Carnea de porc costa in piata intre 8 si 20 de lei
Piata Moldovei era ieri intesata de lume interesata de bucatele specifice sarbatorilor de iarna. Femei cu plase in mina isi aruncau ochii timid peste preturile afisate la carnea de porc, iar vinzatorii pareau foarte amabili si interesati sa vinda cit mai repede si sa scape de frigul patrunzator. La standurile de carne cuvintul de ordine era "poftiti!". "Munca multa, bani putini! Nu are lumea bani si vindem greu", ne-a spus un vinzator nemultumit de incasarile din acest an. Unii dintre ei, in spatele tonetelor albastre, bateau din picioare sa se incalzeasca si isi frecau miinile in asteptarea unui client hotarit si cu bani potriviti. Capetele de animale sacrificate cu crucea in frunte sedeau pe tejghele cu preturi agatate de urechi. Pretul carnii de porc in carcasa este de 10 lei kilogramul, iar pe sortimente, oscileaza intre 8 si 20 de lei: cotletul si muschiul se vind cu 20 lei kilogramul, ceafa tot 20 de lei, costita si pieptul 14 lei, iar pulpa de porc ajungea ieri la 14 lei/kg, carnea unificata avea pretul 13 lei/kg, iar organele se vindeau cu 7 lei pentru un kilogram. Comerciantii nu se declara incintati de vinzarile pe care le-au avut pina acum dar spera ca in zilele ce urmeaza sa isi revina piata. "Nu a mers cine stie ce. Mai sint doua-trei zile si poate vindem mai bine, deocamdata subtire", se vaita un alt comerciant. Cu toate ca nu se asteapta o scumpire la pretul carnii de porc, in zilele urmatoare preturile vor mai oscila, dar tot in jurul acestor valori. (Daniel GIRLEANU)