Ultima oră

In vremuri de criza, putine casatorii si divorturi, dar multe decese

Mihaela Beșleagă
19 dec 2009 1110 vizualizări
Problemele in cuplu nu se mai rezolva prin divort

Cuplurile nu mai divorteaza asa usor in aceasta perioada de instabilitate economica, desi ar avea motive, pentru ca statornicia unui camin si un venit in plus sint importante in aceste momente de fluctuatie sociala.Si pentru a-si uni destinele tinerii se gindesc de doua ori, date fiind responsabilitatile in plus generate de intemeierea unui camin. La oficiile de stare civila din judet s-au inregistrat in luna octombrie doar 175 de casatorii, in scadere cu 70 comparativ cu luna precedenta. De asemenea, prin hotariri judecatoresti definitive s-au pronuntat doar doua divorturi, cu 52 mai putine decit in luna septembrie. Nici la capitolul nou-nascuti vrincenii nu stau mai bine. In octombrie, potrivit Directiei Judetene de Statistica, s-au nascut 347 de copii, cu 25 mai putini decit in luna septembrie. In aceste vremuri grele nu ne mira nici ca vrincenii mor in numar mai mare. Numarul persoanelor care au decedat in octombrie a fost de 397, cu 137 mai mult decit in luna anterioara. Astfel, sporul natural negativ a determinat scaderea numarului populatiei vrincene in octombrie cu 50 de persoane, potrivit calculelor facute de statisticieni. (Mihaela BESLEAGA)


Caricatura de Constantin Pavel


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.