Ultima oră

Mos Craciun care sfideaza criza!

Ziarul de Vrancea
23 dec 2009 2403 vizualizări
Nebunia cumparaturilor: a pornit agitatia de dinaintea Craciunului u majoritatea vrincenilor beneficiaza de zilele libere conferite prin lege, 25 si 26 decembrie, 1 si 2 ianuarie, insa cei mai norocosi au parte de vacanta si pe 24 si 31 ianuarie u daca nu va e teama de aglomeratie, puteti profita de aceasta perioada pentru cumparaturi sau achitarea facturilor u comerciantii pun la dispozitia vrincenilor a gama larga de produse, la preturi relativ reduse u "Ziarul de Vrancea" va prezinta programul casieriilor si a celor mai mari magazine din judet, asa incit sa va programati la facturi sau tirguieli u trebuie sa stiti ca cele mai multe vor fi inchise de Craciun si Anul Nou

Febra cumparaturilor a inceput de aproape doua saptamini, spun comerciantii, iar vinzarile cresc de la o zi la alta. In ciuda crizei economice, vrincenii au luat deja cu asalt magazinele pentru a se aproviziona cu toate cele necesare mesei de Craciun. Totusi, comparativ cu anii trecuti, banii cheltuiti pe alimente si cadouri vor fi ceva mai putini. De la an la an, vrincenii par sa prinda tot mai mult gustul cumparaturilor, iar asta se vede in special in preajma sarbatorilor. In decembrie, supermarketurile sint luate la picior de mii de clienti dornici sa se aprovizioneze cu tot ce cred ei, tinta principala fiind alimentele, jucariile si electronicele. Daca la Promenada Mall si la Kaufland parcarile au devenit neincapatoare, la Interex troienele de zapada zac netulburate in parcare, dat fiind ca centrul comercial se va inchide in ultima zi a anului. Odata cu apropierea sarbatorilor au aparut reduceri si promotii avantajoase, in mod special pentru produsele specifice de Craciun, dar si pentru alte tipuri de produse, spre exemplu cele necesare curateniei. In plus, spre deosebire de alti ani, oferta este mult mai generoasa, iar preturile sint relativ mai mici, in parte si din cauza crizei. In magazine, la casierii dar si la institutii e deja mare zarva, pentru ca vrincenii obisnuiesc sa-si puna toate treburile la punct inainte de a intra in noul an, fie ca e vorba de cumparaturi, fie ca e vorba de achitarea taxelor, impozitelor, facturilor la utilitati sau ratelor la banci. "Ziarul de Vrancea" vine in ajutorul cititorilor cu programul unitatilor bancare, casieriilor si marilor magazine din judet, pentru a-si putea planifica timpul din aceste zile aglomerate.


Marfa din belsug, bani sa fie!


Pentru a avea in casa un bradut frumos impodobit, la marile magazine din oras gasiti tot ceea ce aveti nevoie, la preturi variate. Pentru un bradut artificial trebuie sa scoateti din buzunar intre 12 lei si 500 de lei, in functie de materialul din care este confectionat, culoare si dimensiune. Printre tendintele acestui an se numara si brazii de culoare alba, impodobiti cu podoabe albastre si argintii. Daca preferati beteala, trebuie sa stiti ca o bucata va va costa intre 1 leu si 20 de lei, iar globurile se vind la preturi intre 1 leu si 30 de lei. Daca nu aveti deja suport de brad, unul de tip statueta va costa circa 50 de lei. Pentru a avea lumina in bradut, il puteti impodobi cu o instalatie luminoasa, care va va costa circa 10 lei, iar pentru decorarea intregii case sau a camerei, puteti alege o perdea luminoasa, care costa in jur de 250 de lei. De asemenea, nostalgicii pot impodobi pomul si cu bomboane speciale, o cutie de 400 de grame de buna calitate avind pretul de aproape 20 de lei. Odata impodobit bradul, puteti ciocni o cupa de sampanie, al carei pret incepe de la 10 lei si poate ajunge si la citeva sute de lei, si puteti gusta un cozonac mai deosebit, "Panetone" de la preturi incepind cu 6 lei, in functie de dimensiune si ingrediente. In ceea ce priveste cadourile, optiunile sint nelimitate. De la o carte buna, care va poate costa intre 15 si 100 de lei, la jucarii de tot felul, pina la bijuterii si haine, toate le puteti gasi in marile magazine din oras.


