Ultima oră

Casa de Pensii sta intre doi directori

Daniel Garleanu
24 dec 2009 1404 vizualizări
Constantin Guguianu si Adrian Juravle reprezinta fatetele luptei politice pentru sefia institutiei vrincene sau a disputei dintre fostul si actualul guvern

Casa Judeteana de Pensii va ramine cel mai probabil fara director coordonator pe perioada sarbatorilor. Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale nu a lamurit inca situatia celor doi rivali de la virful pensiilor. Constantin Guguianu, directorul coordonator care in prezent se gaseste in preaviz, spune ca este foarte probabil sa se gasesca in concediu medical in urma unei consultatii medicale pe care si-a programat-o. "Deocamdata este intrerupt termenul de preaviz. Am fost la o cunsultatie medicala si o sa stabilesca medicul daca sint sau nu in concediu medical. Voi intra in medical probabil zilele acestea, pina la expirarea termenului de preaviz", ne-a spus social democratul Constantin Guguianu. De celalta parte, directorul anterior, democrat "" liberalul Adrian Juravle, este increzator ca va ocupa postul de conducere al CJP din data de 28 decembrie, dat fiind ca partidul sau a ramas singur la putere. "Voi fi oficial directorul coordonator al Casei de Pensii din data de 28 decembrie", spune Adrian Juravle, care are o problema si cu pensia militara incasata de "concurentul" sau, care este si salariat totodata si trebuia sa aleaga. Lupta dintre cei doi pentru a ocupa statutul de manager al Casei de Pensii se da de citeva luni si perindarea sefilor pare sa nu aiba rezultate bune in rindurile angajatilor, care nu stiu de cine sa mai asculte. "Nu este bataie pentru acest post, eu ma lupt pentru respectarea legii si a dispozitiilor din contractul de management", sustine Guguianu care impreuna cu cei doi adjuncti ai sai, Andrei Coman si Nicusor Blindu, au depus actiune in instanta si spera sa obtina suspendarea ordinului de demitere din 9 decembrie. Seful pensiilor din aceste zile, chiar si in preaviz, se declara neinteresat de acest post in conditiile in care lupta este acerba si nici unul dintre ei nu pare sa coboare garda. "La cit de mult se agita baietusul asta (n.r. Adrian Juravle) poate sa mearga si de miine acolo, chiar nu ma mai intereseaza", ne-a declarat Constantin Guguianu, in conditiile in care nici partidul sau nu a mai intrat in cartile guvernarii. Cel mai probabil, daca situatia nu se va clarifica, friiele Casei de Pensii vor fi preluate de Lulu Mihailescu, seful serviciului economic, pina cind lucrurile vor intra pe un fagas normal si se va hotari de la Bucuresti cine si pe ce perioada va "domni" peste pensiile vrincenilor. (Daniel GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.