Ultima oră

Politia vrinceana mai are nevoie de 19 ofiteri

Dan Chiriac
23 dec 2009 1294 vizualizări
90 la suta dintre functii sint ocupate la nivelul IJP Vrancea u in Vrancea un politist trebuie sa raspunda de 519 locuitori

Politia vrinceana se confrunta in acest moment cu un deficit de personal, fapt care determina inmultirea orelor de munca suplimentara efectuate de oamenii legii. In acest moment, IPJ Vrancea are un deficit de aproximativ 65 de oameni. Functiile disponibile sint destinate pentru 19 ofiteri, 5 personalului civil si 41 de agenti. Schema de incadrare cuprinde in jur de 770 de functii, dintre care doar 705 sint ocupate in acest moment. Dintre acestea, 500 sint destinate agentilor, iar restul ofiterilor. Un calcul simplu arata ca in Vrancea un politist trebuie sa raspunda de 519 locuitori, in conditiile in care infractionalitatea este in crestere, in mare parte pe fondul recesiunii economice. Acesta este si motivul pentru care politistii vrinceni pleaca in concediu prin rotatie, pentru a nu se simti lipsa lor din strada. "Lipsa de personal ne ingreuneaza activitatea. Cele mai multe probleme sint la posturi, acolo unde ne este foarte greu sa asiguram continuitatea. Acum, odata cu aceste concedii fortate, activitatea se desfasoara si mai greu, unii oamenii fiind nevoiti sa vina la serviciu, desi nu sint platiti pentru acest lucru. Cu toate acestea situatia este mult mai buna decit la alte inspectorate din tara. Daca am fi primit si studentii si alti elevi de la Scoala de Politie care au facut cerere sa vina la noi, ar fi fost mult mai bine, dar acestia au fost opriti la Capitala, unde este mai multa nevoie de ei", ne-a spus comisarul sef Sandel Doaga, seful politiei vrincene. La inceputul lunii, la politia vrinceana au venit alti 15 politisti de la Scoala de Agenti de la Cimpina, care au fost trimisi la posturile de politie unde erau prea putini oameni. Conducerea IPJ Vrancea spera ca odata cu venirea promotiilor din vara lui 2010 de la scolile de agenti de politie, schema de personal sa fie cit mai aproape de 100 la suta. Greutati au fost generate si de pensionarea in ultimul an a unor politisti cu experienta, dupa schimbarile operate la virful IJP Vrancea. In acest moment, in politia vrinceana lucreaza si 41 de civili. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.