Ofertele ii imbie pe cumparatori


La sfirsit de an 2009 supermarketurile afiseaza inca de la intrare reduceri importante pentru clientii lunii decembrie. Astfel, luna cadourilor vine la Carrefour cu sloganul "Seri Magice" cind clientii sint invitati sa profite de reducerile oferite pina in miez de noapte. "Sarbatorile de iarna reprezinta unul dintre momentele cele mai speciale din an, de aceea dorim sa oferim clientilor nostri, pe linga atmosfera primitoare, animata de diverse actiuni, o gama diversificata de produse specifice acestei perioade, pachete promotionale la preturi incredibile, oferte speciale la produse din fiecare departament", ne-a transmis Corina Ionascu, responsabil marketing Carrefour Focsani. De asemenea, reteaua Paco isi intimpina clientii cu felurite reduceri de sarbatori la produse precum cafea, apa, zahar, ulei, sampanie, detergenti si alimente specifice perioadei de sarbatoare, iar lucratorii supermarketului se vor bucura de o prima. Nici supermarketul Kaufland din Focsani nu si-a uitat clientii carora le-a pregatit "portocale la caldare" la pretul de 15,79 lei, dar si alte reduceri specifice perioadei. Centrul comercial G"â„¢Market aduce cumparatorilor reducere la cosurile de Craciun denumite in functie de valoare: Aur, Argint si Bronz de la 99,99 lei si pina la 249,99 lei, numai bune pentru a fi oferite celor dragi, la care mergeti in vizita de sarbatori. "G"â„¢market ofera cea mai buna alegere pentru recompensarea angajatilor sau a partenerilor de afaceri. Clientii pot cumpara cosurile direct din magazin, platind la casele de marcat cu numerar sau pot face contract plati in avans prin ordin de plata", spune George Gabor, directorul magazinului. Gurmanzii sint asteptati in aceasta perioada si pe la punctele Zanfir din Gara, Centru, Sud, Comisariat, Panciu, Adjud, Depozit E85 si Fast Food & Bistro pentru a se aproviziona cu cele necesare de sarbatori. Si in Piata Moldovei au aparut ofertele de sarbatori, chiar daca aici s-a pastrat inca negocierea dintre cumparatori si vinzatori. Avantajul este ca multe produse pot fi cumparate direct de la productatori, cum ar fi legumele, carnea de porc, fructele sau cetina si coronitele de brad.


Liber de sarbatori


Trebuie stiut ca in aceasta perioada, marea parte a vrincenilor beneficiaza de zilele libere conferite prin lege, respectiv 25 si 26 decembrie, 1 si 2 ianuarie 2008, insa unii mai norocosi vor avea vacanta si pe 24 si 31 decembrie. Astfel ca si unele institutii nu vor functiona in aceste zile. Doar angajatii din unele firme private, cum sint cele din confectii, beneficiaza de o vacanta prelungita de aproape doua saptamini, avind in vedere ca in aceasta perioada nu se livreaza comenzi. Magazinele si-au adaptat insa programul inainte de a intra in pauza de lucru cu publicul, mizind pe vinzari mai mari in aceasta perioada. "Programul este conceput sa permita tuturor angajatilor cite doua zile libere de Craciun si cite doua de revelion. Intotdeauna conducerea Paco se gindeste si la angajati care in ciuda crizei vor primi prime si anul acesta", spune Feliciu Paraschiv, directorul lantului de magazine Paco.

