Ultima oră

Inca o zi de teroare alba: Deszapezirea, egala cu zero!

Ziarul de Vrancea
18 dec 2009 2939 vizualizări
Ieri mai erau patru drumuri judetene inchise, in timp ce pe drumurile nationale se circula in conditii de iarna, carosabilul fiind acoperit de zapada si gheata u am avut utilaje pe teren, s-a intervenit, insa din cauza viscolului a fost egala cu zero deszapezirea , ne-a spus sefa Sectiei de Drumuri Nationale u din cauza troienelor mai multe microbuze si-au anulat cursele atit in judet cit si spre Bucuresti sau Constanta u ninsorile abundente au ridicat stratul de zapada la peste 30 cm in zona de munte u astazi, Vrancea este din nou sub cod galben de ninsori si viscol puternic, asa ca nu riscati sa plecati la drum u ieri dimineata, o femeie a nascut singura la Maicanesti, din cauza drumului inzapezit u Sinteti inzapeziti? Sunati-i pe Ion Oprea si Marian Oprisan pentru ca ziarul nostru le face publice astazi numerele de telefon

Iarna pune in continuare probleme soferilor pe drumurile din judet, unde se circula in conditii foarte grele, carosabilul fiind acoperit cu gheata si zapada, la care se adauga valurile de ninsoare acumulate inca de pe 15 decembrie. Situatia ar putea deveni si mai dramatica astazi, intrucit meteorologii anunta cod galben de ninsori importante cantitativ si vint puternic, care va viscoli zapada. Preventiv, femeile aflate in ultimele saptamini de sarcina au fost sfatuite sa se interneze in spital, dat fiind ca patru femei au nascut neasistate in ultimele zile. Desi autoritatile incearca sa asigure ca lucrurile au intrat in normal, dupa doua zile de interventii, in realitate soferii simt pe pielea lor cum e sa circuli printre nameti si autoritatile sa se faca doar ca lucreaza pentru tine. Ieri, la ora 17.00, prefectul judetului, Ion Oprea, a convocat sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, in care s-au prezentat masurile luate pentru gestionarea situatiei create de ninsorile abundente. Astfel, s-a raportat ca ieri, pina la ora 17.00, circulatia a fost reluata pe toate drumurile nationale. Ramasesera inchise patru drumuri judetene, respectiv: DJ 204 P Gugesti "" Al. Vlahuta, DJ 204 B Tataranu - Maicanesti, DJ 202 F Balesti "" Mihalceni, DJ 204 D Vulturu - Maluri. "Pe marea majoritate a drumurilor nationale si judetene se circula in conditii de iarna, carosabilul fiind acoperit cu zapada. La sediul Institutiei Prefectului se va mentine serviciul de permanenta, care va urmari evolutia fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni in timp util la aparitia unor eventuale situatii de urgenta, va monitoriza circulatia pe drumurile publice pentru a preveni blocarea acestora si va asigura un nivel optim al fluxului informational la nivelul institutiilor implicate in gestionarea situatiilor de urgenta", transmite Institutia Prefectului intr-un comunicat de presa. Aseara, de la Comandamentul Central de Iarna ni s-a transmis ca pe toate drumurile nationale din Vrancea se circula in conditii de iarna, inclusiv pe E85, si spre Bucuresti, insa de astazi situatia s-ar putea schimba din cauza codului galben de ninsoare si viscol.


Utilaje de deszapezire, paralizate intre nameti


Intirzierea cu care s-a intervenit pe multe dintre drumurile nationale este explicata si prin faptul ca din cauza troienelor si a viscolului chiar unele utilaje de deszapezire au ramas blocate in nameti. "Am avut utilaje pe teren, s-a intervenit, insa din cauza viscolului a fost cam egala cu zero deszapezirea, pentru ca se acoperea la loc. Avem pe teren 14 RSP-uri, vole, autofreze, insa din cauza vremii ne-au cazut unele dintre ele. Trei RSP-uri nu au putut porni, iar o autofreza a ramas blocata la Nanesti", ne-a spus Lucica Chiper, seful Sectiei Drumuri Nationale Vrancea, aflata ieri in punctul "fierbinte" al inzapezirilor, la Maicanesti. Aici mai ramasesera inca si masini abandonate, ingropate in zapada, care urmau sa fie scoase de lucratorii de la Drumuri Nationale, in colaborare cu cei de la UMB Spedition, care asigura deszapezirea drumurilor nationale din Vrancea. Ieri nu mai erau persoane blocate in masinile inzapezite din zonele critice ale judetului. Din cauza drumurilor introienite, zeci de microbuze de pe traseele judetene dar si cele cu destinatii in afara judetului au fost anulate. Astfel, ieri, conform datelor transmise de dispeceratul de la Autogara Focsani, nu circulau microbuzele spre: Bucuresti, Braila, Galati, Tulcea, Constanta, iar in judet spre localitatile Suraia, Ciorastii Mari, Sihlea, Vintileasca, Rimniceni, Maluri, Satu Nou, Vadu Rosca, Maicanesti. "In special in zona de ses nu se circula cu microbuzele, unde vintul spulbera zapada si conditiile de trafic sint foarte dificile", ne-a spus dispecerul de serviciu de la Autogara Focsani. In aceste conditii, unii cetateni au asteptat pe bancile din autogara in speranta ca vor primi vesti bune de la drumari.


