Ultima oră

POLITICA: Politic Show 22.12.2009

Ziarul de Vrancea
22 dec 2009 554 vizualizări
Boc "cumpara linistea in PDL cu bani de la buget; "Noul" partid de stanga, condus de Gabriel Oprea si Ioan Rus; Guvernul Boc pe cai putere: iese ministrul Ferrari, intra ministrul Jaguar la mana a doua

Boc "cumpara" linistea in PDL cu bani de la buget. Aproape 70.000 de euro pe colegiu este decontul pentru democrat-liberalii nemultumiti de impartirea ministerelor. Rocadele de ultim moment pe lista guvernului i-au pus premierului Emil Boc partidul in cap. Scuturat ieri in doua sedinte succesive - mai intai in conducerea partidului si apoi cu parlamentarii PDL -, Boc a scos, pentru a le inchide gura nemultumitilor, cate 2.800.000.000 de lei vechi pentru fiecare colegiu de parlamentar la putere, sub acoperirea amendamentelor la legea bugetului pe 2010. Integral in EvZ.


"Noul" partid de stanga, condus de Gabriel Oprea si Ioan Rus. Grupul de la Cluj din PSD ar putea reprezenta nucleul social-democrat al noului partid de stanga pe cale sa se cristalizeze din grupul independentilor din Parlament, asa cum relata Romania Libera inca de saptamana trecuta. Fostul vicepresedinte PSD Ioan Rus ar urma sa il secondeze pe noul ministru al Apararii Nationale, Gabriel Oprea, in fruntea noii formatiuni politice. Din noul partid ar urma sa faca parte si primarul sectorului 2, Nicolae Ontanu. Deputatul de Cluj Vasile Soporan, demisionar din PSD, a confirmat ieri ca "exista discutii legate de formarea unui nou partid". Integral in Romania Libera.


Guvernul Boc pe cai putere: iese ministrul Ferrari, intra ministrul Jaguar la mana a doua. Gabriel Oprea deschide clasamentul averilor, fiind urmat de longevivii Berceanu, Videanu si Blaga. Cel mai sarac ministru - Kelemen Hunor. Trei case de locuit, doua de vacanta si doua apartamente. Acestea sunt proprietatile pe care le are cel mai bogat dintre ministrii noului Cabinet Boc, independentul Gabriel Oprea. La polul opus se afla, fara nici o casa, masina sau cont in banca, udemeristul Kelemen Hunor. Intre ei, ministri PD-L, ca Videanu, Berceanu sau Udrea, isi numara apartamentele, terenurile, autoturismele, bijuteriile si, bineinteles, banii. Integral in Gandul.


Deputatul Bostan s-a inregimentat in "oastea" lui Oprea. Sirul demisiilor din PNL si PSD a continuat si ieri, cand deputatul Emil Bostan a informat Biroul Permanent al Camerei ca a demisionat din PNL, iar din 16 decembrie s-a declarat deputat independent, urmand sa activeze in grupul independentilor. "Incepand cu data de 16 decembrie, ma declar deputat independent in Parlamentul Romaniei", anunta Emil Bostan, intr-o adresa transmisa conducerii Camerei Deputatilor. Este al 24-lea parlamentar care adera la grupul independentilor, care este la ora actuala format din sapte senatori si 17 deputati, scrie Gardianul.


In editorialul "Profetia lui Ion Iliescu", Horia Ghibutiu scrie: "In 2029, cand vom aniversa 99 de ani de la nasterea lui Ion Iliescu, Romania va ajunge, dupa cum estimeaza acesta, la nivelul tarilor dezvoltate din Europa. Fie ca profetia Domniei Sale sa se indeplineasca - stiti vorba romanului, mai bine mai tarziu decat niciodata. In ziua in care presedintele reales al Romaniei si-a inceput noul mandat, un fost presedinte, Ion Iliescu, a confirmat ca Traian Basescu il sunase in legatura cu Marian Sarbu, PSD-istul care fusese invitat sa intre in guvernul PDL-ului. Iliescu a raspuns ca nu depinde de el decizia lui Sarbu, ci chiar de acesta, si, respectiv, de ce hotaraste partidul. Ce ne dovedeste aceasta interventie? Ca Ion Iliescu e in toate cele ce sunt." Integral in EvZ.


Impartirea portofoliilor provoaca certuri in PDL. Orgolii ranite in PDL si rabufniri in sedinta conducerii partidului, un Mircea Geoana pamantiu si imbatranit, un Traian Basescu calm si conciliator. Acesta este tabloul politic al zilei in care presedintele Basescu a depus juramantul pentru noul mandat. Spiritele democrat-liberale s-au incins luni dimineata in sedinta saptamanala a conducerii partidului, aprinse de orgoliile ranite ale membrilor nemultumiti de componenta noului Cabinet Boc. Cel mai fierbinte subiect de discutie a fost legat de nominalizarea lui Mihail Dumitru la Ministerul Agriculturii, un necunoscut pentru pedelisti. Integral in Romania Libera.



de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.