Bancile vor lucra si pe 24 decembrie, in timp ce pe 31 decembrie unele vor avea program scurt sau deloc. Pe de alta parte, unele institutii vor asigura permanenta, in caz de interventii rapide. Organele de ordine, serviciile de interventie din cadrul companiilor de utilitati, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Politia, Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean vor sta la dispozitia cetatenilor, la nevoie. Ziarul de Vrancea ureaza tuturor cititorilor Spor la cumparaturi, "Sarbatori fericite!" si mese imbelsugate stropite de vinuri alese, dar cu masura. (I. NICOLAIE, D. GIRLEANU)


  • Programul Postei


  • Posta Romana anunta ca, in perioada sarbatorilor de iarna, programul subunitatilor postale este urmatorul: in zilele de 24 si 31 decembrie 2009 toate subunitatile postale unde se lucreaza in doua schimburi vor fi deschise pentru public pina la ora 18:00. Subunitatile postale unde se lucreaza intr-un singur schimb vor avea program normal de lucru. în zilele de 25 si 26 decembrie 2009 respectiv 1 si 2 ianuarie 2010 subunitatile postale vor fi inchise. în zilele de 24 si 31 decembrie 2009, achitarea transferurilor electronice de sume interne (mandate on- line, E mandat) si internationale (Eurogiro si Western Union) se accepta la prezentare si respectiv se asigura achitarea acestora pina la ora limita 16.00. (D. G.)


  • Farmacii deschise si de sarbatori


  • Vrincenii care vor avea nevoie de medicamente in aceste zile de sarbatoare vor avea acces la medicamente deoarece multe dintre farmaciile din Vrancea sint deschise. In cazul in care veti avea nevoie de pilule va puteti adresa la 32 de farmacii din judet care vor avea citeva ore program cu publicul. Cele mai multe farmacii deschise pe 25 si 26 decembrie, conform Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea, sint in Focsani, Panciu, Adjud, Marasesti, dar si in mediul rural, respectiv Racoasa, Garoafa, Vidra, Suraia, Slobozia Ciorasti, Gugesti, Dumbraveni, Golesti, Timboiesti, Dumitresti, Slobozia Bradului, Cimpuri si Paunesti. Singura farmcie care asigura permanenta in tot judetul este Multifarm Focsani, (Farmacia 24) de pe B-dul Unirii. (R. M.)


    Programul bancilor de Sarbatori


    Aveti bani pusi la ciorap pe care vreti sa-i economisiti ori vreti sa retrageti bani din cont pentru cadouri de Sarbatori? Aflati din rindurile de mai jos care este programul de Craciun si Anul Nou pentru principalele banci care au sucursale si in Vrancea. Majoritatea unitatilor financiar-bancare nu vor avea program de lucru cu publicul in perioadele 25-27 decembrie si 1-3 ianuarie. BCR va avea ghiseele inchise in zilele acestea, dar in Ajun de Craciun si Anul Nou, pe 24 si 31 decembrie, banca va avea program redus, intre orele 9.00 si 13.00. Intre cele doua sarbatori, programul va fi normal. Banca Romaneasca va avea liber numai pe 25 decembrie si 1 ianuarie, iar in restul intervalului va avea program normal, incepind de la ora 9.00 si pina la 16.30. Raiffeisen Bank nu va lucra cu publicul pe datele de 25 si 26 decembrie si 1 si 2 ianuarie. In Ajun de Craciun si Revelion, ghiseele bancii se vor deschide pina la ora 16.00. (I. C.)


    Iata programul de Craciun si Anul Nou al punctelor comerciale din Focsani:

