Ultima oră

POLITICA:Marko Bela: UDMR a conditionat intrarea la guvernare de acceptarea legii minoritatilor, negocierile cu PD-L au fost infernale

Ziarul de Vrancea
19 dec 2009 581 vizualizări
Una dintre conditiile-cheie puse de UDMR pentru a intra la guvernare a fost acceptarea legii minoritatilor, iar negocierile cu PD-L au fost fost "infernale" - a marturisit, vineri, liderul Uniunii, Marko Bela, la Targu Mures, in fata participantilor Consiliului Reprezentantilor Unionali, potrivit NewsIn

"Am elaborat un acord care contine toate doleantele noastre, inclusiv acceptarea legii minoritatilor sau a invatamantului. Pe langa asta ne mai gandim la descentralizare, regandirea regiunilor economice (in loc de 8 sa fie 15 - 16) si la rezolvarea problemelor expertilor maghiari din deconcentrate. Nu trebuie sa uitam de finantarea invatamantului superior in limba maghiara. Dar, dupa cum stiti, dracul se ascunde in detalii, asa ca vom vedea cum va fi. Nu mi se pare, insa, putin lucru, faptul ca Ministerul Culturii s-a acordat UDMR. As spune ca la scara mica aduce a proiectul Klaus Johannis, pentru ca acum 10 ani era imposibil sa avem si un secretar de stat la Ministerul Culturii sau Invatamantului, iar acum, avem Ministerul Culturii, Ministerul Mediului, Ministerul Sanatatii si un post de vice-premier. Dezbaterile cu PDL au fost infernale, cu conflicte multiple", a afirmat Marko Bela.


* "PNL este in continuare partidul cel mai aproape de noi. Am incercat sa lucram impreuna cu PNL, dar ei au alte optiuni, se vad mai degraba in opozitie, insa am cazut de acord sa incercam sa avem o relatie stransa si nu vom ingadui ca intre noi sa fie o relatie proasta", a mai adaugat liderul UDMR.


Marko Bela ar putea fi vicepremier in viitorul Cabinet, in timp ce Kelemen Hunor ar putea prelua portofoliul Culturii, Cseke Attila pe cel al Sanatatii, iar Laszlo Borbely pe cel al Mediului. UDMR ar fi preferat Ministerul Dezvoltarii Regionale, insa maghiarilor li s-a transmis ca acesta va fi alocat Elenei Udrea, ministerul urmand sa aiba si o componenta de turism.


Consiliul Reprezentantilor Unionali ai UDMR s-a reunit, vineri, pentru a valida intrarea UDMR la guvernare.


de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.