Ultima oră

POLITICA: Politic Show 21.12.2009

Ziarul de Vrancea
21 dec 2009 596 vizualizări
Guvernul Boc IV, remaniat de trei ori înainte de lansare; Iliescu, propus presedinte interimar al PSD; Baconschi, "medaliat" de Basescu cu Ministerul de Externe

Guvernul Boc IV, "remaniat" de trei ori inainte de lansare. Lista guvernului Boc IV a suferit in weekend trei modificări faÃă de componenÃa discutată vineri de conducerile PDL ºi UDMR. Teodor Baconschi (Ministerul Afacerilor Externe), Mihail Dumitru (Ministerul Agriculturii) ºi Daniel Funeriu (Ministerul EducaÃiei) sunt numele noi de pe lista prezentată ieri de premierul Emil Boc. Vineri, portofoliile menÃionate erau deÃinute de Bogdan Aurescu, Orest Onofrei, respectiv, Cătălin Croitoru. ReacÃia opoziÃiei: "un cabinet de sacrificiu", "de ºantaj", care nu va rezista, scrie EvZ.ro.


Iliescu, propus presedinte interimar al PSD. Situatia din PSD continua sa se agraveze in pofida asa-zisului vot de incredere primit de Mircea Geoana la Comitetul Executiv. O propunere-surpriza a venit ieri de la senatorul Toni Grebla: Ion Iliescu sa preia conducerea PSD pana la un viitor congres, in 2011. "Pana in 2011, partidul nu are nici o mare batalie electorala. Ion Iliescu ar putea sa pregateasca un congres in 2011, iar pana atunci sa reconstruiasca de la baza PSD. Timp de un an, cei care considera ca pot asigura victoria din 2012 pot sa candideze, Ion Iliescu asigurand neutralitatea la conducere, pentru ca nu va candida, relateaza Romania Libera.


Lider PNL Iaºi vrea congres al partidului ºi schimbarea lui Antonescu. ªeful campaniei electorale a PNL Iaºi, Valerian Sălăvăstru, susÃine ideea convocării unui congres al partidului ºi schimbarea liderului PNL, Crin Antonescu, pe motiv că acesta nu a consultat in mod real filialele din Ãară cu privire la trecerea in opoziÃie a PNL ºi repetă greºelile lui Tăriceanu, scrie Gandul.


Baconschi, "medaliat" de Basescu cu Ministerul de Externe. Ambasadorul Romaniei la Paris, Theodor Baconschi, un apropiat al presedintelui Traian Basescu, este nominalizat pentru postul de ministru de externe. "Am fost nominalizat si intrebat in prealabil daca imi asum propunerea", a precizat Baconschi, sustinand, totodata, ca a acceptat. Pentru acest post a mai fost vehiculat si numele secretarului de stat in MAE Bogdan Aurescu, care a mai fost nominalizat la conducerea MAE si in guvernele Croitoru si Negoita, scrie Gardianul.


In editorialul "Compromisuri la inceput de drum", Dan Cristian Turturica scrie: "Noul Guvern Boc incepe cu stangul, printr-o demonstratie elocventa despre suficienta care ii stapaneste pe liderii PDL. Baronii democrat-liberali sunt convinsi ca partidul nu are profesionisti mai buni decat ei si nici acces la specialisti independenti suficient de competenti si onesti care sa merite invitatia de a face parte din Executiv. Lucru pentru care chiar "greii" PDL ar trebui sa se roage sa fie fals. Pentru ca, daca nu exista alti oameni mai buni decat Elena Udrea pentru a conduce Ministerul Turismului, plus, mai nou, cel al Dezvoltarii Regionale, sau decat Berceanu pentru Ministerul Transporturilor, inseamna ca acest partid este o farsa sinistra." Integral in Romania Libera.


Bugetul 2010 va fi gata in Ajun. Guvernul s-a reunit ieri-seară in ºedinÃă informală, pentru a discuta proiectul de buget pe 2010. La intalnire au fost convocaÃi ºi miniºtrii nominalizaÃi pentru viitorul cabinet ºi care nu se regăsesc in actuala structură guvernamentală. "Se estimează că noul cabinet va fi votat de parlament pe 23 decembrie, urmand ca bugetul pentru anul viitor să fie aprobat chiar in prima ºedinÃă de guvern organizată după acest moment, pe 24 decembrie, in Ajun de Crăciun", potrivit unor surse guvernamentale, scrie EvZ.ro.


de S.P. HotNews.ro





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.