Cod galben de ninsori si viscol


Trebuie sa stiti ca nu am scapat de ninsori, viscol si ger. Administratia Nationala de Meteorologie a emis ieri o noua atentionare meteo de cod galben pentru 14 judete din sud-estul Romaniei, printre care si Vrancea. Astfel, astazi, de la ora 4.00 dimineata pina la ora 23.00, vor avea loc ninsori si intensificari ale vintului, care vor viscoli zapada. "In intervalul 18.12.2009 ora 04 - 18.12.2009 ora 23 va ninge si se va depune strat nou de zapada, indeosebi in sudul si in estul tarii. In Dobrogea, Muntenia si sudul Moldovei cantitatile de precipitatii vor depasi local 10...15 l/mp, iar vintul va prezenta intensificari viscolind si troienind zapada", transmit meteorologii de la ANM. Datorita ninsorilor care au cazut ieri in tot judetul, stratul de zapada a crescut usor fata de ziua precedenta, conform datelor primite de la Sistemul de Gospodarire a Apelor. Cel mai mult a nins la munte, unde stratul de zapada a depasit chiar 30 cm. Astfel, la Nereju s-a ajuns la 36 cm de zapada, la Martinesti si Galbeni - Feldioara 30 cm, la Colacu si Herastrau "" 29 cm, iar la Reghiu si Tulburea Chiojdeni "" 28 cm. La Golesti, in apropiere de Focsani, stratul de nea masura ieri 15 cm. (Mihaela BESLEAGA)


Gravida mosita prin telefon la Maicanesti


Asistenta de la statia de Ambulanta Maicanesti a ajuns acasa la gravida cu ajutorul unui tractor u femeia a adus pe lume o fetita sanatoasa

O gravida din Maicanesti a fost ajutata de medicii de la Ambulanta, prin telefon, sa nasca, deoarece echipajul nu a putut ajunge la timp din cauza drumului impracticabil. Strigatul de ajutor al femeii a venit miercuri tirziu in noapte, insa nici cadrele de la statia de Ambulanta Maicanesti nu au putut ajunge foarte repede acasa la gravida. Una dintre asistente a ajuns cu un tractor si mai apoi dr. Cristina Ciocan le-a acordat toate sfaturile necesare prin telefon astfel incit nasterea sa decurga fara complicatii. "Am mosit-o prin telefon, dar totul a decurs bine. Am avut putine emotii pentru ca a nascut in luna a VII-a", ne-a relatat dr. Cristina Ciocan. Femeia care s-a aflat la a treia nastere a adus pe lume o fetita sanatoasa. Ieri, o echipa de la Ambulanta a reusit sa ajunga in Maicanesti si sa transporte mama si copilul la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon". Situatia nu este prea roz insa in Vrancea deoarece autosanitarele reusesc cu greu sa ajunga la destinatie. Sint scoase in trafic, in mare parte, ambulantele cu tractiune 4x4. De asemenea, vor putea fi transferate catre spitalele din Bucuresti doar cazurile cu adevarat urgente si doar daca viata pacientilor nu este pusa in pericol. "Ambulantele vor pleca spre Bucuresti la solicitari. Pentru ca se circula foarte greu vor fi trimise doar cazurile foarte urgente. Vom astepta pina se va linisti putin vremea", a precizat dr. Cristian Onia, managerul SAJ Vrancea. Ministerul Sanatatii a anuntat ca, pentru a evita pe cit posibil evenimentele urgente, gravidele si dializatii sa fie adusi din timp la spital.


Viscolul nu i-a ferit de accidente nici pe pietoni


Nu numai autosanitarele din Vrancea au ramas blocate in ultimele zile. In noaptea de miercuri spre joi doua autosanitare din Constanta au ramas blocate in trafic la Maicanesti. De altfel, pe ruta Maicanesti "" Ciorasti au fost inzapezite cinci autoturisme cu 11 persoane, pe DN 23 Focsani "" Nanesti au existat 10 autoturisme blocate, iar pe DN 23 A, intre Bordeasca si Gologanu, au ramas blocate pe cimp doua masini. Din fericire soferii au fost mai cumpatati in momentul in care au iesit in trafic, numarul evenimentelor rutiere fiind in scadere ieri. Viscolul nu i-a ferit insa de accidente pe pietoni. Patru persoane au ajuns miercuri la Spitalul din Focsani solicitind ajutor medical dupa ce au cazut pe gheata. Oamenii s-au ales cu fracturi minore. Politistii le recomanda soferilor ca inainte de a pleca la drum sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, apelind numarul de telefon 021/9360 al Comandamentul Central de Iarna. Cei care calatoresc pe calea ferata pot suna la informatii CFR (0237/615379) pentru a se pune la curent cu situatia trenurilor, chiar daca ieri circulatia nu mai era afectata de intirzieri notabile. (Raluca MANOLACHE)


