Ultima oră

Atentie la colindatorii piromani !

Raluca Manolache
24 dec 2009 1233 vizualizări
Se va evita punerea în pomul de Craciun a luminarilor si artificiilor aprinse

Artificiile, petardele, dar si colindatorii "piromani" va pot strica sarbatorile daca nu sinteti cu ochii in patru. Pentru evitarea unor incendii pompierii vrinceni trag un semnal de alarma si va recomanda unele masuri de care trebuie sa tineti cont in aceste zile. Trebuie sa supravegheati cu atentie colindatorii, pentru ca o tigara aprinsa aruncata la intimplare de catre acestia poate constitui o sursa de aprindere, iar instalatia electrica a pomului de iarna trebuie sa fie in perfecta stare de functionare, evitindu-se folosirea instalatiilor improvizate sau intr-o stare avansata de uzura. Se va evita punerea in pomul de Craciun a luminarilor si artificiilor aprinse, iar bradul nu trebuie asezat in vecinatatea surselor de caldura cu flacara deschisa. "Pentru ca sfirsitul de an sa fie unul fericit, va rugam sa dati dovada de maturitate, intelegere si foarte mare atentie. Vacanta si sarbatorile de iarna trebuie sa fie prilej de bucurii, iar amintirea acestor clipe sa nu fie umbrita de tragedii", recomanda pompierii. De asemenea, nu trebuie sa ii lasati pe cei mici sa se joace singuri cu artificiile si petardele, nu aprindeti focul in sobe cu benzina, petrol sau alte lichide combustibile si evitati incalzirea peste masura a sobelor pentru a nu aprinde eventualele obiecte combustibile din apropierea acestora. Si restaurantele unde se vor organiza mese festive trebuie sa tina cont de anumite aspecte. Artificiile vor fi folosite doar in locuri unde nu exista pericol de izbucnire a unui incendiu si se interzice suplimentarea numarului de locuri in incinta salilor in care sint organizate festivitati, prin introducerea scaunelor mobile. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.