Ultima oră

LIFE: Utile 19.12.2009

Ziarul de Vrancea
19 dec 2009 756 vizualizări
Zer, ulei si aloe vera impotriva degeraturilor; Cum sa mancati sanatos in post si de Sarbatori; Afla daca ai o fata perfecta, cu ajutorul matematicii, iar o ora de Internet pe zi creste IQ-ul

Zer, ulei si aloe vera impotriva degeraturilor. Gerul de afara afecteaza in primul rand extremitatile (maini, picioare, nas si urechi), regiuni sensibile la contactul cu temperaturile scazute. Specialistul Click!, dr. dermatolog Mircea Tampa, ne spune cum sa ne ferim de degeraturi. Degeraturile sunt precedate de senzatie de frig, de scaderea sensibilitatii sau dimpotriva de senzatii de arsura, furnicatura sau intepatura. Pielea este palida initial, apoi devine rosie si la suprafata ei pot aparea basici a caror rupere determina aparitia de rani, scrie Click.


Cum sa mancati sanatos in post si de Sarbatori. Medicii ofera variante de alimente care ajuta corpul sa ramana echilibrat inainte de Craciun, dar si dupa, cand tentatiile sunt mari. Painea, cartofii si fasolea, alimentele cele mai "iubite" de romani atunci cand doresc sa tina post, sunt o bogata sursa de glucide, insa, mancate exclusiv, dezechilibreaza alimentatia. Medicii dau cateva variante clare de alimente ce pot fi consumate in zilele de post, care mentin organismul echilibrat si il feresc de probleme de sanatate ce s-ar putea instala, dar si trucuri pentru a trece cu bine de la o perioada de restrictii la una plina de mese imbelsugate, noteaza EvZ.ro


Afla daca ai o fata perfecta, cu ajutorul matematicii. Buze voluptoase, ochi mari si expresivi, sprancene arcuite perfect. Acestea par a fi caracteristicile unei fete perfecte. Si, totusi, oamenii de stiinta spun ca nu e chiar asa. Spre exemplu, Angelina Jolie nu are nici pe departe o fata perfecta, trasaturile ei fiind in anumite locuri de-a dreptul exgerate. Profesorul Kang Lee de la Universitatea din Toronto, a realizat mai multe studii, in urma carora a aflat doua dintre caracteristicile unei fete perfecte. Sunt importante lungimile si latimile, noteaza Libertatea.


Uita-te cu atentie pe eticheta: Multe creme pentru ingrijirea tenului contin ingrediente daunatoare. Sapunurile grase si alimentele corect alese sunt aliati in lupta impotriva deshidratarii pielii. Cosmeticele grase si o alimentatie bazata pe produse bogate in proteine si anumite vitamine sunt "reteta" ideala pentru ingrijirea corecta a tenului in sezonul rece. "In zilele friguroase se produce o evaporare mai rapida a apei din piele, iar acest lucru poate fi prevenit prin utilizarea unor sapunuri grase in locul celor pe care le folosim in restul anului", recomanda prof. univ. dr. Anca Zbranca, medic primar dermatolog la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi, noteaza Gandul.


O ora de Internet pe zi creste IQ-ul. Cercetatorii de la Universitatea California din Los Angeles au descoperit ca o ora de navigare pe Internet in fiecare zi este benefica pentru cresterea IQ-ului. Oamenii de stiinta au comparat tomografiile creierelor voluntarilor de varsta mijlocie care utilizeaza rar Internetul cu ale celor care utilizeaza des acest mijloc de comunicare. La oamenii care intra des pe Internet, capacitatea de procesare rapida a informatiilor si efectuarea sarcinilor multiple fara a comite erori au fost vizibil imbunatatite. "Acest studiu demonstreaza ca media IQ-ului (coeficientul de inteligenta al fiecarei persoane) creste in mod constant, odata cu progresul culturii digitale", a spus Gary Small, unul dintre profesorii care au luat parte la studiu, noteaza Libertatea.


Fasolea ajuta digestia. Fasolea contine fibra solubila si insolubila. Prima ajuta la digestie si previne constipatia, iar cealalta reduce nivelul grasimilor din sange. Fasolea este o sursa de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si chiar calciu. Are foarte putina grasime si aproape deloc colesterol. Aceasta este cunoscuta si sub denumirea de "mancator de zahar" pentru ca fibrele vegetale impiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina, noteaza Click.



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.