Bacinschi promite continuarea deszapezirii


Edilul Focsaniului, Decebal Bacinschi, anunta ca incepind de azi va intra cu utilajele si pe strazile laterale. Primarul sustine ca a comasat in fiecare cartier al municipiului Focsani cite 2-3 utilaje care sa asigure curatarea strazilor in urmatoarele zile. Cel mai surprins a fost seful executivului local de cantitatea de omat asternuta in cartierul Mindresti, acolo unde abia de ieri dimineata au putut circula autobuzele Transportului Public Local dupa o izolare fortata a locuitorilor de 24 de ore. "Asa cum am promis, am degajat drumul azi noapte (ieri "" n. r.) spre Mindresti si s-a reluat circulatia microbuzelor de la transport urban. Oamenii de la Salubritate si Spatii verzi se vor ocupa in continuare de actiunile de curatenie. Angajatii primariei strabat orasul pentru a convinge agentii economici sa-si curete trotuarele din fata magazinelor pentru a nu fi amendati. Speram ca intr-o zi-doua sa se reia traficul normal in Focsani", a spus primarul Decebal Bacinschi, care a fost ieri cel mai blagoslovit cetatean din cauza modului in care s-a circulat in Focsani. (D. GANEA)


Sinteti inzapeziti? Sunati-i pe Oprea si Oprisan


Ati ramas inzapezit pe unul din drumurile din judet? Ati mers ore intregi prin nameti, pe drumuri unde nu a ajuns lama de deszapezire sau nu s-a dat cu un pumn de nisip? Nu puteti pleca cu masina din fata blocului pentru ca troienele au acoperit strada? Sau aveti o urgenta medicala, dar nu puteti ajunge la spital pentru ca drumurile sint blocate? Intrucit de trei zile de cind ninge s-au ascuns in birourile calduroase de la Prefectura sau de la Consiliul Judetean, in spatele unor comunicate de presa in care ni se transmite ca totul este sub control pe drumurile din judet, Ziarul de Vrancea isi permite sa va ofere numerele de telefon ale celor care sustin cu fiecare ocazie ca se preocupa de problemele pe care le intimpina cetatenii, care ii platesc. Ii puteti contacta pe prefectul judetului, Ion Oprea, la numarul de telefon 0722.736.976 si pe presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan la 0722.374.562. In cazul in care nu va raspund la telefon, sunati cu incredere la redactia Ziarului de Vrancea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 10

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 1 ora, 48 minute, 19 secunde
Deszapezirile din judet sunt incredintate ca-n fiecare an firmei SOTIREX, ce apartine consilerului judetean PSD Victor Roman. Numai in iarna trecuta Roman a incasat 93 de miliarde de lei, iar cu o citeste integral
, acum 739371 zile, 1 ora, 48 minute, 19 secunde
Iarna nu-i ca vara.!Ha ha haaaaaaaaaaaaa
, acum 739371 zile, 1 ora, 48 minute, 19 secunde
Veniti sa vedeti in ''Municipiul ''Adjud cum se circula ,nu au curatat deloc in oras,nu ai pe unde sa mergi.....de ce?
, acum 739371 zile, 1 ora, 48 minute, 19 secunde
Pentru franklin:de fraieri ce suntem ca i-am votat.Nu trebuia sa mergem deloc la vot si sa facem greve in toata tara.DAR FRAIERI SI PROSTI SUNTEM SI NEPASARE DIN PARTEA AUTORITATILOR AVEM.Ce-i drept citeste integral
, acum 739371 zile, 1 ora, 48 minute, 19 secunde
nimeni nu a facut nimic pt a dezapezi orasul.nu s a luat nicio masura.sa le fie rusine autoritatilor k nu au avut bunul simt sa dezapezeasca orasul.parca-ar fi oarasu nimanui.rusine.si rusine si citeste integral
, acum 739371 zile, 1 ora, 48 minute, 19 secunde
Dimineata nu-i ca seara!
, acum 739371 zile, 1 ora, 48 minute, 19 secunde
DJ 205 H,drumul.din E85 intrare in PADURENI-(MARASESTI)spre HIDROCENTRALA-CALIMANESTI_CIORANI de cand il stiu cam 60 ani,nu a fost deszapezit niciodata de cei de la drumuri .se chinuiesc cei de la citeste integral
, acum 739371 zile, 1 ora, 48 minute, 19 secunde
IARNA NU-I CA VARA!!!HAHAHAHAHA!!!GAOZARILOR...UN FLEAC...V-AM CIURUIT!!!
, acum 739371 zile, 1 ora, 48 minute, 19 secunde
Ai ciuruit pe muma-ta=))
, acum 739371 zile, 1 ora, 48 minute, 19 secunde
faceti cheta si alimentati utilajele si dezapeziti judetul, ca vedeti ca se intampla atatea..si pe voi nu va doare nicaieri !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.