Ultima oră

Imprumutul bancar ar fi trebuit supus dezbaterii publice

Doina Ganea
15 dec 2009 711 vizualizări
u municipalitatea crede ca focsanenii nu trebuiau consultati pentru angajamentul bancar de 250 de miliarde de lei vechi, insa Prefectura a solicitat acte in acest sens

Prefectura Vrancea incearca sa gaseasca o cale pentru a anula hotarirea Consiliului Local Focsani, adoptata saptamina trecuta, si care priveste contractarea unui imprumut bancar rambursabil de 25 de milioane de lei pentru reabilitatea unor strazi. Institutia Prefectului a transmis luni o adresa catre Primarie si Consiliului Local, prin care solicita informatii suplimentare privind respectarea Legii 52 privind transparenta decizionala. Prefectura vrea sa stie daca pentru un asemenea proiect care angajeaza bugetul local al Focsaniului la un imprumut bancar de 250 de miliarde de lei vechi a fost facuta totusi o dezbatere publica in care cetatenii sa fie consultati si sa-si spuna cu parerea asupra acestui angajament pe urmatorii 20 de ani. Secretarul municipal Eduard Corhana considera insa ca pentru un asemenea proiect nu se justifica o dezbatere publica. "Din punctul meu de vedere acest proiect de hotarire nu este un act normativ si nu trebuie sa urmeze procedura instituita de Legea 52. O sa transmit Prefecturii acest raspuns", a spus secretarul Primariei Focsani, care a avut acordul consilierilor PSD si PNL pentru acest raspuns. Consilierii PD-L si-au exprimat un alt punct de vedere prin democrat "" liberalul Adrian Colin, dupa ce au cerut la un moment dat chiar organizarea unui referendum local. "Consider ca un imprumut care impovareaza Focsaniul pe o perioada mare de timp este un act normativ. Ar fi fost normal ca acest proiect de hotarire sa fie postat pe site-ul Primariei. In acest caz ar fi trebuit sa fie aplicata legea transparentei publice", a spus Adrian Colin in cadrul sedintei de ieri. Cele 250 de miliarde de lei vechi pe care municipalitatea a primit liber sa le contracteze anul viitor, dupa dispute aprinse intre consilieri, vor merge catre reabilitarea unor strazi. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.