Ultima oră

Copiii au inghetat ieri pentru Mos Craciun

Ziarul de Vrancea
19 dec 2009 1394 vizualizări
Aproape 60 de copilasi din comunele de munte ale judetului, Nistoresti, Naruja si Cimpuri, au coborit ieri la Focsani pentru a-i prezenta traditiile Vrancei arhaice lui Mos Craciun, la deschiderea Oraselului Copiilor din Parcul Nicolae Balcescu .

Princhindeii si tinerii au venit majoritatea in straie populare, infofoliti bine si cu instrumente traditionale si torte, insa in ciuda hainelor groase au tremurat de-a binelea in plimbarea de la Teatrul Municipal pina in cartierul Garii. Alaturi lor au venit si copiii de la Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei" si de la ArtKids Company Focsani, care au cintat colinde si alte melodii in ton cu fulgii de nea care cadeau necontenit. Multimea care a venit pentru Mos Craciun, interpretat in acest an de actorul Misu Spiridonescu de la Teatrul Municipal, i-a luat prin surprindere pe organizatorii de la Primaria Focsani, care nu au avut destule daruri pentru colindatori. Totusi, lipsa acestora a fost compensata de fructele si covrigii oferiti doritorilor de cintareata Maria Murgoci. La inaugurarea parcului de iarna au participat cei doi primari ai municipiului, Decebal Bacinschi, dar si juniorul Alexandru Munteanu, primarul tinerilor. Bacinschi l-a lasat pe mai micul sau omolog sa tina cuvint in fata copiilor si sa-l invite pe batrinul mos in scena. Mos Craciun a spus ca cei mici au fost niste eroi pentru ca au facut in ciuda frigului patrunzator. Centrul Creatiei Populare a oferit celor veniti cu colinda de la munte cite o masa calda, pentru a mai "indulci" tremuratul serios de ieri. La Focsani ar fi trebuit sa ajunga ieri mult mai multi copii de la munte, insa nametile s-au pus in calea lor. De altfel, vremea capricioasa ii facea si pe cei de la Ansamblul "Tara Vrancei" sa se gindeasca serios daca astazi sa mai plece la drum pentru un eveniment traditional in Capitala. (I. CRETU, S. VRINCEANU)












În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.