Ultima oră

In Vrancea se circula in conditii de iarna

Mihaela Beșleagă
21 dec 2009 2151 vizualizări
din cauza viscolului, ieri seara, un autobuz plin cu oameni, care mergea de la Jitia la Vintileasca, era pe punctul de a se rasturna intr-o prapastie u in Focsani, deplasarea pe strazile secundare este o adevarata aventura u in multe sate indepartate nu mai ajunge masina cu piine de citeva zile u desi am scapat de codul galben, in noaptea de simbata spre duminica au continuat ninsorile, viscolul si gerul

Si in week-end-ul acesta iarna a dat batai de cap atit soferilor, cit si echipelor de deszapezire. Ieri dupa-amiaza un singur drum judetean mai era blocat, respectiv DJ 202 F Balesti - Mihalceni, unde actionau utilajele de deszapezire, iar dupa citeva ore de interventii si acesta a fost deblocat. Totusi, pe multe drumuri din judet se circula pe un singur fir, fapt care le creaza mari dificultati soferilor. Aseara, segmentul de drum judetean Strejescu "" Ciuslea era blocat, conform informatiilor pe care ni le-au transmis reprezentantii Comandamentului de Iarna al Consiliului Judetean. "Intre Ciuslea si Strejescu drumul este blocat in continuare pentru ca in zona a fost o freza intepenita si pentru ca s-a lasat intunericul s-a decis ca miine de dimineata (azi ""n.r.) sa se continue actiunea de deszapezire", ne-a spus ofiterul de serviciu de la Comandament. Pe E 85 se circula ieri in conditii de iarna, carosabilul fiind acoperit partial cu zapada. "Pe restul drumurilor nationale se circula in conditii de iarna. DJ 202 F Balesti "" Mihalceni a fost degajat pe un fir de circulatie, se actioneaza pentru degajarea celui de-al doilea fir in vederea redarii circulatiei intregului tronson. Sintem la datorie, azi (ieri, n. r.) noapte a continuat actiunea de deszapzire", a dat asigurari ieri dupa amiaza prefectul Ion Oprea. Si sefa de la Sectia de Drumuri Nationale (SDN) a declarat ca s-a intervenit cu toate utilajele pe drumurile nationale din judet. "S-a degajat zapada si s-au largit sectoarele de drum Maicanesti - Ciorasti si Milcovul - Ciorasti. Nu au fost alte probleme, masini sau utilaje blocate in trafic", ne-a spus Lucica Chiper.


"Este groaznic ce rau se circula pe strazile marginase"


Din cauza vintului puternic, ieri seara, un autobuz plin cu oameni, care se deplasa de la Jitia la Vintileasca, era pe punctul de a se rasturna intr-o prapastie. "Era sa se produca o tragedie. Bate vintul foarte puternic. S-a deszapezit, avem un buldoexcavator in zona, dar zapada se pune din nou la loc. Am intervenit si acum e iar zapada de vreo 20 - 30 cm. Am vorbit la Drumuri Nationale, speram ca in noaptea asta, miine (azi, n.r.) dimineata sa vina cu un autogreder sa ia zapada, ca nu se poate", ne-a spus primarul din Vintileasca, Marian Georgescu. Ieri seara, din Autogara Focsani nu circulau microbuzele spre Sihlea si Timboiesti, restul curselor fiind reluate. In Focsani se circula cu mare greutate, doar pe bulevarde degajindu-se zapada si imprastiindu-se material antiderapant. Pe restul strazilor, in special cele secundare, situatia nu este deloc roz. Unii taximetristi refuza chiar sa preia unele comenzi in zonele "critice" sau cer clientilor sa iasa de pe stradutele laturalnice "la sosea". Si unii dintre cititorii nostri ne-au semnalat faptul ca in oras se circula cu dificultate. "Este groaznic ce rau se circula pe strazile marginase: Panduri, Al. Vlahuta, Bd. Brailei", ne scrie Ramona pe forumul ziarului. Si in zona Tisita - Soveja au fost probleme, in sensul ca doar s-a inlaturat zapada cu o lama, fara sa se dea cu material antiderapant.


"Piinea a ajuns sa fie la noi ca un cozonac de Pasti"


Din cauza drumurilor impracticabile, in mai multe localitati izolate aprovizionarea cu piine sau alte alimente de stricta necesitate a fost ingreunata, inca de miercuri, cind au inceput ninsorile. "Piinea a ajuns sa fie la noi ca si cozonacul de Pasti. Foarte greu e cu aprovizionarea", ne-a spus primarul de la Vintileasca, doar una dintre localitatile unde masina cu piine nu a ajuns de zile bune si unde mamaliga este alimentul de baza. Interesant este ca unul din cazurile reclamate autoritatilor judetene a vizat un vrincean care ramasese fara tigari, dupa cum ne-a declarat prefectul Ion Oprea. Incepind de azi se spera ca aprovizionarea sa intre in normal, intrucit vrincenii vor sa-si faca tirguielile pentru sarbatorile de iarna. Din cauza ninsorilor abundente au avut loc si intreruperi ale curentului electric in unele localitati, cum a fost cazul la Tanasoaia, cu un deranjament colectiv la 10 abonati, care a fost remediat in urma interventiei echipelor Electrica. Ieri, la ora 14.00, mai exista un singur deranjament colectiv in Adjud, unde era necesara inlocuirea unui transformator, dupa cum ne-a transmis prefectul, iar pina aseara se spera ca si aceasta avarie sa fie remediata. Desi Vrancea a scapat de codul galben, in noaptea de simbata spre duminica, in judet a continuat sa ninga, iar vintul a suflat cu putere, viscolind zapada in special in zona de cimpie. Meteorologii anunta insa ca de marti vremea se va incalzi, iar pina la Revelion nu vor mai fi probleme similare celor de saptamina trecuta. In continuare, autoritatile judetene fac apel la conducatorii auto sa evite pe cit posibil deplasarile, incepind cu orele 19.00, pentru a nu se produce eventuale blocaje in trafic. Politia recomanda conducatorilor auto ca inainte de a pleca la drum sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, la numarul 021/9360 - Comandamentul Central de Iarna sau la Comandamentul de Iarna al CJ Vrancea, telefon 0237/614.170. Daca mergeti cu microbuzul, sunati la dispeceratul de la Autogara Focsani 0237/614. 661, iar daca vreti sa calatoriti cu trenul puteti suna la informatii CFR 0237/615.379. Totodata, politistii atrag atentia asupra echiparii autovehiculelor pentru circulatia in conditii de iarna, cu lanturi antiderapante, cauciucuri de iarna, lopata, nisip, carburant suficient, paturi, alimente, apa si telefon mobil. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 12 ore, 6 minute, 37 secunde
incredibil... se circula in conditii de iarna??!! ca doar suntem in mijlocul verii...
, acum 739391 zile, 12 ore, 6 minute, 37 secunde
E luna decembrie fratilor, vineri e Craciunul si ne vaitam ca e zapada?Arde-o Doamne cu bulbuci!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.