Ultima oră

Agricultura, controlata de inspectorii de munca

Daniel Garleanu
19 dec 2009 1027 vizualizări
In perioada august-noiembrie au fost date 29 de sanctiuni pentru deficiente in protectia muncii

Inspectoratul Teritorial de Munca a desfasurat in perioada august-noiembrie o campanie de verificare a modului in care sint respectate cerintele minime de securitate si sanatate pentru protectia lucratorilor impotriva riscurilor prezente in activitatile din agricultura si servicii anexe. Obiectul campaniei a vizat dovedirea faptului ca o buna securitate si sanatate in munca contribuie la succesul activitatilor din intreprinderile agricole. «Declansarea acestei campanii are ca scop diminuarea numarului de accidente de munca prin cunoasterea de catre angajatori a masurilor de prevenire necesare, avind in vedere ca in activitatile din agricultura si servicii anexe sint efectuate numeroase activitati care prezinta un grad ridicat de periculozitate in care factorul principal, omul, este supus riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala », transmite purtatorul de cuvint al ITM, Mircea Moise. Cele mai frecvente deficiente au fost constatate la elaborarea de instructiuni proprii pentru toate locurile de munca organizate, nu s-a realizat controlul medical periodic pentru anul in curs, semnalizarile privind securitatea si sanatatea in munca erau incomplete si neefectuarea evaluarii riscurilor pentru securitatea si sanatatea in munca. Astfel, in urma controalelor efectuate la 19 angajatori cu 212 lucratori, s-au constatat 57 de deficiente pentru care s-au dispus 57 masuri de remediere si s-au aplicat 29 sanctiuni. (Daniel GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.