost un pic prea bine pentru cat ne permiteam si de aceea poate acum ne va fi un pic mai rău. Ne-am permis niste cheltuieli care sunt excesive in raport cu capacitătile economiei romanesti, trebuie să ajustăm aceste cheltuieli la nivele pe care economia romanească si le permite si ulterior, pe baza unei economii echilibrate si stabile, să relansăm cresterea economică.", a precizat Vlădescu.



Viorela Grecu

www.impactnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.