    Carrefour

    1 "" 3 decembrie - 08:00 - 22.00

    4 "" 6 decembrie - 08:00 - 24:00

    7 "" 10 decembrie - 08:00 - 22:00

    11 "" 13 decembrie - 08:00 - 24:00

    14 "" 17 decembrie - 08:00 - 22:00

    18 "" 23 decembrie - 08:00 - 24:00

    24 decembrie - 08:00 - 18:00

    25 decembrie - inchis

    26 decembrie - 10:00 - 22:00

    27 "" 30 decembrie - 08:00 - 22:00

    31 decembrie - 08:00 - 16:00

    1 ianuarie - inchis

    2 ianuarie - 10:00 - 20:00

    Paco

    24 decembrie - 7.00-21.00

    25 decembrie - inchis

    26 "" 27 decembrie - 10.00 - 18.00

    28 decembrie - 7.00-21.00

    31 decembrie - 7.00-20.00

    01 ianuarie - inchis

    02 "" 03 ianuarie - 10.00 - 18.00

    04 ianuarie - 7.00-21.00

    Kaufland

    16 decembrie "" 7.30-22.00

    17-23 decembrie "" 7.00 "" 24.00

    24 decembrie "" 7.00 "" 17.00

    25 decembrie "" inchis

    26 decembrie "" 9.00 "" 17.00

    27 decembrie "" 8.00 "" 21.00

    28-30 decembrie "" 7.00 "" 24.00

    31 decembrie "" 7.00 "" 17.00

    1 ianuarie - inchis

    2 ianuarie "" 9.00 "" 17.00

    Zanfir Gara, Centru, Sud, Comisariat, Panciu, Adjud

    24 decembrie - 8:00-17:00

    25 decembrie - inchis

    26 decembrie - 12:00-19:00

    27 decembrie - 8:00-20:00

    28- 30 decembrie - 8:00-21:00

    31 decembrie - 8:00-17:00

    1- 2 ianuarie - inchis

    3 ianuarie - 8:00-20:00

    4 ianuarie "" program normal

    Zanfir Fast Food & Bistro

    24 decembrie - 8:00-16:00

    25-26 decembrie - inchis

    27 decembrie - 9:00-19:00

    28-30 decembrie - 8:00-21:00

    31 decembrie - 8:00-16:00

    1-3 ianuarie - inchis

    4 ianuarie "" program normal


    G"â„¢Market

    24 decembrie "" 8.00 "" 21.00

    25 decembrie "" 12.00 "" 20.00

    26-30 decembrie "" 8.00 "" 23.00

    31 decembrie "" 9.00 "" 20.00

    1 ianuarie - inchis

    2 ianuarie "" 8.00 "" 23.00

    Dedeman

    24 decembrie "" 08.00 "" 15.00

    25-26 decembrie - inchis

    27 decembrie "" 09.00 "" 16.00

    28-30 decembrie "" 09.00 "" 16.00

    31decembrie "" 04 ianuarie "" inchis

    Bricostore

    24 decembrie "" 8.00 "" 15.00

    25-26 decembrie "" inchis

    27 decembrie "" 8.00 "" 21.00

    28-30 decembrie "" 9.00 "" 18.00

    31decembrie - inchis

    1-2 ianuarie - inchis

    Practiker

    24 decembrie "" 8.30 "" 14.00

    25-25 - inchis

    27 decembrie "" 9.00 "" 18.00

    28-30 decembrie "" 8.30 "" 21.00

    31 decembrie "" 8.30 "" 14.00

    1-2 ianuarie - inchis

    3 ianuarie "" 8.30 "" 21.00

    Hala Moldovei "" Miorita

    24 decemrie "" 7.00 "" 17.00

    25-26 decembrie "" inchis

    27 decembrie "" 7.00 "" 14.00

    28-31 decembrie "" 7.00 "" 18.00

    1 ianuarie - inchis

    2 ianuarie "" 7.00 "" 14.00

    3 ianuarie "" 7.00 "" 20.00



    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 2

    Adaugă comentariu
    , acum 739396 zile, 16 ore, 8 minute, 40 secunde
    Dupa programul afisat putem sa ne dam seama unde vom fi serviti cel mai prost pentru ca patronul isi bate joc de angajati si unde dimpotriva serviciile sunt bune. Astfel se detaseaza clar G'Market cu citeste integral
    , acum 739396 zile, 16 ore, 8 minute, 40 secunde
    fara frica de Dumnezeu.La Focsani domina marlania,patronii care au venit din creierii muntilor,trezindu-se peste noapte la Focsani,nu au auzit ce inseamna respectul fata de angajat.
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.