Ultima oră

LIFE: Utile 17.12.2009

Ziarul de Vrancea
17 dec 2009 613 vizualizări
6 sfaturi ca sa scapi de mahmureala; Afla cate calorii arzi, in functie de sportul pe care il practici ; Frunzele de patrunjel, bune impotriva balonarii ; Ghid de comunicare a vestilor proaste

6 sfaturi ca sa scapi de mahmureala. Vin Sarbatorile de iarna, iar aceasta e perioada in care familiile se reunesc pentru mese bogate, \'udate\' din belsug cu vin ori cu alte \'licori\' bahice. Tot acum, petrecerile se tin lant, culminand cu noaptea de Anul Nou, cand mai toata lumea "gusta" din sampanie si nu numai. Iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmezi daca in dimineata de dupa petrecere te trezesti cu ameteala, senzatie de greata si o suparatoare durere de cap: 1. Pune la fiert 60 de grame de coaja de banana in 250 ml de apa si bea zeama (decoctul) fierbinte, imediat dupa primul clocot. Citeste mai multe in Libertatea.


Ghid de comunicare a vestilor proaste. Pentru ca drepturile pacientilor sunt deseori incalcate, un protocol de comunicare a diagnosticelor negative va impune reguli noi. Fundatia Hospice "Casa Sperantei", care acorda ingrijiri pacientilor ce sufera de cancer, intentioneaza sa incheie cu Ministerul Sanatatii (MS), incepand cu anul 2010, doua protocoale importante, implementate deja in tarile din Europa de Vest: "Protocolul durerii" si "Protocolul de comunicare a vestilor proaste", scrie EvZ.


"Otrava alba" care ne indulceste. Inca din cele mai vechi timpuri a fost numit "otrava alba". Zaharul este un aliment foarte concentrat, obtinut din sfecla sau din trestie de zahar. Sfecla de zahar contine zeci de elemente chimice benefice sanatatii, insa cristalele albe cu care ne indulcim cafeaua de dimineata isi pierd proprietatile nutritive odata cu procesul industrial de rafinare. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recomandat eliminarea totala a zaharului rafinat din alimentatia noastra, si a sfatuit populatia, in nenumarate randuri, sa consume indulcitorii naturali, care se gasesc sub forma de lactoza in lapte, de glucoza in fructe, miere si legume, si sub forma de maltoza in cereale, scrie Adevarul.


Frunzele de patrunjel, bune impotriva balonarii. Balonarea e provocata de mancatul in graba sau de nemestecarea hranei. Acelasi lucru patesti daca mananci prea mult in timpul meselor festive de Sarbatori. Astfel, stomacul si intestinele se supraincarca. Iata cateva remedii naturiste ce te vor ajuta sa scapi rapid de aceste probleme digestive care te pot indispune. Citeste mai multe in Libertatea.


Ce cadouri isi doresc romanii de Craciun? Desi spera sa gaseasca sub brad cosmetice si parfumuri, romanii le cumpara celor dragi obiecte cat mai utile ca daruri de Craciun. La randul lor, au parte de acelasi tratament pragmatic. Asteptam de la Mos Craciun obiecte extravagante si in final ajungem sa ne multumim si cu lucrurile de care nu ne putem lipsi, precum o haina, o pereche de manusi sau una de bocanci, scrie Adevarul.


Afla cate calorii arzi, in functie de sportul pe care il practici. Alpinismul, alergatul si schiatul se numara printre sporturile care ne ajuta sa ardem cele mai multe calorii. In plus, miscarea reprezinta si o forma de intretinere corporala si mentala, potrivit specialistilor citati de site-ul howstuffworks.com. Vacanta de sarbatori reprezinta un bun prilej de a practica sporturile spe­cifice sezonului rece. Persoanele care stiu sa "guste" frumusetea iernii si schiaza de cate ori au ocazia ard 270 de calorii la fiecare jumatate de ora. In plus, temperatura scazuta intareste sistemul imunitar, scrie Gandul.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.